עבור לתוכן

מערכת הפעלה קורסת ללא סיבה ברורה

Featured Replies

פורסם

לאחרונה התעוררה בעיית קריסה מסיבה לא ברורה. המערכת נופלת ספונטנית ומאתחלת את עצמה מחדש.

זה התחיל לפני כשבוע, עם מערכת הפעלה WIN2000, ללא סיבה ברורה. כאשר עד כה (בחצי שנה אחרונה) המערכת הייתה יציבה למדי וללא תופעות מהסוג הזה.

הקריסה היא רנדומלית ויכולה לקרות בכל עת ומצב עבודה. בין ובעת גלישה או עבודה, שמיעת מוזיקה או צפייה בסרט. היא יכולה להופיע ברציפות מספר פעמים או להופיע לאחר עבודה רציפה של יום ללא הפסקה.

הבדיקות שנעשו כללו בדיקת וירוסים, רכיבי חומרה כמו זכרונות, כוננים וכרטיסים. נעשתה גם התקנה חדשה על כונן אחר והתופעה חזרה על עצמה.

נעשתה גם התקנה של WINXP על שני כוננים נפרדים והתופעה חזרה על עצמה גם כאשר היה מדובר בהתקנה טרייה ללא התקנות נוספות אבל לאחר ביצוע עדכוני אבטחה.

התחושה שלי שמדובר בבעיית חומרה מהסיבות הבאות:

הייתה קריסה אחת לפחות בזמן עליית מערכת ההפעלה וכן מספר קריסות במצב בטוח. יתכן שהייתה קריסה גם לפני עליית מערכת ההפעלה אבל אני לא בטוח אם זה קשור.

על גבי מספר קבלים שעל הלוח הופיעה קורוזייה וקבל אחד נראה נפוח מעט.

לפני הופעת הבעייה היו בעיות הקשורות כנראה לזיכרון בהפעלת תוכנות לשמיעת מוזיקה.

לא יודע אם זה קשור אבל ב WINXP גלילת עמוד בסייר אינה חלקה והעמוד נע במופע גלי משהו.

האם יתכן שהבעייה טמונה בלוח וקשור לניהול זיכרון ברמת הביוס?   הגדרתי את הביוס בהגדרות ברירת מחדל וכמובן גם זה לא שינה דבר.

לפני שאני מחליף לוח אשמח לשמוע עוד רעיונות למהות הבעייה או דרכים לבצע בדיקות ממוקדות יותר.

יש לי גם תמונת מסך של מספר התקלה אבל אני לא מצליח להעלות אותה ???

מידע על המחשב

Computer:

Operating System                                  Microsoft Windows XP Professional

OS Service Pack                                   Service Pack 1

Internet Explorer                                 6.0.2800.1106 (IE 6.0 SP1)

Motherboard:

CPU Type                                          AMD Athlon XP, 1533 MHz (5.75 x 267) 1800+

Motherboard Name                                  Gigabyte GA-7VRXP  (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio, LAN)

Motherboard Chipset                               VIA VT8367 Apollo KT333

System Memory                                     1536 MB  (DDR SDRAM)

BIOS Type                                         AMI (01/10/03)

Display:

Video Adapter                                     ATI Radeon 9200 (RV280)

Multimedia:

Audio Adapter                                     Creative SB PCI128 (Ensoniq ES5880) Sound Card

Storage:

Disk Drive                                        WDC WD20 00JB-00DUA3 SCSI Disk Device

Disk Drive                                        WDC WD307AA

Disk Drive                                        WDC WD800JB-00CRA1

Disk Drive                                        WDC WD800JB-00CRA1

Optical Drive                                     HITACHI GD-2000 SCSI CdRom Device  (2x/20x DVD-ROM)

Optical Drive                                     LITE-ON LTR-48125S  (48x/12x/48x CD-RW

)

פורסם

בנוגע לאיתחול כל פעם , יש מצב שהמחשב מתחמם יותר מדי?

בדקת טמפרטורות?

פורסם
  • מחבר

גם את זה בדקתי, עד גל החום הנוכחי הטמפרטורות היו סביב ה 35 מעלות וכרגע הן סביב ה 40 -45 מעלות

בכל מקרה האיוורור אצלי הוא די יעיל - ביום לא חם הטמפרטורות הן סביב ה 30 מעלות.

פורסם
  • מחבר

אולי התפתחות, כי עכשיו עולה חתימת תקלה חדשה לאחר הקריסה כנ"ל

szAppName : szAppVer : 0.0.0.0 szModName : msvcrt.dll

szModVer : 7.0.2600.1106 offset : 0002f5ea

זה לא קורה דווקא בהפעלת יישום ספציפי. זה קרה בהפעלת ה"מדייה פלייר" "אימיול", גלישה או סתם.

פורסם

רשמת את כל חתימת השגיאה אולם ללא appname ,מהו?

פורסם

תבטל את ה-auto restart ככה שיופיע לך מסך כחול עם הודעות שגיאה במקום שהמחשב יבצע ריסט.

פעם הבאה שזה קורה תעתיק את ההודעת שגיאה שהופיע לך לפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים