עבור לתוכן

תקלה בדיסק קשיח ?

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה שלום לכולם.

חברים יש לי מחשב די ישן (core2duo)

אבל הוא מספיק לי למה שאני עושה.

לפני יומיים נרדמתי והשארתי אותו דלוק. כשהתעוררתי עשיתי לו ריסט (אני לא זוכר את הסיבה תאמת או שאולי הוא קרס) בהתחלה הבאה התחילו הבעיות. זמני טעינה איטיים, מסכים כחולים, עצירות.

הדבר הבא שעשיתי היה לחפש וירוסים וכד'. עשיתי כל בדיקה אפשרית כולל חיפוש אחר בוטקיטס ומה לא. אני רוצה לציין שהמחשב עבד בsafe mode וגם בהגדרות אחרות כמו ללא דרייברים או האפשרות השניה שהמחשב לא מתכבה בעת תקלה. למרות שהיה קורס אחרי זמן מה באפשרות השניה וגם העתיק קבצים לאט.

החלטתי להתקין ווינדוס 7 מחדש בלי לפרמט.

בהתחלה היה נראה שזה עזר עד שניסיתי להתקין סטים ומאז חזרו הבעיות מסכים כחולים, אדישות וכו. חכו עוד לא נגמר..

הייתה לי התקנה ישנה של וינדוס xp בפרטישן אחר. ניסיתי להיכנס וזה עבד. סידרתי וניקיתי קצת את המערכת והיה נראה שאני חוזר לxp (לפחות זמנית)עד שהחלטתי לעשות chkdsk.

עכשיו יש לי 2 פרטישן אחד 70 גיגה והשני 420 ככה

המערכת של xp בקטן

ןהמערכת של 7 בגדול

עכשיו לשאלה.

עשיתי chkdsk בוינדוס xp זה לא מצא בעיות בכונן של המערכת ועכשיו באתי לעשות בכונן הגדול וזה כבר יומיים ככה (כרגע אני ב50%) ובנוסך זה גם מצא bad clusters וזה אומר שוינדוס מחליף קבצים וכו.

השאלה שלי היא כזאת. האם הבעיה היא בדיסק קשיח או שעליי לבדוק עוד אפשרויות כגון זיכרון מעבד וכן הלאה (החלפתי חיבורים וסלוטים של הזיכרונות וניקיתי את המחשב).

ואם אני זוכר נכון הבדיקת דיסק מסמנת את החלקים הלא טובים בדיסק קשיח כך שבמקרים מסויימים אפשר להמשיך לעבוד עם אותו דיסק. אבל השאלה היא האם (במידה וזה הדיסק קשיח והבדיקת דיסק תעזור)  האם זה יתפוס גם לגבי ההתקנה של וינדוס 7 ?שקיימת או ש4ני אצטרך לעשות chkdsj גם בווינדוס ה 2.

מה אתם חושבים חברים ?

תודה מראש.

פורסם

תגבה את הקבצים החשובים ותקנה הרדדיסק חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים