עבור לתוכן

פרמוט המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום !

אני לא יודע אם זה קשור לכאן או לא אבל אני ישאל בכל מקרה.

המחשב שלי עמוס ולא עבר פרמוט מעולם, ברצוני לדעת כיצד מפרמטים ולמה אני זקוק כשאני יעשה זאת.

בתודה, תום.

פורסם

אם ברשותך דיסק של Xפ התהליך הינו פשוט ביותר -

כנס לביוס ושנה את ה-First Boot Drive ל-CD-Rom.

הכנס את הדיסק של ווינדוס לכונן והפעל את המחשב. מהרגע בו תיכנס להתקנה של ווינדוס הכל יהיה פשוט ומובן, הוא ישאל אותך האם לפרמט ואז תבחר ושם תגדיר איזו מחיצה אתה רוצה וכו' וככה כל התהליך ממשיך עד שאתה כבר מגיע להתקנה הווינדוס עצמו ומשם הכול עוד יותר ברור וכמעט אין חלקים ידניים.

פורסם
  • מחבר

okie, תודה רבה

פורסם

אם ברשותך דיסק של Xפ התהליך הינו פשוט ביותר -

כנס לביוס ושנה את ה-First Boot Drive ל-CD-Rom.

הכנס את הדיסק של ווינדוס לכונן והפעל את המחשב. מהרגע בו תיכנס להתקנה של ווינדוס הכל יהיה פשוט ומובן, הוא ישאל אותך האם לפרמט ואז תבחר ושם תגדיר איזו מחיצה אתה רוצה וכו' וככה כל התהליך ממשיך עד שאתה כבר מגיע להתקנה הווינדוס עצמו ומשם הכול עוד יותר ברור וכמעט אין חלקים ידניים.

טרמינל, אני באותו מצב כמו מפרסם ההודעה, אבל אצלי האקספי עבר התקנה מחדש ע"י חבר שלי שכנראה לא יודע מהחיים שלו, המחשב שלי מקרטע בטירוף ואני משתגעעעעעעעע

עכשיו יש לי בווידוס 2 משתמשים שלפני שעולה הווינדוס זה שואל אותו באיזה משתמש לבחור (בדוס לא במסך הכחול היפה הזה), עכשיו אם אני רוצה גם לפרמט אז לעשות אותו דבר בדיוק? ואיך יתפצלו לי הדיסקים? אמרו לי שצריך לעשות דיסקט איתחול או משהו...?

ושאני אחרי שאני משנה בביוס תהגדרה של הפירסט בוט, אז איך שאני מכניס תדיסק ומפעיל תמחשב הוא יעלה תהתקנה של ווינדוס ישר? ושאני מסיים תפירמוט, זה יחזור למצב הבוט הקודם?

הרבה שאלות, אבל מה לעשות שאני לא מנוסה... אני מאוד אודה למי שיענה..

פורסם

קודם כל אחרי שאתה מעביר לפירסט בוט שיהיה לסי די שלך אתה מכניס את הדיסק של הוינדוס ,

ולא ממש הבנתי מה אתה רוצה לעשות אחרי הפירמוט , תסביר את השאלות יותר טוב.

פורסם

היי כדי להתקין את מערכת ההפעלה יש לפעול בדרך הבאה :

1. להגדיר ב Bios הגדרה שנקראת Boot from cd אם לא ידוע לך איך לבצע זאת נסה להתייעץ עם טכנאי. לחילופין, לרוב, במידה וזהו פנטיום 4 ,תוכל להפעיל את המחשב מחדש כשדיסק ההתקנה בתוך הכונן ו"לתקתק" על F8. ואז אמור להופיע מסך Select first boot device.

2. תבחר את ה - Cd-rom. ותמשיך ל"תקתק" על Enter עד שיופיע משפט

Setup is Inspecting Your Computer's Hardware Configuration

3 . תמתין במסך הכחול עד שתקבל את האפשרויות הבאות :

To set up Windows XP now, press ENTER

To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R

To quit Setup without installing Windows XP, press F3.

4. תלחץ על Enter. במסך הבא שתקבל יהיה הסכם רשיון תלחץ על F8.

במסך הבא תבחר בכונן שברצונך להתקין עליו לרוב זה יהיה כונן C.לאחר מכן לחץ על Enter.

5. בחר את סוג ה Format שברצונך לבצע. המומלץ זה Fat. ותמשיך עם Enter.

6. הוא יתחיל לפרמט ולאחר מכן יתחיל להעתיק את הקבצים. לאחר כל התהליך הזה המחשב יופעל מחדש ותמשיך עם אשף ההתקנה שיעלה במסך יפה . במהלך ההתקנה תתבקש לספק את קוד ההתקנה. שעה , שפה , מדינה וכו' זה יהיה מאוד ברור.

פורסם

וואו, עזרת מאוד מאוד, תודה רבה רבה רבה ;D

עכשיו, אחרי כל מה שאמרת לעשות, אז אני אשאר עם כונן סי בלבד מפורמט, ויש לי עוד 2 של ההרדיסק (יש לי c d e, ו- F כונן תקליטורים) שהם ישארו כמו שהם או שגם יפורמטו? וחוץ מזה הייתי רוצה בכלל לבטל את הכונן השלישי, ככה שישארו לי רק 2 כוננים של ההרדיסק, C ו D, האם אפשר לעשות זאת ואיך?

וגם, עכשיו אני משתמש ב2 משתמשים, ואחרי הפירמוט אני רוצה להישאר עם אחד בלבד, אין לי צורך בשתיים, איך אני מוחק משתמש?

ועוד אחד אחרון, קוד ההתקנה זה המספר הסידורי של הווינדוס שמודבק לי בתחת של המחשב?

תודה פשוט ענקית למי שיענה לי על השאלות האלה, אתם מצילים אותי פה :)

פורסם

אף אחד לא יכול לענות לי על השאלות שמעלי? בבקשה, זה דחוף :-\

פורסם

תראה אני אף פעם לא ניסיתי להכנס לבוט מF8 אז אני לא יודע אם זה עובד או לא.... אבל מה שכן:

1. מדליקים את המחשב

2. לוחצים DEL אחרי ה"ביפ"

3. פה יכולים להיות שתי אפשרויות: ביוס של פיניקס וביוס של אוורד.

במצב של פיניקס: עוברים לטאב Advanced במצב של AWARD: ממשיכים לסעיף הבא

4. בודקים איפה יש First boot device ונכנסים

5. בוחרים CD-Rom

6. עושים ושמירה ורסטרט, ומוודאים שהדיסק של XP בתוך הכונן

7. מתישהו יופיע לך press any key to boot from cd rom וכמה נקודות אחת אחרי השניה.. תלחץ על רווח נגיד

8. ייקח קצת זמן, ואז אתה נכנס להתקנה של XP. לוחצים אנטר, F8 ומשם ממשיכים לבד

לשאלות שלך:

באחד השלבים ההתחלתיים יופיע לך טבלה שתראה לך את הC D וE. שמה תוכל לבחור איך לחלק אותם. תלחץ עליהם D נדמה לי בשביל למחוק, ואז תחלק מחדש איך שבא לך

בשלב הבא תבחר לפרמט ולהתקין את הווינדוס רק על C

אחרי שתסיים את ההתקנה, תגיע לווינדוס ולמחשב שלי, תלחץ ימני על הכוננים שלא פירמטת ותלחץ "איתחול" או "format" (תלוי בווינדוס שלך)

מתקינים דרייברים, ונורטון והמחשב מוכן לפעולה ;D

פורסם

תותח אתה ;D

תודה ענקית ;D ;D

יאללה, לפירמוט!

עריכונת:

עכשיו הסתכלתי בביוס, ויש לי שם באפשרות הל הקונפיגור בוט בפנים שמה יש

בוט 1: פלופי

בוט 2: לא זוכר

בוט 3: לא זוכר

אז בבוט 1 אני משנה מהפלופי להסידירום , שומר שם תדיסק ומתחיל בעבודה?

אה ועוד משהו, אחרי שאני אפרמט ואתרין מחדש תווינדוס, יהיה לי משתמש אחד, גם אם עכשיו יש לי שתיים?

פורסם

כן, זה בדיוק מה צריך לעשות: תשנה את הבוט 1 לcd-rom, תכניס את הדיסק של הXP ותשמור את הביוס ותצא ממנו. יעשה ריסט, תופיע הודעה press any key to boot from cd rom

תלחץ על רווח, ייקח טיפה זמן ומשם תמשיך לבד אני חושב שתסתדר. בטבלה הראשונה שתופיע תמחק הכל, ותעשה איזה "הארד דיסקים" שאתה רוצה: C וD או C D וE או איך שבא לך, תקבע להם גודל,

ואז תבחר את הראשון © בשביל להמשיך. יפרמט, יעתיק קבצים ואז תכנס להתקנה הממשית של הווינדוס. כשתסיים, תריץ את הווינדוס, תפרמט את שאר ה"כוננים" במחשב שלי>עכבר ימני על כל הרד דיסק> אתחול\format (בהתאם לווינדוס). אחרי שסיימת את כולם, תתקין דרייברים, לא לשכוח נורטון :) וזהו תתחיל לעבוד איתו.

אם עשית הכל כמו שצריך ומחקת את הפרטישנים (ה"כוננים") ויצרת מחדש, ופירמטת מווינדוס, לא אמור להופיע לך המסך הזה של הבחירת מערכת הפעלה (ה"משתמשים" כמו שכינית אותם) יותר.

בהצלחה! ;D

פורסם

אוקיי הבנתי

רק דבר אחד לא מסתדר, למה שאחרי שאני אמחק בהתתקנה את 3 המחיצות ואעשה רק 2 מחיצות (מה שאני מתכנן), אני אצטרך לפרמט את המחיצה האחרת שלא מותקן בה הווינדוס (D)? הרי יצרתי אותה אחרי שמחקתי את הקודמת... היא אמורה להיות ריקה...

ואני עצוב :( האהבה שלי ירדה ליגה :'(

האימפריה עוד תחזור :(

פורסם

כי אחרי שאתה יוצר מחיצה, אתה חייב לפרמט אותה בשביל לעבוד איתה. ככה עובדות מערכות הקבצים.

פורסם

טוב, הרבצתי תפירמוט של החיים, המחשב רץ (טפו טפו טפו מלח מים מלח מים) אחלה

אבל עוד מעט נראה אם בעית המשחקים נפתרה.... צפו לעידכונים ;)

תודה לכולם, עזרתם מאוד! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים