עבור לתוכן

המחשב נכבה ונדלק כל כמה שניות.

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי בעיה כשאני מדליק את המחשב מתחיל להידלק המחשב ואז לאחר כמה שניות הוא נכבה ונדלק שוב.. ושוב לאחר כמה שניות נכבה ואז שוב נדלק!

מישהו יודע מה זה אולי?

ספק כח?

תודה

פורסם

יכול להיות בעיית חומרה , או ביוס מושחת . 
לכן תנסה לאפס ביוס על ידי הוצאת הסוללה הקטנה בלוח אם  לדקה וכן תנתק מהחשמל . 

שכיח הרבה זה הזכרונות  , או שלא יושבים טוב או בגלל מגעים מלוכלכים . 
תנקה טוב מאבק את הסלוטים , ותוציא ותכניס את הזכרונות כמה פעמים כדי שישתפשפו קצת המגעים ,
רק בזהירות  "מולחמים " על הזכרונות חלקים  קטנים וצריך להיזהר שלא יתלשו !!  
תנסה גם להזיז את הזכרונות בסלוטים השונים , או להשתמש עם סטיק בודד

אם לא עוזר תנתק את כל ההרדיסקים וצורב אם יש ,  ותראה אם המחשב עולה .  

אם גם זה לא יעזור , היה טוב אם יהיה מחובר הרמקול הקטן כדי לאבחן על פי הביפים (ציפצופים ) 

וכן יעזור גם לבדוק על ידי ספק כח אחר  , כדי לשלול בעיה ממנו  . 

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך, כל הזיכרונות במקומם.

הוצאתי את הצורב והמחשב עושה את אותה הבעיה.

ספק חלופי אין לי, מה יכולה להיות הבעיה?

כבל החשמל? הספק כח עצמו?

לגבי הצפצופים אין בכלל. למעט ציפצוף שקרה כשאיפסתי את הביוס.

מה יכולה להיות הבעיה לדעתכם?

תודה רבה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תנסה להוציא את הזכרונות ואז להפעיל את המחשב...אם הוא לא נכבה כנראה שהזכרונות לא תקינים.

אם זה ממשיך תנסה לנתק את הכרטיס מסך (אם יש לך) ואם אין תנסה להשיג ספק כח לבדיקה.

פורסם

זה לא יכול להיות ספק כוח כי אם הוא היה לא תקין המחשב לא היה נדלק.

אחרי שהמחשב נדלק נכבה נדלק הוא נשאר דלוק ואתה משתמש בו או שהמחשב מתכבה ואין לך גישה לווינדוס?

פורסם

כמה בעיות אפשריות:

דבר ראשון סיכוי נמוך שזה ספק אם זה ספק אז או שהוא לא היה עובד בכלל או קורס אחרי כמה דקות (ורותח למגע)

מבחינת תוכנה סבירות נמוכה אחרי שאיפסתה bios לא אמור להיות בעיות אם יש לך גישה לbios תנסה להעלות את הdefult safe mode זה מחליש את המחשב אבל רק למתרת הבדיקה שווה לבדוק אם פוטר

אני פגשתי את הבעיה הזו אם כונן דיסקים אבל לפי מה שכתבתה פה זה גם לא הבעיה

אפשרויות נוספות הן זיכרונות תנסה לעבור רק לאחד ובסלוט שונה

תבדוק שהקירור של המעבד מחובר כמו שצריך (לא לפרק ולחבר מחדש רק לוודא שכל הקליפסים מחוברים והקירור לא זז אם תנתק תצטרך לשים משחה טרמית חדשה)

ופגשתי את זה גם כשהייתה בעיה בלוח אם (לוח אם נדפק זה הדבר הכי נדיר ברשימה)

פורסם

@Ran21

הדיון הזה הוא נפתח לפני כשבועיים ולכן אני לא יודע אם פתרת את הבעיה או לא, אבל אני אענה בכל מקרה:

1. קודם כל לא פירטת באיזו חומרה מדובר. בפרט חשוב לדעת איזה ספק כח יש לך (דגם מדוייק ככל האפשר) אבל גם פרטים על שאר החומרה (ובעיקר על המעבד וכרטיס המסך) יעזרו בעיקר בכדי לקבוע האם ספק הכח בכלל מתאים למחשב שלך מבחינת ההספק שלו.

2. לא הבנתי מההודעה שלך מה בדיוק קורה למחשב - האם הוא מאתחל את עצמו או שהוא נכבה לחלוטין ואז נדלק מחדש?

3. לא כתבת באיזה שלב הבעיה מתרחשת - האם היא מתרחשת עוד לפני שלב טעינת מערכת ההפעלה? האם בזמן טעינת מערכת ההפעלה? האם הבעיה קיימת במידה ואתה נכנס לביוס?

4. באופן כללי גורמים אפשריים לבעיה כזו הם:

א. ספק כח לא תקין. נסה ספק כח אחר.

ב. לוח אם לא תקין. יש לנסות לוח אם אחר, אך סביר להניח שאין לך ממש אפשרות לעשות זאת.

ג. זיכרון לא תקין. רצוי לבדוק כל מודול זיכרון בנפרד עם +memtest86 (זה אפשרי רק אם הבעיה נגרמת בשלב טעינת מערכת ההפעלה) או/ו לנסות מודולי זיכרון אחרים.

ד. בעיית טמפרטורות. יש לבדוק את הטמפרטורות של המעבד (בד"כ אפשרי בביוס) ושל כרטיס המסך.

ה. הגדרות לא נכונות בביוס. רצוי לאפס את הביוס ולטעון את ערכת ברירת המחדל. יש לוודא גם כי מצב בקר ה SATA (מצב AHCI או IDE) מתאים למערכת ההפעלה המותקנת.

ו. חומרה שמחוברת למחשב ומקצרת. יש להפעיל את המחשב עם חומרה מינימלית בלבד - לוח אם, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד, ואם אין כרטיס מסך מובנה - אז גם כרטיס מסך. את כל שאר הרכיבים יש לנתק ולראות האם המחשב בכלל נדלק במצב כזה.

ז. כפתור אתחול או הדלקה לא תקין. יש לנתק את החיבור של הכפתור מלוח האם ולהדליק את המחשב ע"י שימוש בכפתור אחר או ע"י קיצור שני הפינים המתאימים בלוח האם (אם אתה לא יודע מה שאתה עושה - אל תעשה זאת).

ח. בעיה בחיבור לרשת החשמל. בדוק את כבל החשמל המחבר את השקע וספק הכח (אם אפשר - נסה אחד אחר) וכן את נקודת החשמל עצמה (נסה לחבר את המחשב לנקודת חשמל אחרת).

ט. בעיה במערכת ההפעלה. נסה מערכת הפעלה live כלשהי בכדי לראות האם היא נטענת.

ציטוט של Yehudaa

תנקה טוב מאבק את הסלוטים , ותוציא ותכניס את הזכרונות כמה פעמים כדי שישתפשפו קצת המגעים ,
רק בזהירות  מודבקים על הזכרונות חלקים  קטנים וצריך להיזהר שלא יתלשו !!  

1. להוציא ולהכניס את מודול הזיכרון מספר פעמים בכדי "לשפשף את המגעים"? זה לא נשמע לי נכון בכלל. מקסימום אפשר לנסות לנקות קצת את המגעים של הזיכרון בעזרת מחק.

2. איזה חלקים קטנים מודברים על הזיכרון? על מה אתה מדבר? זיכרון זה לא לגו - כל הרכיבים עליו מולחמים ולא מודבקים והם לא אמורים להתפרק כלל...

פורסם

אני מדבר מניסיון לאחר החייאת לוח אם  ,אך ורק בטיפול הזה ,  השומע ישמע והחדל יחדל .
בתור אחד שניגש לטיפול ברכיבים אלקטרונים , ולא לתת את הדעת על מגעים , זה חוסר בהבנה ובניסיון  . 

לגבי חלקים קטנים  קצת מפליא אותי שאתה אומר זאת ,  הרי יש רכיבי SMD  קטנים על מודולי הזכרון .
שעם איזה מכה קטנה יכולים להיתלש ...קרה לי בצעירותי .. 

בוודאי שהתכוונתי למולחמים  , סליחה על חוסר הדיקדוק הלשוני המקובל ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים