עבור לתוכן

bios לא עולה

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן hp compaq dx7300 microtower שהפסיק לעלות (לוח אם של hp לא מצאתי איפה כתוב הדגם)

בכל פעם שאני פותח אותו אני מקבל את המסך המצורף וכמובן שלא ניתן להיכנס לBIOS ולא כלום (למרות שהוא מזהה מקלדת לפי הנוריות)

 

ניסיתי מספר פעמים לאפס אותו על ידי לחיצה על הלחצן של cmos במשך 5-6 שניות ולא עזר, כמו כן ניסיתי לאפס שוב את הסיסמא לביוס וגם זה לא עזר

 

* אין כונן דיסקטים במחשב

 

מה עוד אני יכול לעשות כדי שיחזור לעלות?

1.jpg

פורסם

מועבר לפורום תמיכה טכנית למחשבים.

 

בקשר לנושא:

1. קודם כל אני מבין שהמחשב Compaq dx7300 Microtower של HP הוא מחשב נייח, ואחד דיי ישן (אני מניח שהוא בן 10 שנים לפחות).

2. בתמונה שצירפת, למרות שהיא ממש לא בפוקוס, אפשר לראות שהכניסה לביוס נעשית באמצעות לחיצה על מקש F10. מה קורה כאשר אתה לוחץ עליו בזמן האיתחול?

3. יש אפשרות שהבעיה היא במקלדת, במיוחד אם מדובר במקלדת בעלת חיבור USB - יכול להיות שהיא מחוברת לחיבור USB שנובע מבקר צד שלישי בלוח האם (ואני לא יודע אם יש כזה כי זה לא מוזכר במפרט) ואז הפתרון הוא לחבר את המקלדת לחיבור USB אחר. יכול גם להיות שהיות ומדובר במחשב מאד ישן חיבור ה USB, גם אם הוא נובע מערכת השבבים, לא עובד ברמת הביוס (או שהאפשרות הזו כבויה). במקרה כזה נסה לחבר מקלדת בעלת חיבור PS/2.

4. כתבת שניסית לאפס את הסיסמא לביוס - האם זה אומר שאתה כן יכול להיכנס לביוס רק שהוא נעול עם סיסמא? אם זה המצב ואתה לא יודע את הסיסמא, אתה תצטרך לאפס את הביוס. אני לא יודע איך בדיוק זה אמור לעבוד במקרה שלך, אבל באופן כללי איפוס הביוס נעשה כאשר המחשב מנותק מהחשמל לחלוטין ואז במצב זה יש להזיז את המגשר (ג'מפר) המתאים בלוח האם לכמה שניות ואז להחזירו למצב המקורי. היות ומדובר במחשב ישן, אתה אולי יכול לאפס את הביוס גם ע"י הוצאת הסוללה שעל לוח האם, המתנה ואז להחזירה לאחר כמה רגעים.

 

פורסם
  • מחבר

המחשב באמת מאוד ישן וכשקיבלתי אותו באמת היתה סיסמא לביוס ואיפסתי אותה ע"י הג'מפר 

 

המקלדת שאני עובד איתה היא ps2 ולא USB ואני יודע שהיא תקינה משום שהיא עובדת במחשבים אחרים

 

העניין הוא שכאשר אני לוחץ על f10 או על f9 לא קורה כלום

 

יש אולי עוד רעיון?

פורסם

יש סיכוי שמשהו במחשב התקלקל (כנראה לוח האם), אבל לפני שמגיעים למסקנה הזו אני חושב שכדאי לך לנסות קודם כל להפעיל את המחשב רק עם חלקים בסיסיים - לוח אם, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון, ספק כח וכרטיס מסך במידה ואין כרטיס מסך מובנה על לוח האם (ובמקרה הזה אמור להיות). את כל שאר הרכיבים (כולל כל התקן USB, דיסק קשיח וכד') יש לנתק (כמובן שבמקרה שלך אתה תצטרך גם מקלדת). המטרה היא לבדוק האם הבעיה נגרמת מהחומרה הבסיסית או מחומרה אחרת. אם אתה יודע מה שאתה עושה אתה יכול גם לנסות להפעיל את לוח האם מחוץ למארז כאשר הוא מנותק מכל חיבור אליו (כולל כפתורי ההדלקה והאתחול). במידה והבעיה ממשיכה ועדיין לא ניתן להיכנס לביוס הייתי מהמר שמשהו בלוח האם אינו תקין, אך כמובן שאי אפשר לדעת זאת בוודאות בלי החלפת רכיבים עד שמאתרים את הרכיב התקול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים