עבור לתוכן

מחשב "נכבה" לאחר כמה שעות ללא פעילות

Featured Replies

פורסם

שלום ! יש לי בעיה חדשה במחשב

המחשב שלי מוגדר כמובן לא להכנס למצב שינה אף פעם, והוא היה דולק ברצף למשך הרבה זמן. 

בזמן האחרון לאחר כמה שעות בidle (המסך מכובה, אף אחד לא משתמש במחשב) הוא ממשיך לעבוד - מאווררים ולדים פועלים, אבל המסך שחור - לא no input, פשוט מסך שחור ולא מגיב. 

הוא חוזר לעבוד רגיל לאחר ריסטרט. 

מה שניסיתי - ניקיתי את המחשב, טמפ' תקינות. 

בדיקת זיכרון בעזרת memtest86 עברה כמה שעות ללא שגיאות.

תחת מאמץ (תוכנות מאמץ או משחקים) לא קורס/ נתקע. 

מה זה יכול להיות?

תודה רבה

ספק Antec neoeco 550W

asus h97m-plus, i3 4160 , GTX960

intel ssd, 4XSeagate 3tb 

Windows 10

פורסם
  • מחבר

עדכון:

הוצאתי את הכרטיס מסך וזה המשיך לקרות גם עם המובנה. בנוסף פעמיים לאחר ריסטרט הלוח לא זיהה את הSSD גם בביוס, לאחר ריסטרט או שניים הוא חזר להיות מזוהה ולעבוד כרגיל. יכול להיות שהSSD קשור לבעיה הקודמת?

הSSD עובר את כל הבדיקות של intel..

אודה מאוד לעזרה

פורסם

קודם כל אני מניח שהמחשב לא בOC אחרת היית מציין זאת.

ניסית בדיקת מאמץ עם תוכנה כמו PRIME95 או OCCT?

אם יש סיבה חומרתית לאירוע, נסה לגרום לה לקרות בזמן קצר דרך מאמץ קיצוני.

אם הניסוי הזה לא יצליח(זאת אומרת שאין הבדל בכמה המחשב מתאמץ לגבי זמני הריסוט), אולי יש בעיה תוכנתית שתוקעת את המחשב כמו דליפת זיכרון של אחד היישומים הרצים ברקע.

אולי אפילו דריוור(לא בהכרח של חומרה).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובה. 

כן כמובן לא בOC, אף חלק.. וכן ניסיתי עם OCCT ו prime95, המחשב היה יציב בשניהם. לא הצלחתי לגרום לו לקרוס, זה קורה תמיד דווקא כשאני עוזב את המחשב למשל ללילה. 

אולי באמת כדאי לנסות התקנה חדשה של windows ? 

פורסם

זכור לי באג כלשהוא בפרופיל חיסכון בחשמל באחת מגרסאות הוינדוס, שגרם למשהו לעבוד למרות שהוא מופיע מבוטל.

קודם כל נסה להעביר לMAXIMUM PERFORMANCE בפרופילים כי זה אמור לפתור את העניין ההוא.

עכשיו שאלה נוספת.

אתה בטוח שהוינדוס נתקע? או שאולי רק המסך לא נדלק?

ניסית ללחוץ על כפתור הכיבוי(SOFT) ולראות אם הוינדוס מבצע תהליך כיבוי מסודר שבסופו המחשב נכבה?

פורסם
  • מחבר

כן בטוח שהוינדוס נתקע, יש לי על המחשב teamviewer שתמיד מאפשר גישה מרחוק למחשב וגם הוא באותו זמן שהתקלה החלה הפסיק לאפשר גישה למחשב לאחר כמה שעות כשהמחשב נתקע. תמיד כמובן על max performance. אין לי מסך אחר לבדוק את העניין אבל לא נראה לי שזה הבעיה בגלל שעם הנייד אני לא נתקל בבעיות כאלה עם המסך.

בשעות האחרונות המחשב התחיל לקרוס גם בזמן עבודה ולעשות מסך כחול critical process died, ולאחר ריסטרט

הssd לא היה מזוהה בביוס ולכן המערכת גם לא עלתה. החלפתי כמובן כבלים ובדקתי שהכל מחובר כמו שצריך, וזה עדיין קרה. כרגע חיברתי דיסק קשיח במקום והתקנתי עליו מערכת הפעלה, וזה נראה תקין - אך אני לא באמת יודע אם זה בגלל ההתקנה הנקיה או הssd. אבל באמת נראה לי שהssd לא תקין. 

אם זה ימשיך להיות בסדר אני אבדוק את הssd במחשב אחר. 

תודה!

פורסם

אני במקומך , היתי מוחק את חלונות 10 הזבל. מתקין 7 . סביר להניח שלא תזכה לראות תקלות מסוג זה.

פורסם

יש מצב לראות נתוני S.M.A.R.T של הSSD?

(אפילו שאני לא ממש יודע לפענח אותם...)

פורסם
  • מחבר

כמובן ! לי זה גם לא אומר הרבה, רק אני רואה שהוא עובר את הבדיקות. עד עכשיו הכל תקין ללא הssd . הוספתי תצלומים בספויילר 

ספויילר

Untitled.pngUntitl2d.png

פורסם

ילד, תתקין חלונות 7 במקום. למה להיסתבך.

פורסם
  • מחבר

אין קשר למערכת הפעלה כרגע על הארד דיסק שהיה לי בצד הכל עובד כמו שצריך בלי בעיות.. זאת הייתה בעיית חומרה אך כרגע לא יודע איך אני מממש אחריות על הssd, קשה להסביר את הבעיה הזאת.

פורסם

מה עם FIRMWARE, בדקת אם יש עדכון אצל אינטל?

פורסם

לא הבנתי אותך.

אתה טוען שהחלונות מותקן בכונן הקשיח הישן . התקנת חלונות 10 בחדש ויש בעיות. אז איני מבין את הטיעון שזאת לא בעיה במערכת ההפעלה.

פורסם

עשיתי חיפוש קל לINTEL 535 + קריסות + בעיות זיהוי ביוס, ועלה משהו לגבי DEVSLP/DEVSLEEP.

https://en.wikipedia.org/wiki/DevSlp

יכול להיות שזה הגורם לבעיה.

בלוחות שאינם תומכים בזה כתוב בפירוש שיכולה להיות בעיה הדורשת עדכון ביוס.

וכדי לפתור את העניין מול לוחות DESKTOP אפשר ועדיף כנראה לבטל את הDEVSLEEP בכונן עצמו.

ממה שעלה בחיפוש נראה שגם יצא עדכון FW לדגם שלך מאז שהוא שווק לראשונה.

יכול להיות שהעדכון FW פותר את הבעיה.

אם לא אז תראה אם אתה יכול למצוא איך לבטל את הDEVSLEEP בכונן.

בכל מקרה הייתי מבטל את הDEVSLEEP בכונן SSD שמשמש למערכת הפעלה במחשב DESKTOP.

ציטוט

Due to the way they work, DevSleep-enabled drives may not be suitable for most desktop PCs and some notebooks with the 3.3 V voltage present in their SATA power connectors; the presence of 3.3 V results in DevSleep-enabled drives remaining in DevSlp state.[7]An incompatibility between a desktop mainboard and a SATA SSD may be resolved by disabling the DevSleep feature using a power connector adapter that does not pass the +3.3 V line.

יש מצב שקיבלת עם הכונן מתאם חשמל שמנתק את ה3.3V?

אולי אני קצת הולך רחוק עם התיאוריה.

זו פעם ראשונה שאני נתקל בDEVSLP הזה.

אבל לך תדע...

פורסם
  • מחבר

ציטוט של see the magic

לא הבנתי אותך.

אתה טוען שהחלונות מותקן בכונן הקשיח הישן . התקנת חלונות 10 בחדש ויש בעיות. אז איני מבין את הטיעון שזאת לא בעיה במערכת ההפעלה.

בכונן הישן אין בעיות ! הכל עובד כרגע בסדר.. הקריסות היו רק עם הssd ולכן הוא כנראה גורם לבעיה. 

ציטוט של Art Tatum

עשיתי חיפוש קל לINTEL 535 + קריסות + בעיות זיהוי ביוס, ועלה משהו לגבי DEVSLP/DEVSLEEP.

https://en.wikipedia.org/wiki/DevSlp

יכול להיות שזה הגורם לבעיה.

בלוחות שאינם תומכים בזה כתוב בפירוש שיכולה להיות בעיה הדורשת עדכון ביוס.

וכדי לפתור את העניין מול לוחות DESKTOP אפשר ועדיף כנראה לבטל את הDEVSLEEP בכונן עצמו.

ממה שעלה בחיפוש נראה שגם יצא עדכון FW לדגם שלך מאז שהוא שווק לראשונה.

יכול להיות שהעדכון FW פותר את הבעיה.

אם לא אז תראה אם אתה יכול למצוא איך לבטל את הDEVSLEEP בכונן.

בכל מקרה הייתי מבטל את הDEVSLEEP בכונן SSD שמשמש למערכת הפעלה במחשב DESKTOP.

יש מצב שקיבלת עם הכונן מתאם חשמל שמנתק את ה3.3V?

אולי אני קצת הולך רחוק עם התיאוריה.

זו פעם ראשונה שאני נתקל בDEVSLP הזה.

אבל לך תדע...

עידכנתי Firmware כמובן לssd, וגם הביוס של הלוח מעודכן. לא ממש הבנתי איך אני מבטל את הdevsleep? צריך מתאם על חיבור החשמל של הכונן שלא מעביר את ה3.3V ?

ולא.. הכונן הגיע בקופסה קטנה לבד בלי תוספות..

אה ובנוסף לפי מה שהבנתי זה רלוונטי לכניסה לsleep בוינדוס לא? כי אני לא משתמש בsleep עד הבעיה המחשב היה דולק פשוט כל הזמן. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים