עבור לתוכן

בעיה בשדרוג זיכרון מ - 4 ל 8

Featured Replies

פורסם
ציטוט של staticx1

ידידי, הזיכרון שקנית הוא לא של הייניקס. מכרו לך זיוף כלשהו.

אין מצב בעולם שזיכרון של הייניקס לא יציג שם יצרן ותהיה עליו מדבקת נו-ניים

אז או שקנית מנוכל בארץ או שקנית מנוכל באיביי או אתרי קניות סיניים. מה שבטוח, זה שהייניקס אמיתי לא יהיה עושה לך בעיות...

1. סביר להניח שהכוונה של TMS היא שמודול הזיכרון שהם מכרו מורכב משבבים מתוצרת Hynix ולא בהכרח שכל מודול הזיכרון (ה PCB) הוא מתוצרת Hynix. במקרה הזה דיי קשה לראות כי התמונה שצולמה לא ממש בפוקוס (או שהרזולוציה בה נעשה שימוש היא לא מספיק גבוהה), אבל אפשר להסתכל על כל שבב זיכרון ולראות בדיוק מי היצרן שלו.

2. זה לא ש"דפקו" אותו כאן - הוא קיבל זיכרון DDR3 עובד, ולמעשה גם עכשו הוא עובד (כאשר הוא מותקן לבדו). הבעיה היא שהוא לא רוצה לעבוד עם הזיכרון של Kingston.

@ghostship

לי יש הרגשה שבעיית התאימות בין הזיכרונות נובעת מלוח האם (מהביוס או מערכת השבבים). אם יש לך אפשרות לבדוק את הזיכרונות ביחד במחשב אחר - נסה זאת וכך תוכל לדעת בוודאות. כמובן שזה לא ממש יעזור לך, שכן גם אם יתברר שהבעיה נובעת מלוח האם שלך הרי שאין ממש מה לעשות - אתה הרי לא תחליף אותו אלא תעדיף להחליף את מודול הזיכרון.

אגב, באופן כללי מומלץ שתבדוק את תקינות הזיכרון הקיים בעזרת +memtest86 רק בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות.

פורסם

לוחות האם כבר לא כ"כ פקטור בכל מה שקשור לתאימות מרגע שבקר הזכרון עבר למעבד.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

פורסם

@omrij

נכון, מהרגע שבקר הזיכרון עבר מלוח האם למעבד ההשפעה של לוח האם על הביצועים קטנה בצורה משמעותית שכן יש קשר ישיר בין המעבד לזיכרון, וזה אומר שההשפעה של ערכת השבבים על התאימות בין הזיכרונות כמעט ולא קיימת. ובכל זאת - למרות שזה המצב בכל לוחות האם המודרניים, יש לשים לב שלערכות השבבים המיועדות לשוק הנמוך, כמו ה H81, עדיין יש השפעה על אופן החיבור בין המעבד לזיכרון וליתר דיוק - הן מגבילות את מספר ערוצי הזיכרון לאחד, כלומר לרוחב פס מידע של 64 ביט לזיכרון (ערכות השבבים האחרת לשוק הביתי הרגיל בד"כ תומכות ב-2 ערוצי זיכרון, כלומר ברוחב פס מידע לזיכרון של 128 ביט). לפיכך אני מניח שבכל זאת לערכת השבבים יש השפעה כלשהי על החיבור בין הזיכרון ובקר הזיכרון ואולי זה גם משפיע על עניין התאימות.

האמת היא שסביר יותר להניח שמדובר בבעיה בביוס והיצרן פשוט לא טורח לשחרר גירסה חדשה יותר שאולי תפתור את הבעיה היות ומדובר בלוח אם שהוא יחסית גם ותיק בשוק וגם דיי זול. אפשר כמובן לנסות לפנות ליצרן ולבקש ממנו לבדוק את הנושא, אבל אני בספק אם זה יעזור (אבל מי יודע - אולי היצרן יפתיע וישחרר עדכון ביוס שיפתור את הבעיה). בכל מקרה כרגע אין יותר מדיי מה לעשות מלבד החלפת אחד משני מודולי הזיכרון או את שניהם במודול אחד בנפח של 8GB.

פורסם

היי

סביר להניח שהHynix הוא מודל בתזמון CL11 והKingston הוא CL09.

יש סיכוי שהם יעבדו ביחד אבל במקרה שלך נפלת על הצד השני של הסקאלה.

ככל שהתזמון נמוך יותר זה טוב יותר אז פשוט תקנה עוד סטיק של Kingston, העלות זניחה לדעתי.

בהצלחה 

פורסם

@ilantzur

1. שני מודולי הזיכרון עליהם מדובר הם בעלי CL של 11 בתדר של 1600MHz (ה CL של הזיכרון של Kingston ידוע מדף המידע שלו, קישור, וה CL של הזיכרון הקיים הוא 11 לפי התמונה מ CPU-Z), כך שזו לא הבעיה.

2. @ghostship קנה זיכרון חדש של Kingston מתוך מטרה שהוא יעבוד עם הזיכרון הקיים. אתה מציע לו לוותר על הזיכרון הקיים ולקנות מודול זיכרון נוסף כי "העלות זניחה". גם אם ההשקעה בזיכרון הייתה שקל אחד, אני עדיין לא חושב שהוא צריך לקנות זיכרון נוסף - הוא קנה זיכרון חדש והוא לא עובד עם הזיכרון הקיים, אז הפתרון הוא להחליף את הזיכרון החדש שנקנה.

פורסם

הייתי מנסה מתח ותזמונים גבוהים יותר ורואה אם זה עוזר.

פורסם

הגדלת המתח מעבד ל 1.5V יכולה לגרום לנזק למעבד, ללוח האם או/ו לזיכרון, אם כי בתוספת מתח קטנה סביר להניח שלא ייגרם נזק. אולם היות ושני מודולי הזיכרון אמורים לעבוד במתח של 1.5V. אני לא הייתי מסתכן ומגדיל את המתח לזיכרון במיוחד לאור העובדה שמדובר בזיכרון חדש שפשוט אפשר להחליפו.

פורסם

המעבד מתוכנן עד 1.65. לזכרונות זה גם כנראה לא יזיק אבל הייתי מנסה את התזמונים קודם.

פורסם
  • מחבר

שלום חברים כנראה עידכון אחרון בנושא.

את הקינגסטון סטיק החזרתי , מTMS הזמנתי עוד סטיק זהה לישן , גם במקרה הזה הם לא פעלו יחד . את שני הזיכרונות שלחתי בחזרה לTMS ונמסר לי שהם כן עובדים עם מעבד ולוח אם זהה לשלי וכיוצא מזה יש בעיה כלשהי בלוח אם \מעבד שלי . העדפתי לא לשלוח את כל המחשב לבדיקה כיוון שמדובר בעוד ביזבוז זמן.

סגרתי איתם שפשוט ישלחו לי סטיק של 8gb  , הם ביקשו עוד 50 שקל , השאירו את הסטיק הישן אצלם וויתרו לי על הדמי משלוח (35 שח) .

להגיד שאני מרוצה מכל העניין יהיה קצת מגוכך , פשוט נמאס לי להתעסק עם זה , שדרוג שנחשב לעניין פעוט נהיה תסבוכת של שבועיים .

המון תודה לכל החברה שהגיבו ועזרו.

פורסם

בסוף יתברר שהמעבד שלך לא יושב טוב.

פורסם
ציטוט של ghostship

את הקינגסטון סטיק החזרתי , מTMS הזמנתי עוד סטיק זהה לישן , גם במקרה הזה הם לא פעלו יחד . את שני הזיכרונות שלחתי בחזרה לTMS ונמסר לי שהם כן עובדים עם מעבד ולוח אם זהה לשלי וכיוצא מזה יש בעיה כלשהי בלוח אם \מעבד שלי . העדפתי לא לשלוח את כל המחשב לבדיקה כיוון שמדובר בעוד ביזבוז זמן.

נראה כי המחשב שלך לא רוצה לעבוד עם 2 מודולי זיכרון בלי קשר לתאימות בינהם. במקרה כזה זו טעות לדעתי לא לשלוח את המחשב לבדיקה - אם בחנות אומרים לך שכנראה יש לך בעיה עם לוח האם או/ו המעבד והם עדיין באחריות עדיף לטפל בבעיה הזו עכשו ולא להמתין. אולי יתברר שאחד מחריצי ההרחבה לזיכרון בלוח האם אינו תקין או יותר גרוע - שיש בעיה בבקר הזיכרון במעבד. לא עדיף שהרכיב התקול יוחלף? מה יקרה אם בעתיד, כאשר כבר לא תהיה לך אחריות, תרצה להוסיף עוד זיכרון ואז יתברר שהבעיה חוזרת על עצמה?

ציטוט של ag43

בסוף יתברר שהמעבד שלך לא יושב טוב.

זו גם אפשרות - יכול להיות שפשוט עם הזמן (כתוצאה מהתחממות והתקררות המעבד) המגע בין המעבד והתושבת הפך ל"לא מושלם" (אין מגע טוב בינהם) ואולי זה הגורם לתופעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים