עבור לתוכן

רצף בעיות במחשב שאין לי מושג מה הגורם

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה, בשבוע האחרון התחילו לי כמה בעיות במחשב..הכל התחיל כששיחקתי מיינקראפט(!!) עם כמה חברים, המחשב קפא(הסאונד ממשיך לעבוד ברקע, לדוגמא שמעתי אותם מדברים/מוזיקה ברקע), נהיו צבעים סגולים על המסך, אחרי זה לפעמים מסך שחור והייתי צריך לעשות ריסטרט כדי לצאת מהמצב הזה ולחזור לשחק. הייתי בטוח שזאת בעיה עם מיינקראפט, אז לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות.

לאחר כמה ימים שיחקתי בHOI4 וגם שם זה קרה. בדקתי בCoD4, וגם שם זה קרה מהר מאוד אבל בפעם הזאת צילמתי את זה: 

xnv3rFc.jpg

m8SQxUi.jpg

hwvZUtM.jpg

*חשוב לציין שזה קרה רק במשחקים.

ניסיתי לחפש קצת בגוגל, אבל לא ממש הבנתי מה הגורם לבעיה הזאת ואיך אפשר לפתור אותה.

בעיה נוספת שקרתה לי(לא בטוח אם היא קשורה לקודמת או לא) היא שאחרי הקריסה האחרונה(זאת שצילמתי) ניקיתי קצת את המחשב(לא כדי "לסדר" את זה או משהו, פשוט ניקיתי את החדר ואת המחשב על הדרך) ואחרי שהפעלתי אותו מחדש, הרזולוציה פשוט נמוכה. במקום 1920X1080 אני תקוע על 1280X1024 ואין לי מושג מה גרם לזה. ניסיתי לחבר את המסך מחדש, לחזק את החיבורים, לחבר אותו בחיבור שונה, שום דבר לא עזר. לא כ"כ ברור לי אם הבעיה היא במסך עצמו(נראה כאילו שהמחשב לא מזהה אותו כמסך של LG, אלא סתם כמסך ברירת מחדל) או ברכיב אחר. 

גם כאן לא הגעתי לפתרונות שעזרו לי מחברי היקר גוגל.

בתכל'ס, אני גם ככה בדרך לקנות מחשב חדש(5 שנים  - די והותר:)) אבל עדיין אשמח לדעת אם יש אפשרות לסדר את הבעיות האלה והאם יש בעיה במסך.

נערך על-ידי Gilbk

פורסם

נראה כמו בעיה בכרטיס מסך. נסה לחזק את המגעים שלו עם הלוח אם, או להוציא אותו מהתושבת, לנקות קצת אבק ולהחזיר.

אם לא עוזר, נסה לעדכן את הדרייבר.

יכול להיות שיש בעיה בכרטיס מסך עצמו ותצטרך להחליף אותו.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yoni_h

נראה כמו בעיה בכרטיס מסך. נסה לחזק את המגעים שלו עם הלוח אם, או להוציא אותו מהתושבת, לנקות קצת אבק ולהחזיר.

אם לא עוזר, נסה לעדכן את הדרייבר.

יכול להיות שיש בעיה בכרטיס מסך עצמו ותצטרך להחליף אותו.

דבר ראשון, תודה רבה על התשובה! את המגעים והפירוקים אשאיר למחר(כשיהיה קצת אור) ואתן כאן עדכון.

בכל מקרה, ניסיתי בינתיים להסיר לגמרי את הדרייברים בעזרת DDU, ואחרי שעשיתי ריסטרט הותקנו כל מיני דרייברים מחדש והמחשב זיהה את המסך! לא יכולתי עדיין להעלות את הרזולוציה אז התקנתי את הדרייבר העדכני ביותר לכרטיס מסך ואחרי שהתקנתי אותו ועשיתי ריסטרט למחשב, שוב המחשב לא זיהה את המסך..כאילו שהדרייבר של הכרטיס מסך מבטל את הזיהוי של המסך..:S 

תובנות כלשהן? אני חושב שאנסה את זה שוב ואעדכן לדרייבר ישן יותר כדי לראות מה קורה אז.

עדכון: לא עבד. משום מה הדרייבר של הכרטיס מסך "מבטל" את הזיהוי של המסך במחשב.

נערך על-ידי Gilbk

פורסם

אולי הורדת דרייבר לא תואם לכרטיס מסך? מה הדגם של הכרטיס מסך שלך?

נסה להפעיל את ה auto detect שיש בnvidia/amd כדי שיזהו אוטומטית איזה דרייבר אתה צריך להתקין.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yoni_h

אולי הורדת דרייבר לא תואם לכרטיס מסך? מה הדגם של הכרטיס מסך שלך?

נסה להפעיל את ה auto detect שיש בnvidia/amd כדי שיזהו אוטומטית איזה דרייבר אתה צריך להתקין.

די בטוח שהורדתי דרייבר תואם, יש לי GTX 570.

איפה הauto detect הזה נמצא? בnvidia control panel? כי במקרה גם הוא לא עובד לי, צריך לסדר אותו איכשהו.:S

נזכרתי עכשיו שעוד לא עשיתי את מה שאמרת, להתעסק עם הכרטיס מסך במחשב עצמו, מקווה שיצא לי היום או מחר.

תודה שוב!

פורסם

ה auto detect נמצא בדף ההורדות של הדרייבר באתר של נווידיה.

לדעתי האישית מאוד, אם השתמשת בDDU והתקנת דרייבר חדש והבעיה חזרה מיד, זו בעיה בכרטיס.

נסה לשים את הכרטיס במחשב אחר ולראות אם הבעיה מופיעה שוב.

עוד דברים ששווה לנסות:

1. ניקוי יסודי של אבק, אולי זה פשוט בעיית התחממות.

2. ניקוי של סלוט הPCI למרות שאני לא מאמין שזו הבעיה.

3. התקנת ווינדווס נקיה, אולי זו בכלל בעיה במערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אביב גפן

ה auto detect נמצא בדף ההורדות של הדרייבר באתר של נווידיה.

לדעתי האישית מאוד, אם השתמשת בDDU והתקנת דרייבר חדש והבעיה חזרה מיד, זו בעיה בכרטיס.

נסה לשים את הכרטיס במחשב אחר ולראות אם הבעיה מופיעה שוב.

עוד דברים ששווה לנסות:

1. ניקוי יסודי של אבק, אולי זה פשוט בעיית התחממות.

2. ניקוי של סלוט הPCI למרות שאני לא מאמין שזו הבעיה.

3. התקנת ווינדווס נקיה, אולי זו בכלל בעיה במערכת ההפעלה.

אנסה ואעדכן, תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים