עבור לתוכן

האם כדאי להחליף לוח אם

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייח DELL עם מעבד I5 ו- 8M זכרון.

הייתה בעייה במאוורר לתקופה מסויימת והחלפתי אותו.

המצב כרגע הוא שדברים שונים מפסיקים לעבוד.

חלק מיציאות ה-USB עובדות לפעמים כן ולפעמים לא .

לא תמיד קורא את הכרטיס עם יציאות USB3

לא תמיד קורא את כרטיס המסך - וחייבת לחבר לכרטיס ON BOURD.

השבוע פשוט לא נדלק (מאוורים לא מתחילים לעבוד) - ספק כח תקין (ניסיתי לחבר אחר). בסופו של דבר חזר לעבוד.

השאלה שלי - האם כדאי להחליף לוח אם באופן עצמאי (ללא נסיון טכנאי אבל פירקתי את המחשב הישן וחושבת שיודעת מה לעשות)

אם להחליף - בדקתי באתרי חנויות אופציות - לא יודעת איזה סוקט ואיזה צ'יפ צריך לקנות.

החלופה היא לקנות מחשב חדש כי לנוכחי אין תקנה.

תודה מראש על התגובות.

פורסם

כעקרון להחליף לוח אם זה לא מסובך ממש, אבל לגבי מחשבי מותג כמו DELL ודומיו אני לא יודע ממש איך העסק עובד שם, אני לא הייתי לוקח סיכון, הייתי שם אצל טכנאי שבאמת יבדוק שבסופו של דבר הכל תקין

פורסם
  • מחבר
כעקרון להחליף לוח אם זה לא מסובך ממש, אבל לגבי מחשבי מותג כמו DELL ודומיו אני לא יודע ממש איך העסק עובד שם, אני לא הייתי לוקח סיכון, הייתי שם אצל טכנאי שבאמת יבדוק שבסופו של דבר הכל תקין

אם אשלם לטכנאי על בדיקות ועל החלפת הלוח יגיע לעלות מאוד גבוהה.

יש לי גם בעיית זמן. הבוקר לא נדלק. אני בלי מחשב כרגע עם משימות דחופות שממתינות. עם החגים ברקע המתנה לטכנאי תקח יותר מדי זמן

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם

ראייתי כבר הרבה דגמים של מחשבי מותג , הבעיה היא שהרבה פעמים החומרה שם לא סטנדרטית ( גודל או חיבורים).

גם יכול להיות שבכלל לא משתלם להחליף לוח אם. אם זה מחשב ישן יכול להיות שיהיה קשה למצוא לוח והוא יהיה סתם יקר.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

ראייתי כבר הרבה דגמים של מחשבי מותג , הבעיה היא שהרבה פעמים החומרה שם לא סטנדרטית ( גודל או חיבורים).

גם יכול להיות שבכלל לא משתלם להחליף לוח אם. אם זה מחשב ישן יכול להיות שיהיה קשה למצוא לוח והוא יהיה סתם יקר.

הגודל נראה סטנדרטי. ולא ראיתי חיבורים שונים מתמונות לוחות שראיתי.

הבעיה עשויה להיות צורך להחליף גם מאוורר ל-CPU.

ניסיתי לחבר מאוורר ממחשב אחר (של HP) ולא התאים.

מצרפת תמונה של הבורד.

IMG_20161015_120846.jpg

פורסם

אכן הקירור של המעבד נראה בעיתי. יש שם גם חיבור 4 פין ללוח , בהרבה לוחות זה לא יתאים.

בכל מקרה חיביים לדעת איזה מעבד יש שם כדי לדעת איזה סוקט או אם כתוב שם איזה לוח זה , מהצילום אני לא מצליח להבין.

בכל מקרה אם זה מעבד מכמה דורות אחורה זה יכול להיות בעיתי למצוא לוח אם חדש וכנראה גם לא משתלם.

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא I5 2310 2.9MH

הלוח הוא עם צ'יפסט H61 

כל הלוחות מוגדרים כמתאימים למעבד. השאלה היא אם אפשר להתקדם ברמת הצ'יפסט - למרות שדומים מאוד זולים הם לא כוללים יציאות USB3 ו-HD

מצרפת מסמך עם פרטי מערכת

computer inf2.pdf

פורסם

מעבד מ 2013 , סוקט LGA1155. כבר לא מוכרים בכל חנות לוחות לסוקט הזה.

מצאתי שבפלונטר עוד מוכרים לוחות לסוקט הזה, plonter.co.il

מצאתי שם את הלוח הזה עם USB3 (יכול להיות שבמימדים הוא לא נכנס במארז שלך)

בכל מקרה יש שם עוד הרבה לוחות לסוקט הזה.

ספק ,כרטיסים כל מה שיש לך שם אמור להתאים כנראה לכל אחד מהלוחות שמוכרים שם.

הבעיה היחידה היא הקירור למעבד , לפי התמונה נראה שיש לו איזה זוית מוזרה והוא כנראה לא יתאים. קירור חדש יעלה בסביבות 50 שקל.

לא הייתי משקיע בציפסט מתקדם יותר אלא אם זה באותו המחיר

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר

כל הלוחות במפרט הזה הם בגודל MICRO - שלי גודל רגיל.

אפשר להשתמש בצ'יפסט מתקדם יותר?

אני מבינה שאלה עם Z לא רלוונטים כי כוללים יכולות שלא אוכל להשתמש בהם.

השאלה היא אם H1150 יתאים למחשב ולרכיבים.

פורסם

לא מבין את השאלה שלך.

לעצם העניין , כל לוח אם בסוקט LGA1155 יעבוד , כל סוקט אחר לא מתאים.

אם את רוצה פירוט של כל הציפסט שקיימים לסוקט הזה את יכולה לראות אותם פה

https://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155

המעבד שלך הוא מדור ה Sandy Bridge. זה אומר שבעיקרון כל לוח לסוקט LGA1155 יעבוד עם המעבד הזה, גם לוחות חדשים יותר שיצאו בדור ה Ivy Bridge.

מבחינך מה שחשוב זה הסוקט, לא הציפסט , H61 מספיק טוב , גם לא ראיתי משהו שמוכר לוח אם ציפסט אחר לסוקט הזה במחיר שפוי.

נערך על-ידי lompy

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים