עבור לתוכן

עמילות מכס בדואר ישראל?

Featured Replies

פורסם

הסיבה היחידה לשימוש בדואר ישראל היתה העובדה שהם היחידים שלא גבו עמילות מכס ושאר עמלות שקר למינהן. אתמול אחי הלך לקחת חבילה בשווי 350 ש"ח וחויב ב60 ש"ח מע"מ (סביר) ועוד 120 ש"ח עמלות שונות ומשונות. בתמימותו הוא שילם במקום לשלוח אותם לעזאזל ולהזדכות על החבילה. עוד מישהו נתקל בזה? אם גם המוסד הרקוב הזה מתחיל לגבות פרוטקשן כדי לשחרר את החבילות באמת שכבר אפשר לסגור אותו ודי.

IMG_20161212_215457.jpg

פורסם

אני מניח שמדובר בEMS

במידה וזה המצב - אכן ידוע כי גם הם עלולים לגבות עמילויות מוזרות.

לא הייתי משתמש בשירות משלוחים האקספרס (EMS,UPS,FEDEX וכ'ו) אלא אם יש התחייבות מהמוכר לשלם כל שקר כזה (כמו אמזון, ואולי גם BUY2USA?)

דואר רשום הכי טוב מהבחינה הזאת - לא תשלם שום עמלת שקר.

גם אני נכוותי מEMS - שלחתי מכשיר לתיקון (עם מילוי טופס תיקון בדואר המרכזי תל אביב) וכשחבילה חזרה - רצו תשלום של המכס. לאחר הצגת הטופס הסכום ירד ל60 שח "בלבד" עבור עמילויות שונות ומשונות.

בקיצור - כל עוד אין הבטחה מהמוכר לטפל בעמילויות הללו, להמנע.

פורסם
  • מחבר

מדובר על משלוח רגיל שנאסף בסניף. EMS אני מכיר היטב.

פורסם
ציטוט של ag43

מדובר על משלוח רגיל שנאסף בסניף. EMS אני מכיר היטב.

רגע מה?

זה לא EMS? מה לעזאזל? (סלח לי על הצרפתית)

לעולם לא הייתי צריך לשלם מכס על דבר דואר רשום - זה כי לרוב הזמנותיי נמצאות מתחת לרף המכס.

אבל שדואר רשום ידרשו עמלות מגוחכות למרות זמן הטיפול האיטי שלהם? הייתי מעיף אותם מכל המדרגות. כשאתה חברה פרטית זה עוד איכשהו עובר מתחת לשטיח - אבל דואר רגיל? מה אנו אמורים לעשות עכשיו? להקים חברת דואר חדשה שתתחרה בשאר חברות הדואר?

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

EX בתחילת מספר המעקב לא מייצג במקרה EXPRESS ?

כשעשיתי חיפוש למספר מעקב ב17TRACK הוא כתב:

The EMS item was delivered on the post office or on the store to the adresse .

@ag43

אתה בטוח שזה לא EMS?

פורסם
  • מחבר

אני יודע בוודאות שהוא הזמין רגיל ושזה הגיע אליו לסניף. אני אבדוק איתו שוב לוודא שהמוכר לא "שדרג" את המשלוח.

פורסם

יכול להיות שמשקל החבילה חורג מ2 ק"ג? אם כן, שמעתי שחבילות כאלה אוטומטית עוברות לems

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

אני לא מכיר נוהל כזה אבל לדואר יש כל מיני הנפצות שונות ומשונות... במקרה הזה יותר סביר לדעתי שהמוכר חשב שהוא עושה טובה ושלח EMS למרות שאולי ציין ששולח רשום רגיל. זה די נפוץ עם מוכרים ממזרח אסיה.

פורסם
  • מחבר

זה לא קשור לטובה. חברות הEMS למינהן נותנות הנחות יפות מאוד למוכרים בידיעה שהן יעשו השלמות הכנסה מהקונים.

פורסם

אז במקרה הזה אולי תוכל לבקש מהמוכר "פיצוי" עבור התשלום הנוסף אותו שילמת מעבר למכס? אני מניח שקיים סיכוי סביר שיסכים במיוחד לאחר השינוי העצמי אותו יזם

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

נתקלתי בזה ונזכרתי בדיון.

אכן מסתבר שגם דואר ישראל הרגילים (לא EMS) התחילו לגבות את עמלות השיטת-מצליח האלה. פשוט חוצפה.

השיא היה בתגובה שלהם בסוף הכתבה - הם בלי בושה משווים את עצמם לחברות "המשלוחים המהירים"!

http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast-q4_2016/Article-d0cad4789a72951004.htm?sCh=9d706603e7478110&pId=25483675

פורסם
  • מחבר

שים לב שהם מדברים של על "אקספרס". עד כמה שאני יודע אין להם אפשרות לגבות עמלות בדואר רגיל בלי אישור משרד התקשורת.

פורסם

בBLACK FRIDAY הזמנתי סמארטפון מאתר סיני(GEEKBUYING).

אאל"ט בטופס ההזמנה היו 4 אפשרויות משלוח.

EMS/DHL שגם יקר וגם 100% יקחו לכם מכס ומיסים.

דואר רגיל ללא תשלום.

ודואר רגיל EXPRESS שעולה תוספת של 7 שקל.

חשבתי אם לסמן את הEXPRESS על הדואר הרגיל ולחסוך לי איזה שבועיים המתנה.

אבל החלטתי לא לקחת סיכון ולהתנהל כאילו מדובר היה בחבילת גרביים חסרת חשיבות.

ואכן כך היה.

החבילה הגיעה ונראתה כמו חבילת גרביים, ביחד עם המוני החבילות שהוזמנו מסין באותה תקופה ונשלחו לאיטם.

וזכיתי בלוטו על בסיס שתי תופעות בטבע שעוזרות ליצורים חיים לשרוד:

1) דמיון ויזואלי לצורך הטמעות בשטח המחיה.

2) ביטחון במספרים, E.G: בתוך קבוצה גדולה הסיכוי שיטרפו דווקא אותך נמוך.

אולי הסיבה שהמשלוח הפך אצלו לEMS היא סימון הEXPRESS במשלוח "רגיל" בתוספת 7 שקל?

אולי גם EMS משתמשים בשתי השיטות האלו כדי לשרוד בטבע וללכוד משלוחים "רגילים"?

1) דמיון ויזואלי לצורך הטמעות בשטח המחיה(זה נראה כמו משלוח דואר רגיל, אבל סימון EXPRESS מאפשר להפיכתו לEMS ולגביית עמלה מהלקוח).

2) ביטחון במספרים(תוספת 7 שקל והבטחה למשלוח דואר רגיל מהיר יותר מבטיחים היענות סטטיסטית).

funny how that works

רק כדי להיות בטוחים, בפעם הבאה שאתם מזמינים מוצר במעל 70 דולר בדואר רגיל, ורוצים לתת לו סיכוי לעבור את המכס ללא גביית מיסים, אל תסמנו EXPRESS משום סוג.

גם לא בתוספת 1 שקל.

פורסם

גם אני קיבלתי. 35 שקל על חבילה של 30$. שילמתי בגלל שהגיע שליח עד הבית אבל לא נראה לי שהייתי אמור לשלם. סתם עבדו עלי.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים