עבור לתוכן

הדיסק קשיח עובד שעות נוספות

Featured Replies

פורסם

היי

זה נראה שמאז שעברתי לחלונות 10, הדיסק קשיח עובד קשה יותר (אני לא זוכר אם לפני כן (חלונות 7) גם הייתה את הבעיה הזו.

זה קורה בזמן העבודה עצמה. בעקבות חיפוש באינטרנט, ביטלתי 2 סרביסים: superfetch ו windows search אבל זה לא ממש שינה משהו.

כשמסתכלים ב task manager הסיפיו די נמוך (במקרה הכי גבוה הוא מתחת ל 10%) ולכן זה לא נראה שאפליקציה מסויימת גורמת לזה אלא משהו אחר.

יש לי 8GB RAM ו 15GB pagefile.

יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות או לפחות איך אפשר לגלות מה גורם לדיסק קשיח לעבוד שעות נוספות?

תודה

פורסם

תבדוק איזה תהליך במחשב "טוחן" את הדיסק - ניחוש שלי שהדבר קשור לאינדקס, אנטיוירוס או לכרום (שהוא טוחן באופן כללי)

לבדיקה איזה הליך "טוחן":

כנס לבקרת ביצועים - perfmon /res

משם טאב של דיסק

ואז תסמן את הפרוססים שאתה מעוניים לעקוב אחריהם

בלי שום קשר - למה זה מפריע לך? האם אתה מרגיש ירידה בביצועים או שהלד המרצד מפריע? (אני שואל ברצינות)

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

כלומר סתם task manager לא מספיק? כי שם לא נראה שיש תהליך שטוחן את הדיסק. כרום אין לי, נראה לי שגם האינדקס לא פעיל (כשאני מחפש הוא אומר שהחיפוש איטי כי אין אינדקס) ולכן נשארנו רק עם האנטיוירוס. הוא לא נראה פעיל יותר מדי כשזה קורה אבל אני אבדוק, איפה נמצא ה perfmon/res?

זה מפריע כי יש ירידה דרסטית בביצועים, את הלד המרצד אני בכלל לא רואה

פורסם

אני שותף לאותה בעיה בדיוק. הירידה בביצועים משמעותית.
לאחר ביטול SF וה WS שהיו פתרון זמני מחקתי לחלוטין את onenote.
המחיקה שלו פתרה לי את הבעיה- אני עומד על כמעט אפס אחוז שימוש בדיסק ומקווה שהפעם לא מדובר בפתרון זמני בלבד.

עריכה: רק דיברתי והתקלה חזרה. 

נערך על-ידי DoGow

פורסם
  • מחבר
ציטוט של DoGow

אני שותף לאותה בעיה בדיוק. הירידה בביצועים משמעותית.
לאחר ביטול SF וה WS שהיו פתרון זמני מחקתי לחלוטין את onenote.
המחיקה שלו פתרה לי את הבעיה- אני עומד על כמעט אפס אחוז שימוש בדיסק ומקווה שהפעם לא מדובר בפתרון זמני בלבד.

עריכה: רק דיברתי והתקלה חזרה. 

ואצלך זה התחיל אחרי המעבר לחלונות 10?

לי בכלל לא מותקן ה onenote כך שאני לא יכול להסיר אותו :)

פורסם

כן. המעבר מחלונות 8.1 לחלונות 10 גרם לבעיה...
אחרי שימוש כל היום אני יכול להגיד שאחרי שמחקתי את onenote ועשיתי ריסט למערכת עושה רושם שהבעיה נפתרה.
לדעתי הוא מותקן אוטומטית עם המערכת הפעלה, אמליץ שתבדוק שוב שהוא באמת לא קיים אצלך 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים