עבור לתוכן

שאלות על תיקיות

Featured Replies

פורסם

אז ככה:

יש לי 2 יוזרים על המחשב (אדמין ופאוור יוזר) ב-WIN XP PRO

ולשאלות:

1. האם אני יכול להסתיר תיקיות מהיוזר שלי (אדמין) כך שהיוזר השני לא יוכל לראות אותן (או להיכנס אליהן)?

(אם אפשר, אז האם אפשר לעשות גם ההיפך-שהיוזר השני יצור תיקיות שאני לא אוכל לראות?)

2. האם יש אפשרות (בווינדוס) לסגור תיקיה עם סיסמה? אם כן, איך, והאם בעזרת חשבון אדמין אני יכול לראות את כל הסיסמאות?

תודה מראש!

פורסם

במאפייני קובץ יש לך אפשרויות Encryption.

פורסם
  • מחבר

איפה?

פורסם

קודם כל אתה צריך להעביר את הווינדוס שלך למצב ניהול הרשאות קבצים מתקדם ולא הפשוט. במצב הפשוט, קשה (וכמעט בלתי אפשרי) לשלוט על הדברים האלה.

Start >> Control Panel >> Folder Options >> View

תוריד את הסימון מ

Use simple file and printer sharing

כתוב על זה שיתוף קבצים, אבל זה משפיע גם על ה-Security, אבטחת קבצים.

אחרי שאתה עושה את זה, במאפיינים של כל תיקייה וקובץ במחשב, יהיו לך שני טאבים (כרטיסיות) חדשים, או לפחות שונים ממקודם:

Sharing

Security

ה-Sharing לא מעניין אותנו. תיכנס ל-Security.

שם אתה תראה למעלה רשימה של כל המשתמשים עם הרשאה כלשהי לתיקייה או לקובץ, ואם תלחץ על משתמש כלשהו, תראה למטה בדיוק איזה הרשאה יש לו.

אז ככה, על כל תיקייה, תוסיף או תסיר את המשתמשים שאתה רוצה שיהיו מורשים עליה, ותיתן את ההרשאות המתאימות לכל משתמש למטה.

אם אני לא טועה, אפשר לעשות את הפעולות האלה רק עם משתמש Administrator.

אפשר לסדר שלתיקייה מסויימת לא יהיה אפשרי ליוזר להיכנס, גם אם הוא Administrator. פשוט צריך להגדיר שם כל מה שצריך, ואם זה לא עוזר והיוזר ה-Administrator הזה עדיין יכול להיכנס, תלחץ על Advanced למטה, תעבור לכרטיסיית ה-Owner, ותחליף שם שלא היוזר הזה יהיה "בעל התיקייה" אלא יוזר אחר. במצב הזה היוזר המדובר לא צריך להיות יכול להיכנס לתיקייה. מה שכן, בגלל שהוא Administrator, הוא אמור להיות יכול להחזיר את ההגדרה ולסדר לעצמו שהוא כן יוכל להיכנס לתיקייה.

באותה דרך, ע"י חסימת תיקייה למשתמש מסויים ונתינת סיסמא למשתמש בזה, אתה בעצם חוסם את התיקייה עם סיסמא. אני לא חושב שיש דרך ממש לחסום תיקייה שרק בשביל להיכנס אליה תתבקש להזין סיסמא. אבל יש הרבה תוכנות צד שלישי שעושות את זה.

פורסם
  • מחבר

THKZ

(נועם, was that so hard?)

רק עוד שאלה אחת: האם אפשר לסדר שיוזר מסוים לא יוכל בכלל לראות תיקיה מסוימת? (לא ידע שהיא שם)

פורסם

אני חושב שלא (חוץ מהדרך הליימרית של לעשות את התיקייה Hidden ולהגדיר ביוזר הזה Do not show hidden files and folders, ב-Folder Options, אבל את זה אפשר לבטל בלי בעייה). יכול להיות שאני מפספס איזה הגדרה כזאת בחלון ההרשאות שם.

בכל מקרה, תוכנות צד-שלישי יכולות לעשות הכל.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שלא (חוץ מהדרך הליימרית של לעשות את התיקייה Hidden ולהגדיר ביוזר הזה Do not show hidden files and folders, ב-Folder Options, אבל את זה אפשר לבטל בלי בעייה). יכול להיות שאני מפספס איזה הגדרה כזאת בחלון ההרשאות שם.

בכל מקרה, תוכנות צד-שלישי יכולות לעשות הכל.

:-\

טוב נו, לא ממש משנה, גם ככה היוזר השני לא יכול להכנס לתיקיה.......

(ד"א-חשבתי על הדרך עם המוסתר, אבל זה באמת פשוט מדי, וגם אני רוצה שיהיה אפשר לראות תיקיות מוסתרות ביוזר השני-לפעמים אני נכנס לשם לסדר איזה תוכנה או משהו, אז....)

בקשר לתוכנת צד שלישי-יש לך משהו מומלץ?

פורסם

בעבר השתמשתי ב-Folder Guard (הגרסה העדכנית שבקישור היא לא הגרסה שאני השתמשתי בה, אבל אני מניח שלא צריכות להיות בעיות). היא מאוד חזקה ומאוד יעילה (בגרסה המלאה שלה :-X). מה שכן, חשוב לקרוא את כל הטיפים והדברים החשובים שהיא מראה, כי אם לא שמים לב אפשר להיתקע עם תיקייה נעולה בלי שום דרך לפתוח אותה (חוץ מפירמוט).

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אותה שאלה באותו עניין,

רק ברשת WOORKGROUP

האם ניתן להוסיף ולהגביל משתמשים ממחשב אחר או מחשבים אחרים לגישה לקבצים

פורסם

בהלחט אפשרי וממש אין צורך להקפיץ דיונים מלפני ארבע שנים+! ::)

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים