עבור לתוכן

מבקש עזרה, בעיה עם דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתנצל מראש, זה קצת ארוך, אז נסו לעקוב:     :S

בחודשים האחרונים, נהרסו לי במחשב שני דיסקים קשיחים, שהיו בני 5 שנים. הכונן השני שנהרס, עבד בסדר ללא התראה, עד שיום אחד כשהייתי מעביר לדיסק הקשיח קבצים כלשהם, שמתי לב שהוא היה מעביר במהירות גבוהה יותר ממה שראיתי אי פעם, בסדר גודל של 300-400 מגה לשניה שזה לא הגיוני.  באותן העברה לאחר מכן, מהירות ההעברה היתה צונחת ל-0 ואז הההעברה היתה נתקעת ולא הייתי יכול לסגור את ההעברה ללא אתחול המחשב, הבעיה היא שכאשר אתחלתי את המחשב מחדש, WINDOWS לא עלה וכל הזמן היה בטעינה. רק לאחר שניתקתי את הדיסק הקשיח (כבל SATA) בזמן אמת (או כשמחשב היה סגור) מיד מע' ההפעלה היתה עולה כרגיל. אז הבנתי שיש בעיה, וכשהרצתי בדיקה עם CRYSTALDISKINFO, הכונן הוגדר במצב "זהיר", בעוד שכונן ה-SSD שעליו מותקן הווינדוס היה "טוב". אתמול קניתי דיסק קשיח חדש, וכשהוצאתי את שני הדיסקים הקשיחים על מנת להכניס את הדיסק החדש, שמתי לב שבדיסק השני שנהרס (WD כחול), חיבור ה-SATA למתח (החיבור לספק) היה שרוף (ריח נוראי-ראו תמונה)!

חשוב להבהיר- הכונן הראשון לא הראה סימני שריפה, אך גם מצד שני הוא לא היה מחובר לכבל מתח של הספק מסוג SATA אלא מסוג MULEX (ספק ישן, חיבור IDE).

כשחיברתי את הכונן החדש שקניתי  הכל היה תקין וכו'.  הרצתי בדיקה עם כמה תוכנות והכל היה בסדר. 

היום בבוקר הבעיה חזרה! המחשב שוב נתקע בעליית ווינדוס, וכשניתקתי את כבל הסאטא (כבל המידע) שוב, מע' ההפעלה חזרה לעבוד. לאחר כיבוי וחיבור הכבל, הדיסק השני עבד כרגיל. הרצתי עם מס' תוכנות בדיקות לדיסק הקשיח, אף אחת מהן לא זיהתה בעיה חריגה.

אבל:

1) כשהרצתי בדיקת ביצועים, עם CRYSTAL DISK MARK, התוכנה נתקעה לגמרי כבר בהתחלה!

2)לאחר מכן, הוצאתי את הדיסק הקשיח , והרחתי ריח חשוד לשריפה, אבל לא היו סימנים ויזואלים.

3)לאחר מכן באחת מכמה ההעברות שהצליחו מ/אל הדיסק הקשיח, בהעברה אחת, מהירות ההעברה היתה גם מעט גבוהה יותר ממה שהיה יום קודם, ולאחר מכן הסיפור חזר על עצמו. גם -צניחה ותקיעה. לאחר אתחול המחשב הצלחתי להעתיק את החלקים החסרים. 

4)כשהרצתי בדיקת סקטורים מהתחלה לסוף, הגעתי ללא בעיה ל-85% ושוב התוכנה נתקעה (תוכנה אחרת-hard disk sential). אבל עדיין בבדיקות בכמה תוכנות לאחר מכן, שוב לא אותרה שום תקלה.

5)הרצתי שוב את בדיקת הסקטורים הפעם מהסוף להתחלה, עד ה-15% באותו קטע שהתוכנה נתקעה לפני שהגיעה אליו,  ואז עצרתי את התוכנה. לא התגלו בעיות. 

לסיכום:

אני מאוד מודאג מההנתונים שאספתי עד כה, ויש לי חשש כבד מאוד שהמקור לבעיה הוא בספק הכח, שכן יכול להיות שהוא מספק מתח/זרם גבוה ממה שאמור להיות???

--> מדובר בספק כח SEASONIC 620W מודולרי וזה אולי ההסבר למהירות הגבוהה שקיבלתי בשני הדיסקים הקשיחים???

אולי מישהו יכול להציע לי דרך נוספת לאתר אם יש תקלה בדיסק החדש.

האם יש למישהו ניסיון דומה למה שקרה לי?

הנה כמה בעיות נוספות שצצו לי במחשב במהלך הזמן:

1) הפלטה בצד השני של המארז (הצד הסגור יותר-צד שמאל אם מסתכלים מקדימה) לא יכולה להיסגר, כי משום מה כשאני סוגר אותו ולאחר מכן ומדליק את המחשב, המחשב לא מפסיק להיכבות ולהידלק , יש שם כבל מתח ראשי שעובר אל הלוח מהספק  שנראה לי שבתהליך הסגירה הוא נמעך, אך עדיין זה לא קרה לי כשהרכבתי את המחשב בפעם הראשונה וגם  לאחר מכ עד לאחרונה.... לכן נאלצתי להשאיר את המארז פתוח כל הזמן בצד אחד.

2)זאת ועוד, עוד לפני המקרה הזה המסך שמחובר למחשב דרך כרטיס מסך חיצוני היה נכבה לי באקראי לכמה שניות.

3)בזמן האחרון, כשאני מדליק את המחשב אחרי אי שימוש ממושך (כמה ימים), יש רעש נוראי שאיני יודע אם הוא במקור ממאוורר מארז או סמפק הכח, האם בכלל ספקים יכולים להרעיש????

ללא קשר לנושא: קניתי באיביי כרטיס PCB חדש לאותו הדגם הכחול של הדיסק הקשיח שנשרף. האם יש בכלל סיכוי להציל אותו אם אחליף??

20161231_172101.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים