עבור לתוכן

עזרה בהסרת נוזקה/וירוס עקשן שקיים גם אחרי התקנה מחדש של WIN10

Featured Replies

פורסם
יש לי רוגלה במחשב שאני לא מצליחה להיפטר ממנה גם אחרי התקנה מחדש של WIN10.
היום שמתי לב שכל הזמן צצות תיקיות עם קבצים כאשר התיקיות מוחבאות ואפשר לראות אותן רק אם מסמנים לראות קבצי מערכת.
אחרי מחיקה של התיקיות שוב ושוב הן צצות כל פעם מחדש לא משנה כמה פעמים אני מנסה למחוק. ניסיתי לסרוק עם אנטי וירוסים ורוגלות שונים (eset/malwarebytes/hitman pro ועוד) וזה לא עזר.
התקנתי Windows 10 מחדש על ה-SSD (בלי לפרמט כוננים נוספים כי שם המידע שלי מאוכסן) וגם זה לא עזר, התיקיות עדיין צצות.
ש להן שמות עם כל מיני אותיות. לדוגמה התיקיה מתחת ל-WINDOWS BT. התמונה השניה זה התוכן של התיקייה, קבצים שלא קשורים אלי ושלא אני יצרתי.
אודה לעזרתכם בנושא. תודה מראש.
מצ"ב צילומי מסך.

virus1c.png

virus2c.png

פורסם

שאלה לי אליך
הית את מתחברת עם חשבון של מייקרוספט לאחר ההתקנה??
ניתקלתי במקרה שהוירוס לא רוצה להעלם גם לאחר 3 פרמוטים ובסוף בדיעבד התחברר שהוא התקשר אל החשבון WINDOWS וכל פעם שהתחברתי זה חזר למחשב
אם זה המצב פשוט תפתחי שם משתמש חדש בהתקנה חדשה

ואם זה לא עוזר יכול להיות שהוא יושב לך בהרד דיסקים האחרים

נערך על-ידי efi89

פורסם
  • מחבר

אני לא מתחברת עם חשבון של מיקרוסופט אלא עם משתמש מקומי. האם אין ברירה ואני חייבת לפרמט את כל ההרדיסקים, גם האחרים?

יש לי מסמכים וחומר חשוב על הדיסקים האחרים.

נערך על-ידי Splashy

פורסם

ACBUM EOC הדבר היחידי שנראה לי חשוד . אם לא זה היתי אומר לך שזה נראה תקין 
תנסי לבצע התקנה נקיה ולעשות על ההרד דיסק אולי DISABLE
לראות אם המצב חוזר

האם בעת ההתקנה את מפרמטת את הכונן הרלונטי?

פורסם

כמובן DISABLE בביוס לפני ההתקנה על הכונן עם המידע החשוב על מנת לראות אם זה משהו מדבק משם

פורסם

איך את מתקינה את הWINDOWS? את מוחקת את המחיצות או רק דורסת?

פורסם
  • מחבר

מחקתי את כל המחיצות של ה-SSD ופרמטתי.

פורסם

נסי להכנס לBIOS ולעשות DISABLE על הכונן החשוב על מנת לראות שהוירוס לא עובר הכונן ההוא
ולאחר מכן תבצעי התקנה נקיה של WINDOWS 10 (את יכולה גם לנתק את הדיסק הקשיח פיזית)

פורסם
  • מחבר

כלומר לנתק את הדיסקים לפני ביצוע ההתקנה הנקיה? ומה לעשות לגבי המסמכים שיש לי עליהם אם יש עליהם וירוס? אם אין לי גיבוי מלפני הוירוס הכל אבוד?

פורסם

אם יש לך גישה אליהם המסמכים עצמם כנראה נקיים . תתחילי בהתקנה נקיה עם רק SSD מחובר ונתקדם משם.

פורסם

לגבי עיניין של גיבויים אני באמת לא יודע להגיד לך כי איני מעודכן בתחום
אך אולי דרך העלאת המסמכים החשובים לשרת שעושה סריקת וירוסים יכול לעזור כמו גוגל דרייב וכ'ו
אני מציע לך שתחכי לעוד תגובות בנושא של גיבויים זה לא התחום שלי :P

פורסם
  • מחבר

בסדר גמור. אני אנתק את הדיסקים ואעשה התקנה נקייה על ה-SSD. אני אדווח פה בהמשך. תודה על העזרה בינתיים.

פורסם
  • מחבר

עשיתי התקנה נקייה על ה-SSD כאשר הכוננים האחרים DISABLED ב-BIOS. בינתיים לא צצות ספריות מוזרות למיניהן על ה-SSD.

האם יש דרך לנקות את הוירוס מהכוננים האחרים עם החומר החשוב בלי להדביק שוב את מערכת ההפעלה?

פורסם

תנסי adwcleaner זה חינמי ועובד טוב

פורסם
  • מחבר

פרמטתי את הכוננים הנוספים ועכשיו אני מעתיקה מגיבוי מכוננים חיצוניים. נקווה לטוב. אעדכן בהמשך אם יהיו בעיות. תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים