עבור לתוכן

בעיית DPI בעת שימוש ב-3 מסכים (אחד מהם 4K) עם חלונות 10

Featured Replies

פורסם

הי,

אוקיי אז יש לי בעיה קצת מורכבת ואשמח לשמוע הצעות לפתרון (כבר ניסיתי לשוחח עם מספר גורמים במיקרוסופט ובנוידיה ובהרבה מאד פורומים בעולם ושווה לנסות גם כאן).

רכשתי לאחרונה מסך 4K 27 אינצ' של דל. הוא מתווסף למסך 24 אינצ' ישן של דל שיש לי (1920 על 1200) ומסך 23 אינצ' של LG (רזולוציה 1680 על 1050).

המחשב שלי: שולחני - X99 של אסוס עם מעבד מסדרה E שש ליבות, כרטיס גרפי של אסוס 970GTX אליו מחוברים כל המסכים (ה-27 ב-DP ה-24 ב-DVI כי זה מה שיש לו וה-LG ב-HDMI). דרייברים של כרטיס מסך - אחרונים של נוידיה, מערכת הפעלה חלונות 10.

הבעיות:

1. הבעיה המרכזית - ה-DPI לא עובד כראוי - המסך הראשי (27") על 175% - זה נראה די סביר אבל שני המסכים האחרים (על 100%) עם אייקונים ופונטים עצומים ואי אפשר לעבוד כך איתם כראוי. אם מקטינים את הראשי אז לא רואים בו.

2. בעיה משנית - כל פעם שהמסכים נכנסים ל-SLEEP כל החלונות הפתוחים על המסך הראשי עוברים לאחד המסכים האחרים והרבה פעמים גם כל האייקונים הולכים לזעירים (וצריך לעשות LARGE ICONS ולפעמים להחזיר חזרה לMEDIUM).

במיקרוסופט הציעו לי להוסיף כרטיס מסך ולחבר אליו את שני המסכים האחרים כי ה-SCALING לא עובד כראוי - לי זה נשמע הזוי ברמות - מה גם שאני יודע שלאחרים זה כן עובד בקונפיגורציה דומה. יש לי כרטיסי מסך אבל הם ישנים - מסתבר שלא ניתן בחלונות 10 בשום דרך לחבר כרטיסים ישנים (נניח GT210 עם GTX970) המערכת לא מזהה את אחד הכרטיסים - זה ממש מעצבן. זה אומר שאני צריך לקנות כרטיס חדש (נניח הכי זול זה GT720 באיזה 300 ש"ח). אני מוכן לעשות את זה אבל רק אם אדע בוודאות שזה יפתור את הבעיות.

תמונות מסך (תמונה 1, תמונה 2) שמראות צילום מסך וצילום פיזי - שימו לב בצילום הפיזי (סליחה על הטשטוש) עד כמה האייקונים במסך הימני - 23" גדולים מהמסך המרכזי - 27" - המסך כמעט לא שימושי ככה וזה לא דרך לעבוד).

בקיצור הצעות ורעיונות יתקבלו בברכה,

עידו

נערך על-ידי iddo12

פורסם
  • מחבר

רעיונות?

(כרגע ברוב המקומות אומרים לי של-MS יש בעיה עקרונית ואולי - רק אולי - שווה לנסות כרטיס מסך נוסף - לי אין בעיה לנסות אבל רק אם אדע שאני לא זורק את הכסף שלי לפח - לא בא לי לנסות לרכוש כרטיס נוסף שלא יפתור את הבעיה).

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא עובד בחלונות 10 עם מספר מסכים ברזולוציות שונות (כשאחד מהם הוא 4K)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים