עבור לתוכן

המחשב זוחל אחרי סגירה של משחק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני בבעיה קטנה ואשמח לעצה אם תוכלו לעזור.

שמתי לב שאחרי שאני משחק במחשב במשחקים ויוצא מהם המחשב שלי ממש זוחל במשך כמה דקות עד שהוא חוזר למצב נורמלי, בזמן המשחק הכל עובד חלק. בנוסף, גם אם אני ממזער את החלון ורוצה לעשות משהו תוך כדי שהמשחק פועל המחשב שוב זוחל ואני רוצה להבין למה.

המפרט של המחשב שלי: 

cpu- intel icore I7 4790 

motherboard- gigabyte z97m-ds3h 

memory- 8gb ddr3 

graphics- nvidia geforce gtx970 4gb gddr 5

מערכת הפעלה של ווינדוס 7 ultimate 64 

אם צריך עוד פרטים אני אשמח לספק, בינתיים כל תשובה או עצה תעזור.

תודה מראש!

נערך על-ידי yanivzor

פורסם

אני מניח שאין לך SSD?

כי אז ברור על מה אתה מדבר ולמה זה קורה.

פורסם
  • מחבר

כן, אין לי SSD במחשב בכלל.

פורסם

@Art Tatum

ציטוט של yanivzor

אחרי שאני משחק במחשב במשחקים ויוצא מהם המחשב שלי ממש זוחל במשך כמה דקות עד שהוא חוזר למצב נורמלי, בזמן המשחק הכל עובד חלק. בנוסף, גם אם אני ממזער את החלון ורוצה לעשות משהו תוך כדי שהמשחק פועל המחשב שוב זוחל

ציטוט של Art Tatum

אני מניח שאין לך SSD?

כי אז ברור על מה אתה מדבר ולמה זה קורה.

לי לא ברור למה זה קורה. העובדה שבמחשב אין כונן SSD אין פירושה שהוא צריך להיתקע/להאט/"לזחול" לאחר יציאה ממשחק. אנשים שיחקו במחשבים שנים לפני שהיו כונני SSD ורובם לא נתקלו בבעיה כזו, אז אני בספק רב אם הבעיה קשורה לכך.

@yanivzor

צריך לבדוק בדיוק מדוע הבעיה מופיעה למשך מספר דקות לאחר סגירת המשחק או כאשר מתבצע מזעור של חלון המשחק. החשוד הראשוני שלי לאור תיאור הבעיה הוא הזיכרון או למעשה מחסור בזיכרון, אבל לאור העובדה שיש לך זיכרון בנפח 8GB ומערכת הפעלה של 64 ביט זה לא סביר. מה שלדעתי צריך לעשות הוא לפתוח את מנהל המשימות, צג המשאבים (Resource Monitor) או תוכנה מקבילה (כמו Process Explorer) ולראות בדיוק מה קורה מבחינת העומס על המעבד, הזיכרון ועל הדיסק הקשיח בזמן שהבעיה מתרחשת. סביר להניח שמה שקורה הוא שמתבצע עיבוד כלשהו או כתיבה לדיסק הקשיח משום מה במשך מספר דקות לאחר סגירת או מזעור המשחק וזה הגורם לבעיה. בד"כ דבר כזה לא אמור לקרות או לפחות לא לקחת זמן רב אלא כמה שניות לכל היותר.

אני לא חושב שמדובר בבעיית טמפרטורה, שכן בזמן המשחק עצמו אין בעיות. כאמור, אני גם לא חושב שמדובר במחסור בזיכרון, שכן 8GB אמור להספיק לרוב המוחלט של המשחקים כיום. זו גם כנראה לא בעיה במשחק ספציפי היות וכתבת שהדבר קורה במספר משחקים. לפיכך הגורמים האפשריים לדעתי הם:

א. תוכנה כלשהי שעובדת ברקע ומבצעת עיבוד או כתיבה להתקן האיחסון. צריך לבדוק בדיוק במה מדובר (ע"י בדיקה במנהל המשימות), שכן יכול להיות שמדובר בתוכנת cache כלשהי או בתוכנה זדונית.

הערה: באופן כללי מומלץ להריץ סריקה נגד וירוסים ותוכנות זדוניות באופן סדיר.

ב. בעיה בדיסק הקשיח. יכול להיות שהדיסק הקשיח נמצא ב"שלבי גסיסה" וזה הגורם לבעיה. מומלץ להריץ בדיקת תקינות לדיסק הקשיח עם התוכנה היעודית של היצרן, כמו גם לנטר את נתוני ה SMART שלו ולראות האם יש בעיות.

ג. למרות שכתבת שיש לך 8GB של זיכרון, צריך לוודא שאכן 8GB של זיכרון מזוהים וניתנים לשימוש במערכת ההפעלה. כבר יצא לי לראות מקרים בהם במחשב היה מותקן זיכרון בנפח מסויים אך משום מה רק חלק ממנו היה זמין לשימוש מערכת ההפעלה (וזה לא קשור למערכת הפעלה של 32 או 64 ביט). בעיה כזו נפתרה, לפחות במקרה אחד, ע"י הסרה והתקנה מחדש של מודולי הזיכרון (הם כנראה לא ישבו בצורה טובה בתושבת שלהם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים