עבור לתוכן

עזרה בהחלפת ספק כוח/מאוורר

Featured Replies

פורסם

לאחרונה שמתי לב שספק הכוח שבמחשב שלי מתחמם מאוד, בדקתי וראיתי שהמאוורר שלו לא עובד.

דגם ספק הכוח שמותקן במחשב הוא:

ALFA ATX POWER SUPPLY p4-500GW

( יש לי מערכת הפעלה WIN XP, אם זה משנה)

ברצוני לברר:

א. האם יש צורך להחליף את ספק הכוח או שניתן להחליף את המאוורר שבו בלבד?

ב. במידה ויש צורך להחליף את הספק - האם ניתן להשיג את הספק הזה כיום (אינני רואה אותו בזאפ, למשל. אני גר בחיפה),

ואם לא -  איזה ספק עליי לקנות? (ATX? ה-500GW זה אומר 500 וואט?)
תודה רבה.

נערך על-ידי יוני99
תיקון

פורסם

אני לא יודע לגבי הספק הספציפי שלך מכיוון שהוא נורא ישן אבל בגדול המאווררים בספקים הם מאווררי מארז סטנדרטיים - הגיוני מאוד שי לך שם מאוורר 80MM או משהו בסגנון.

אבל האמת הפשוטה היא שזה לא שווה את המאמץ או הסיכון.

כבר נשרפו לי ספקי כח פשוטים בעבר ואני לא אמליץ לאף אחד לקנות או לתקן אחד.

יש ספק 350W קורסייר באייבורי ו-KSP שעולה 180 שקל ורוב הסיכויים מתאים לך בול, לא הייתי חושב פעמיים בנושא.

אתה מוזמן לרשום את מפרט המערכת בשביל לוודא ש350W זה מספיק.

פורסם
  • מחבר

א. בספק שלי המאוורר פונה כלפי הדופן האחורית של המארז, בספק שהצעת הוא פונה כלפי מטה. זה בסדר?

ב.  אני רואה את ה350W של קורסייר באתר של אייבורי, אבל לא בKSP. אם יש משהו בKSP עדיף.

ג. המפרט כפי שהתקבל מPC-Wizard:

System Summary

Mainboard : Unspecified Unspecified

Chipset : ATI RS482

Processor : AMD Athlon 64 3500+ @ 2200   MHz

Physical Memory : 2048  MB DDR2-SDRAM

Video Card : ATI RADEON XPRESS 200 Series

Hard Disk : HDS728080PLA380 (82GB)

DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP21

Network Card : Sundance Technology IC Plus IP100A Integrated 10/100 Ethernet MAC+PHY

Network Card : Realtek Semiconductor RTL8139/810x Fast Ethernet Adapter

Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2 (32-bit)

DirectX : Version 9.0c            
תודה.

פורסם

המעבד +Athlon 64 3500 הוא בעל TDP של 89W ואילו כרטיס המסך שלך כנראה מובנה בלוח האם. במקרה כזה סביר להניח שכל ספק כח איכותי מודרני, גם כזה בעל הספק של 350W, יתאים לך בהנחה שיש לך מארז ולוח אם סטנדרטיים, כלומר לא מדובר במחשב "מותג" כלשהו. עכשו זו רק שאלה של תקציב.

יש לציין כי מדובר כאן במחשב מאד ישן וחלש (מעבד חד-ליבתי מיושן, זיכרון DDR2 בנפח 2GB ודיסק קשיח בנפח של כ 80GB). סביר להניח שבקרוב אתה תקנה מחשב חדש לגמרי, ובמקרה כזה עדיף יהיה להשקיע בספק כח איכותי בעל הספק של כ 550W, שאותו תעביר למחשב הבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים