עבור לתוכן

שדרוג מחשב נייד בזמן קניה - האם פוגע באחריות?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב חדש של DELL שמגיע HD מכני.

יש אופציית שדרוג ל-SDD. התקשרתי לחנות לשאול אם המחשב ה"משודרג" מגיע כך מהיצרן או שעושים את זה במעבדה והאם זה פוגע באחריות. הבחור הנחמד ענה לי שעושים את זה במעבדה וזה לא פוגע באחריות.

נשמע לי מוזר מצד אחד. מלבד זה שכביכול "התעסקו עם המחשב" שזה משהו שמעבדות שנותנות אחריות לא אוהבות, זה אומר שמעבדת DELL תיתן אחריות גם ל-HD של החנות?

מצד שני, ראיתי את אופציית השדרוג הזו בהרבה חנויות.

למישהו יש נסיון עם קניה כזאת?

תודה

פורסם

אין בעיה גם לשדרג לבד ולחסוך את העלות שהחנות מגלגלת עליך. האחריות על הSSD תהיה ממי שקנית במקרה כזה והשאר על היצרנית.

פורסם

אני לא בטוח שזה מדוייק

כשאחותי רצתה לשדרג הרד דיסק במחשב הנייד שלה (מחשב של ASUS), אמרו לה שאין בעיה שהיא תקנה את הSSD, אבל את ההרכבה יצטרכו לבצע בחנות / מעבדה של ASUS כדי שזה לא יפגע באחריות (וזה גם עולה, נראה לי קצת פחות מ200 שקל)

שדרוג זיכרון ממה שהבנתי אין בעיה לעשות לבד.

פורסם

אא"כ מדובר על מחשב שצריך לפרק אותו כדי להגיע להרדדיסק זה לא נכון. גם במחשבים שצריך לפרק אפשר לעשות לבד אבל יש יותר סיכוי שתעשה נזק.

פורסם

אני מסכים איתך @ag43

אבל זה מאד תלוי אם יש מדבקה בחלק שבוא נמצא ההרדיסק, שהורדה שלה מבטלת את האחריות.

הנה לדוגמא במאקבוקים זה אמור לבטל את האחריות

https://www.quora.com/Will-swapping-the-SSD-on-my-mid-2015-MacBook-void-the-warranty

החשש זה לא שתהרוס משהו (כי רוב הסיכויים שאם אתה יודע מה אתה עושה או עוקב כמו שצריך אחרי מדריכים/סירטוני יו טיוב)

אלא שהחברה תתנער מתקלות לא רלוונטיות במחשב בגלל החלפת SSD (ורואים את זה כאן בפורום בכל מיני שירשורי חנויות מחשבים ונותני אחריות שונים)

ומה שאני אומר זה מה שהנותני אחריות של אסוס אמרו לאחותי בטלפון, אם אומרים לך משהו אחר תקליט את השיחה ואתה מסודר.

כמובן שבמקרה של פותח השרשור הכוונה זה לברר את העניין עם DELL

נערך על-ידי avishay1985

פורסם

אפל זה סיפור אחר. במאות הניידים שעברו דרכי רק באחד היה מדבקה וגם היא על בורג של פתיחת לוח האם ולא של הדיסק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים