עבור לתוכן

F4-3200C14Q-64GTZSW on MSI X99 gamig 7

Featured Replies

פורסם

שלום,

התחדשתי בזיכרונות חדשים Trident Z -  F4-3200C14Q-64GTZSW.

לאחר התקנה המערכת לא מזהה אותם (לא מגיע ל BIOS) מסך שחור.

הלוח הוא X99A MSI Gaming 7.

מעבד 5930K

האם יש המלצות???

Plug and play לא עובד

תודה

אלי

פורסם

אהלן,

לפי מה שאני מבין (ותקן אותי אם אני טועה) מדובר בקיט של ארבעה סטיקים של 16GB.

תתחיל בבדיקה האם כולם תקינים - תבדוק אחד אחד (כל פעם לחבר רק אחד) ותראה אם המחשב עולה.

דבר שני שאתה יכול לבדוק זה האם לוח האם שלך תומך בזכרונות האלה ישר מהקופסא או שאתה צריך "לשחק" עם הגדרות בביוס.

אגב, באתר של G SKILL הם לא מציינים תאימות ללוח שלך (או ללוחות MSI בכלל) - רק ללוחות של אסוס, ג'יגהבייט וEVGA.

תנסה לבדוק אם אתה על גירסת הביוס האחרונה של MSI, במידה ולא, ייתכן שעידכון ביוס לגירסה האחרונה יכול לסייע לך.

סתם משיטוט באתר של MSI, בארבעת גירסאות הביוס האחרונות MSI מציינים שיש תמיכה משופרת בזכרונות נוספים.

https://www.msi.com/Motherboard/support/X99A-GAMING-7.html#down-bios

אני עוד זוכר כשרק X99 יצא לשוק שלמרות שתיכננו שהלוחות האלה יתמכו ב-64 ג'יגה זכרון ומעלה (בגלל הארכיטקטורה של המעבדים), בהתחלה הם תמכו ב-32 ורק בעדכוני ביוס "שיחררו" את זה.

ככה לדוגמא זה היה אצלי עם הלוח של אסוס (הדלוקס) - לפני כחצי שנה הם הוציאו עדכון ביוס לתמוך במודולי זכרון של 16 ג'יגה - יכול להיות שזה גם ככה אצלך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההתייחסות,

אכן מדובר בקיט של 4X16GB.

לפני שרכשתי את הזיכרונות יצרתי קשר עם התמיכה של G.SKILL והם ענו שאפשרי אבל לא אוכל להריץ במהירות מקסימלית כי הלוח לא תומך ב 3200 אלא רק ב 3100 ו 3333.

עשיתי עידכון אחרון לכל הדרייברים ולביוס שבוע לאחר שיצאו.

בדקתי את הזיכרונות אחד אחד ועדיין המחשב לא עלה.

האם ישנם רעיונות איך לשחק עם הגדרות הביוס?

תודה

פורסם

מוזר שלא הצלחת להעלות את המחשב עם מודול זכרון אחד כל פעם...

אני לא יודע איך ההגדרות של הזכרון אצלך בביוס אבל תנסה לבדוק אם פרופיל ה-XMP מופעל, אם כן תנסה לבטל אותו, אם לא אז תאפשר אותו.

תנסה לשחק ידנית עם התדרים של הזכרונות ותנסה אולי לעשות להם OC ל3333 או DOWNCLOCK ל3100.

זה כרגע מה שאני מצליח לחשוב עליו... אולי מישהו פה יבוא עם רעיון יותר מוצלח.

פורסם
  • מחבר

אתמול הצלחתי לעלות את המחשב לאחר שוב עדכון של הביוס, כנראה שלא היה הגירסה האחרונה:(.

אבל..., המחשב מאוד לא יציב מתרסק באופן תדיר,

הצלחתי למצוא איזשהו קינפוג מסויים שאיכשהו מתייצב אבל עדיין לא עובד חלק נופל מדיי פעם, מקבל BLUE SCREEN ועוד (מצורף תמונות)

כרגע עובד ב XMP 3200MHz ואת המעבד אני לא יכול לעלות יותר מ 3700, לפני כן עבד חלק ב 3900.

האם יש אופציה לשחק עם המתחים של המעבד/זיכרונות???

20161230_090552_resized.jpg

20161230_090724_resized.jpg

20161230_090746_resized.jpg

20161230_090838_resized.jpg

פורסם
  • מחבר

במידה ויש מומחים עם ניסיון בטיפול בבעיות מסוג זה שמעוניינים לטפל בבעיה בתשלום נא ליצור קשר בפרטי או במייל-

gelbarte@zahav.net.il

תודה

נערך על-ידי Eli Gelbart

פורסם
  • מחבר

ד"א כרגע המחשב עולה ועובד יציב, לא במצב אופטימלי,

CPU-3600

DDR-2133

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים