עבור לתוכן

בעיית זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כשבועיים קניתי כרטיס מסך GTX 1070 G1 של חברת ג'יגהבייט וכשהתקנתי את הכרטיס אז ניקיתי אבק מתוך המארז באמצעות מיכל אוויר דחוס והתקנתי את הכרטיס החדש.

חשוב לי לציין שהקפדתי לפרק חשמל סטטי באמצעות מגע תמידי עם המארז, הפעם היחידה שלא היה מגע ביני לבין המארז הוא כשהייתי צריך להתקין את הכרטיס עם שתי הידיים. מלבד זאת פרקתי חשמל סטטי מהידיים באופן קבוע. זה הרגל שפיתחתי לעצמי לאחר שקראתי טיפים כאלה בפורום ובאינטרנט כשהייתי צריך לפרק מחשבים אחרים בעבר.

לאחר שהתקנתי את הכרטיס החדש וחיברתי את החוטים חזרה, כל פעם שניסיתי להפעיל את המחשב הוא היה נכנס ללופ של הפעלה וכיבוי. המחשב היה נדלק, מצפצף פעם אחד ונכבה, וככה היה ממשיך עד שהייתי מכבה את הספק כוח.

בחוברת של הלוח אם רשום שצפצוף אחד מודיע על bios awarded, ולא על שום דבר אחר.

אז ניתקתי את הכרטיס, חיברתי את הכרטיס הקודם וזה לא פתר את הבעיה. ניתקתי את הכרטיס ועברתי לליבה הגרפית של המעבד וזה עדיין לא פתר את הבעיה. 

בשורה תחתונה התחלתי לנתק רכיבים אחד אחרי השני ולבסוף מצאתי שהאשם הוא הזיכרון ראם. 

לאחר שניתקתי סטיק אחד המחשב עלה, אז העברתי את הסטיק התקין לחריץ של הסטיק הלא תקין והמחשב עלה כרגיל, ואז החזרתי את הסטיק הלא תקין לחריץ של הסטיק התקין והמחשב עלה כרגיל.

בהתחשב העובדה שהמחשב עלה כרגיל, ורשום שיש לי 16GB הנחתי שהכל בסדר והשארתי את המצב.

אחרי זה הרצתי בנצ'מרקים וקיבלתי תוצאות נמוכות מהממוצע, אבל אני לא מתרגש מזה, והזיכרון והכרטיס עבדו בלי בעיה. הרצתי כלי לבדיקת זיכרון ראם של ווינדוס ולא התגלו בעיות. מבחינה טכנית לא הצלחתי לגלות שום בעיה בזיכרון וכל בדיקה שהרצתי קבעה שהזיכרון בסדר.

אבל מאז התקרית, כל פעם שהניצול זיכרון שלי עובר את ה60% ניצול, הווינדוס מודיע לי שאין לי מספיק זיכרון ומאלץ אותי לסגור תוכנות שונות כדי להחזיר את האיזון.

הוספתי זיכרון וירטואלי וזה לא פתר את הבעיה.

אז הנה השאלות שלי:

1) האם ייתכן שמדובר בסטיק פגום או שהלוח אם עצמו נפגע מחשמל סטטי?

2) האם אתם יכולים להמליץ על בדיקה נוספת שתוכל לקבוע אם הבעיה היא בזיכרון או בלוח?

3) אפשרי שאקנה סטיק זיכרון יחיד ואשים אותו יחד עם הסטיק התקין?

4) רעיונות מה לעשות או מה הולך פה?

נערך על-ידי Guy950

פורסם

מה קורה אם אתה מתקין חזרה את הכרטיס מסך הישן ? אולי הספק מגמגם ? בדקת מתחים ?

תנקה את המגעים של הסטיק באלכוהול 70%. 

שואב אבק לסלוט ותכניס-תוציא מספר פעמים כדי לוודא שהמגעים שלו תקינים. 

האם וינדוס מתלונן על זכרון כשאתה עם סטיק יחיד ? 

אם תוכל ללוות זוג  זכרונות, זה יעזור מאד

ואפשר להתייעץ עם היצרן של הזכרונות.

בכל מקרה סביר שיש לך לייפטיים וורנטי ..  וסביר שתקבל זוג חדיש יותר 

נערך על-ידי Ancient1

פורסם
  • מחבר

כשהחזרתי את הכרטיס הישן גם אז המחשב לא הגיב עד שהוצאתי והחזרתי את הזכרונות.

לא בדקתי איך המחשב מתפקד איתו מאז.

לצערי אני לא יכול להלוות, אין לי ממי.

האחריות של הזכרונות מTMS נגמרה, אני אבל באמת אברר על האחריות מול היצרן. תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים