עבור לתוכן

המחשב נתקע בבוט

Featured Replies

פורסם

עשיתי הפעלה מחדש למחשב ולהפתעתי קיבלתי את המסך המצולם שהעלתי. לא עשיתי שום שינוי בביוס ואני לא מצליח להעלות את המחשב.

אשמח אם תוכלו לעזור לי בבקשה.

1458300498724.jpg

פורסם
  • מחבר

פתרתי את הבעיה. הייתי צריך לשנות בתוך הביוס הגדרות אבטחה. 

פורסם

לא פתרת את הבעיה אלא פשוט גרמת לכך שההודעה הזו לא תופיע ע"י שינוי הגדרות האבטחה בביוס.

ההודעה הנ"ל מציינת שמשהו כנראה השתנה ב loader של מערכת ההפעלה וכעת הוא לא זהה ל loader שאושר בזמן ההתקנה. אם ביצעת עדכון למערכת ההפעלה או עידכון לדרייברים אולי זה הגורם, אבל יכול להיות גם שהמחשב שלך שלך נדבק בוירוס כלשהו. מומלץ להריץ סריקה נגד וירוסים ונגד תוכנות זדוניות.

פורסם
  • מחבר

זה קרה אחרי שמחקתי תוכנה לעריכת וידאו. לא ביצעתי עדכונים או שינויים אחרים באותו זמן. בכל אופן לא בוצעה שום פעולה יוצאת דופן שהכריחה את ההודעה הזאת.

סרקתי גם את המחשב ליתר ביטחון והמחשב נמצא נקי.

תודה בכל אופן!

נערך על-ידי שלומי אבי

פורסם
  • מחבר

20160321_062307.thumb.jpg.884d210737a24b20160321_062331.thumb.jpg.8151b6b1df148a

זה השינוי שביצעתי. בדיעבד ראיתי בכמה אתרים ופורומים זרים שזה הפתרון המוצע לבעיה. 

פורסם

למיטב הבנתי ה Secure Boot נועד לוודא שמערכת ההפעלה והדרייברים שנטענים הם מאושרים (בעלי חתימה דיגיטלית). זה אומר שאם מתבצע שינוי בדרייברים או במערכת ההפעלה שאינו מאושר (למשל ע"י התקנת דרייבר שאינו בעל חתימה דיגיטלית תקינה) הביוס פשוט יימנע ממערכת ההפעלה להיטען. אני מניח שהרעיון הוא להגן על המשתמשים מפני התקנת דרייברים לא מאושרים/חתומים, שכן הם יכולים לגרום למערכת ההפעלה להיתקע (דרייברים חתומים אמורים להיות כאלו שנבדקו ואושרו כתקינים) או מפני שינויים לא מאושרים במערכת ההפעלה (אולי ע"י וירוסים וכד'). מעשית - אנשים עבדו עם מחשבים גם לפני שאפשרות כזו הייתה קיימת בביוס, אז אפשר לומר שהיא לא קריטית. יותר מזה, יכול להיות שהמשתמש מעוניין להתקין מערכת הפעלה או דרייבר שאינו חתום דיגיטלית וההגנה הזו פשוט תמנע את זה, כך שברור מדוע יכולה להיות כאן בעיה.

אני לא יודע מדוע במחשב שלך, שהיה עובד בצורה תקינה עם אפשרות ה Secure Boot מופעלת, זיהה פתאום שהיה שינוי לא מאושר במערכת ההפעלה. אני יכול רק לשער שמדובר בתוצאה של הסרת התוכנה שביצעת או בעדכון דרייבר שבוצע בצורה אוטומטית (אולי הגירסה המעודכנת לא הייתה בעלת חתימה דיגיטלית מאושרת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים