עבור לתוכן

ארכיאולוגיה: כונן דיסקטים 3.5

Featured Replies

פורסם

בזמנו שמרתי על דיסקט (כן כן, דיסקט) קטן ומרובע קובץ וורד בעל ערך.

אני מניח שמדובר בכונן 3.5 אינטש.

לשמחתי הדיסקט נמצא פתאום (דברים מופלאים נמצאים כשעוברים דירה).

ואפילו יש לי מחשב ישן שעובד ויש בו את הכונן המתאים. אבל המחשב לא מצליח לקרוא את הדיסקט.

יש למשהו רעיון?

פורסם

נראה שהתקליטון פגום (תופעה יחסית שכיחה במדיית אחסון הזאת). תנסה לבצע סריקה לדיסקט. אבל קודם כל, איזו מערכת הפעלה מותקנת במחשב הישן? במקרה של Windows 9x תפעיל את סורק הדיסק (Scandisk), ותבצע סריקה של הדיסק לתיקון שגיאות וסקטורים פגומים בתקליטון. במקרה של Windows Vista ומעלה הרץ בשורת ההפעלה CMD ורשום בשורת הפקודה chkdsk a: /f /r. אם תוכנות הסריקה לא מצליחות לתקן את התקליטון, אז הוא כנראה אבוד.

פורסם

בהמשך לכתוב לעיל ומבלי לסתור את האמור

אתה מציין כי הקובץ הנו בעל ערך - קח בחשבון שכל פעולה שתבצע לבדך בנסיון לשחזר אותו יכולה להוריד בפוטנציה את אפשרות הצלתו על ידי חברה המתמחה בהצלת מידע.במידה ולא תצליח

אם אני מבין נכון אין לך עותק נוסף של המסמך הזה והוא מספיק "חשוב" ע"מ להצילו - וכדאי כי כבר בשלב הזה תעצור ותפנה לחברה המתמחה בכך

במילים אחרות - יש סיכוי שבניסיונות שלך אתה בעצם פוגע בעצמך בכך שאחכ יהיה קשה עוד יותר עד בלתי אפשרי להציל את הקובץ המדובר מתוך המדיה הזו.

פורסם
  • מחבר

תודה לעונים!

המחשב ישן אבל מותקנות עליו חלונות 7 ולינוקס מינט בדואל בוט <---  אולי כאן יש משהו שיכול להיות שימושי?...

לא חשבתי לפנות לחברה מתמחה ( למרות שכבר נעזרתי בשכאלה בעבר להצלת חומר מDOK) כי הנחתי שלא מחזיקים כוננים כאלה יותר..

חשוב לציין שכשהדיסקט נמצא, הוא ישב כל השנים בקסטה מיוחדת מפלסטיק ששמרה עליו ממכות חיצוניות ואולי גם מלחות וכו'.

אנסה את שורת הקוד ואעדכן - אם זה מעניין אתכם

שוב תודה!

פורסם
ציטוט של Peter Rabbit

...למרות שכבר נעזרתי בשכאלה בעבר להצלת חומר מDOK...

אין חכם כבעל נסיון - מהחוויה שלי - מדובר באנשי מקצוע מעולים שעושים עבודתם נאמנה ומוסרים דיווח אמת על עבודתם.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער, עקב מעבר דירה המחשב כרגע בארגזים... תודה על העיצות אעדכן כשאתפנהלעניין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים