עבור לתוכן

כבל HDMI

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לחבר את המחשב שלי למסך בעזרת כבל HDMI ארוך - אני רוצה להפריד את היחידות (מחשב ומסך) בחדרים נפרדים.

לצורך כך רכשתי כבל HDMI עם תקן  1.4a. המחשב מחובר למסך כיום עם כבל HDMI שהגיע כשרכשתי את המסך ואני  לא יודע באיזה תקן כבל זה. כשניסיתי להחליף בין הכבלים - נוכחתי לראות כי לא מתקבלת תמונה במסך, למרות ששומעים את הצליל המוכר שמחשב מזהה חומרה.

במקום תמונה נראת על המסך הודאה חוזרת של "כניסה ל SLEEP MODE ".

בתחילה חששתי כי הכבל מזויף ו/או פגום אולם מבדיקה שבצעתי עם מיכשור שונה בבית (טלויזיה ו STREEMER ) נוכחתי לדעת כי הכבל תקין ורואים תמונה.

שאלתי היא מדוע אינני רואה תמונה במסך המחשב.

במחשב שלי מותקן כרטיס מסך GEFORCE NVIDIA 750 TI   עם OC.

אודה על רעיונות ו/או פתרון לבעיה.

תודה AHP.

פורסם

ככל שכבל ה HDMI יותר ארוך היכולת שלו להעביר תדרים גבוהים פוחתת. כשזה יורד מתחת לסף הקליטה הנדרשת במסך שלך אז או שיש רעשים או שאין תמונה בכלל.

זה עובד לך עם ציוד אחר כי ערוץ התקשורת מושפע מהצד המשדר הצד שקולט והכבל באמצע. החיבור של שלושת המרכיבים טוב יותר בציוד שעובד, ולא די טוב בזה שלא עובד.

נסה למצוא כבל יותר טוב, לא בהכרח יותר יקר, שאולי יעבוד לך. יש רמות איכות שונות ואין שום קשר למחיר. אם הכבל מאוד ארוך נסה לחפש כבל עם מגבר בנוי בתוכו - יש דברים כאלה הם פשוט עולים יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה - bw1000

יש מצב שכרטיס המסך חלש מדי או שאולי אחד רכיבי המחשב?

כי לקחתי את המסך והכבל וחיברתי לSTREEMER  של הטלויזיה - וזה עבד.....

תודה

פורסם

1. כתבת כבל ארוך - כמה מטר?

2. מאיפה קנית את הכבל? צרף קישור

3. כשאתה בודק בוינדוס תחת רזולוציית מסך, האם אתה רואה את המסך ביציאת HDMI מחובר?

פורסם
  • מחבר

תודה לך,  d30DK

אורך הכבל 15 מטר, נקנה אצל טופפרזול ראה קישור......  http://topirzul.co.il/קטגוריה-ראשית-2/כבלים-מתאמים-מפצלים-ממירים-hdmi/hdmi-cable-כבלים/כבל-HDMI-תומך-3D-באורך-15-מטר.html

בנוגע לשאלה השניה....אני כרגע לא מול המחשב - אוכל לבדוק מאוחר יותר.

אבל שוב תודה...

ahp

נערך על-ידי ahp

פורסם
ציטוט של ahp

תודה על התגובה - bw1000

יש מצב שכרטיס המסך חלש מדי או שאולי אחד רכיבי המחשב?

כי לקחתי את המסך והכבל וחיברתי לSTREEMER  של הטלויזיה - וזה עבד.....

תודה

אין קשר לרכיבי המחשב, הם לא חלק מערוץ ה HDMI.

בקשר לכרטיס מסך - יש מצב. אבל פה הביטוי חלש מידי לא מתייחס לעצמת החשוב שלו, אלא לרמות המתח לאמפדנס ולקבוליות ביציאת ה HDMI שלו. יש לזה תקן, והשאלה עד כמה הכרטיס המסויים שלך עומד בתקן.

הבעיה בדברים האלה היא בעיה של נסוי וטעיה. בשביל למצוא שלוב שעובד ועובד יציב צריך להחליף כבלים או כרטיסי מסך, ולא תמיד יש דברים זמינים רק בשביל לבדוק.

בארכים קצרים של מטר וחצי שניים כמעט כל שלוב עובד. פשוט מחברים. חמש מטר כבר מתחיל להיות בעייתי וחמש עשרה מטר כמו שיש לך כמו שאתה רואה לפעמים עובד ולפעמים לא.

נערך על-ידי bw1000

פורסם

אשמח לסייע :)

לי יש כבל HDMI באורך 25 מטר מהכרטיס מסך (GTX670) למקרן.

הדרך שבה כל זה עובד היא מעבר דרך מפצל HDMI אשר מקבל מתח מספק כח חיצוני (USB)

http://www.ebay.com/itm/5-Port-1080P-Video-HDMI-Switch-Switcher-Splitter-for-HDTV-PS3-DVD-IR-Remote-REG-/111873609688?hash=item1a0c2fcfd8:g:8KUAAOSwJkJWliHC

הכבל הקודם שהיה לי נקרע בחיבור בין המחשב לכבל, ומאז למדתי להתקין קצוות נוספים (באורך מטר) על כל קצה של כבל, כך שאם משהו יקרע - זה יהיה רק הקצה הזול.

שיחקתי עם הגדרות המקרן בנוגע לשליחת המתח ליציאת הHDMI - וניתן לראות שככל שאני מגדיר את המתח נמוך יותר, כך התמונה מתמלאת ברעשים ירוקים.

בקיצור - עם הוספת מתח לכבל - אין סיבה שלא יעבור את המרחק. מוזר שהכרטיס מסך שלך נושא באשמה.

אם יש לך עוד שאלות מוזמן לשאול כאן או לפנות אלי בפרטי.

נערך על-ידי אור כהן

פורסם

תנסה אולי לחבר את המחשב למבואת HDMI אחרת במסך (בד"כ יש יותר ממבואה אחת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים