עבור לתוכן

NUC: לא מצליח לעשות BOOT ולעלות מ DOK או להכנס ל BIOS

Featured Replies

פורסם

שלום,

הדלקתי לראשונה את ה NUC שקיבלתי (I3 6100U, עם זיכרון 8GB קינגסטון וכונן M2 SSD 250GB של סמסונג). הבנתי שעל מנת להכנס לביוס יש ללחוץ על F2, אך לשווא (חיברתי מקלדת חוטית, כדי לוודא שאכן היא מחוברת. כמו כן, בלחיצה על NUM LOCK, הנורית NUM LOCK מגיבה, כלומר - המקלדת מחוברת)

ישנו לופ חוזר על עצמו עם הודעות שגיאה:
PXE-E61 Media test failure, check cable
PXE-M0F: Existing Intel Boot Agent

מה הבעיה? יתכן שברירת המחדל הינה עלייה מתוך ה SSD (ואז, כמובן תהיה הודעת שגיאה, כי אין כלום על ה SSD)?
איך נכנסים לביוס? באיזה שלב עלי להקיש F2? ניסיתי הכל משלב המסך השחור, ועד לשלב הלופ, אך לשווא.

תודה

NUC error.jpg

פורסם

יצא לי לראות פעם את הבעיה במחשבי nuc כשכונן לא היה מחובר כמו שצריך.

ניסית delete לכניסה לביוס?

בעיה נוספת שראיתי שמאוד דומה לשלך הייתה שה-nuc לא נתן להיכנס לביוס כאשר היה מחובר למסכים מסוימים, במיוחד מסכי טלוויזיה  (נשמע מגוחך אבל אמיתי).

פורסם
  • מחבר

תודה:

הוצאתי וחיברתי את הכונן (פעם שלישית שאני עושה זאת). לא עזר.

על מנת להכנס לביוס בנוק, יש ללחוץ על F2. ניסיתי F2, ניסיתי DELETE, ניסיתי F7 אך לשווא...

ראיתי שיש בעיה של להכנס לביוס במסכים שלא תומכים ב 1024X768. המסך שלי הינו 50X20 HD READY, אז זו הרזולוציה שלו...

http://www.intel.com/content/www/us/en/support/boards-and-kits/000005847.html

עוד רעיונות?

פורסם
  • מחבר
פתרון הבעיה: חיבור טלויזיה אחרת:

הטלוזיה הרגילה שלי הינה 50X20 עם HD READY.
כשחיברתי טלויזיה אחרת, ראיתי פתאום שישנו מסך עם רזולוציה שונה למשך 2 שניות (שלא הופיע כלל במסך הטלויזיה שלי), שמודיע שעלי ללחוץ על F2 לשם גישה לביוס. אני מניח, שבגלל ש'לוקח זמן לטלויזיה' לאתר את הרזולוציה הזו, ובפרק זמן הזה, לא נשלח שום אות חזרה דרך ה HDMI ל NUC, ה NUC מתייאש ועובר למסך עם רזולוציית הדוס. זו רק השערה שלי.

כמו כן, ראיתי את ההודעה הזו:

אבל הנחתי שהיות שהמסך שלי תומך ב 1024x768 (זו הרזולוציה המקסימלית שלי...) - המסמך לא רלבנטי עבורי. כנראה שטעיתי.

בכל מקרה - אעדכן ביוס ואקווה שהבעיה תיפתר שם.

תודה!
פורסם
ציטוט של p_uriel
פתרון הבעיה: חיבור טלויזיה אחרת:

הטלוזיה הרגילה שלי הינה 50X20 עם HD READY.
כשחיברתי טלויזיה אחרת, ראיתי פתאום שישנו מסך עם רזולוציה שונה למשך 2 שניות (שלא הופיע כלל במסך הטלויזיה שלי), שמודיע שעלי ללחוץ על F2 לשם גישה לביוס. אני מניח, שבגלל ש'לוקח זמן לטלויזיה' לאתר את הרזולוציה הזו, ובפרק זמן הזה, לא נשלח שום אות חזרה דרך ה HDMI ל nuc, ה nuc מתייאש ועובר למסך עם רזולוציית הדוס. זו רק השערה שלי.

כמו כן, ראיתי את ההודעה הזו:

אבל הנחתי שהיות שהמסך שלי תומך ב 1024x768 (זו הרזולוציה המקסימלית שלי...) - המסמך לא רלבנטי עבורי. כנראה שטעיתי.

בכל מקרה - אעדכן ביוס ואקווה שהבעיה תיפתר שם.

תודה!

זאת בעיה ידועה בחלק מהדגמים, גם חלק ממסכי המחשב שכביכול תומכים לא יעבדו כראוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים