עבור לתוכן

בעיה בטמפרטורת מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם אני חדש כאן ואני פה משום  שעד היום עבדתי עם מחשב פנטיום 4 3GHZ והסתדרתי איתו לא רע הבעיה שבמוצש האחרון המחשב שבק חיים ואכן ידעתי שכך יהיה כי הוא  היה מלא פעמים מבצע כיבוי והודעות שגיאה למרות שטיפלתי בו יפה מאוד 

בכל אופן  לצערי בגלל שיש לי הוצאות דירה לא הייתה באפשרותי לקנות מחשב חדש לכן קניתי כל מיני חלקים מכל מיני מקומות הבעיה היא שהלוח אם שיש לי די עוזר לי לפחות יותר טוב ממקודם  וקניתי היום מעבד 4 ליבות 

Intel® Core™2 Quad Processor Q8200 
(4M Cache, 2.33 GHz, 1333 MHz FSB)

טוב הבעיה מתחילה בכך שלמרות כל זה ולמרות שהמעבד הקודם היה חלש סלרון 1.80GHZ ולא ממש  השתמשתי בו היא שהמחשב לפעמים נתקע לא בטוח למה וההיתי שמח  למקרה שיש למשהוא תשובה.

המחשב הוא ככה

לוח אם G33

המעבד רשום פה לעיל

אין לי כרגע כרטיס מסך אני חושב מחר לקנות השאלה היא אם זאת הבעיה של התקיעות למה כרגע הוא יושב על הVGA  של הלוח אם

3G DDR2

הנה תמונה של הטמפרטורות 

12.JPG

פורסם

קודם כל לי זה נראה כמו טמפרטורה תקינה לגמרי

תגדיר תקיעות או מה אתה מנסה להפעיל על המערכת הזה

בנוסף תן קצת יותר נתוני רקע כמו ספק וכו

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני יסביר ל מה זה תקיעות זה אומר שלפעמים אחרי 20 דקות עד נניח שעה בין לבין  במרווח הזמן הזה הוא פשוט נתקע על התמונה של מה שאני נמצא בו באותו רגע העכבר לא זז המקלדת לא מגיבה וכל התמונה קפואה ורק הפעלה מחדש של המחשב מפעילה אותו מחדש

קצת יותר נתוני רקע תסביר כמו מה לגבי ספק כוח מדובר על ספק כוח 550W 

אמממ לגבי מערכת הפעלה אני מודע לזה שהיא לא ממש ממש תעלה חיוך על פניך אך מדובר במערכת הפעלה WIN XP 32 SP3

וזה לא בגלל שלא בא לי להתחדש אני פשוט עובד עם הרבה תוכנות עליה ואני מאוד אוהב אותה עניין של טעם בשבילי למרות שיש לי בנמצא את כל שאר מערכות ההפעלה מ-WIN7 עד WIN10

וכמו שהדגשתי אין לי כרגע כרטיס מסך אך אוכל להגיד פלוס מינוס  שהמסך ממבט מאוד חד נראה מעט כמרצד  ולא כתמונה חלקה אך צריך להיות בעל ראייה חדה בכל אופן  במחשב אחר המסך עובד יפה ככה שאני שולל את בעיית המסך ולכן שאלתי מלכתחילה אם אולי יש מצב שזה קשור לבעיה של הVGA  של הלוח אם משהוא בטוח לא בסדר  לפי דעתי אם הוא כל הזמן נתקע 

למשל כשרשמתי את החלק שרשמתי בהודעה למעלה  הלכתי אחרי זה לחבר הרגע ממש ברגע זה שאני כותב  כשחזרתי לבית הוא היה קפוא ואז הפעלתי מחדש על מנת לראות אם יש תגובה לבעיה שלי לילה טוב לכולם.

פורסם

1. לגבי התקיעות - זה לא החום. אולי זה משהו אחר ששייך ללוח או למעבד או לזכרונות, אבל 44 מעלות זה לא הרבה למעבד. תדאג לקירור טוב יותר מ-60 מעלות בערך, תתחיל לדאוג לתקיעות ממש מ-70-80 מעלות. תנסה להוציא את הזכרונות ולהחזיר אחרי ניקוי מגעים, אולי להשאר עם מודול אחד אם יש שניים... מן הסתם לוח או מעבד קשה יותר להחליף בשביל הבדיקה.

2.  WIN XP 32 SP3 זו אחלה מערכת הפעלה, קצת ישנה אבל עובדת מצויין. מה קשור.

3. לגבי הריצודים במסך: א' - תסלק מהסביבה שנאים. הם יכולים לגרום לריצוד. ב' - אם זה לא שנאים, קח את המחשב לחדר אחר - לפעמים יש בעיות במתח מהקיר (במיוחד דברים שקשורים למתח בהארקה).

מקווה שזה יעזור...

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

1. לגבי התקיעות - זה לא החום. אולי זה משהו אחר ששייך ללוח או למעבד או לזכרונות, אבל 44 מעלות זה לא הרבה למעבד. תדאג לקירור טוב יותר מ-60 מעלות בערך, תתחיל לדאוג לתקיעות ממש מ-70-80 מעלות. תנסה להוציא את הזכרונות ולהחזיר אחרי ניקוי מגעים, אולי להשאר עם מודול אחד אם יש שניים... מן הסתם לוח או מעבד קשה יותר להחליף בשביל הבדיקה.

2.  WIN XP 32 SP3 זו אחלה מערכת הפעלה, קצת ישנה אבל עובדת מצויין. מה קשור.

3. לגבי הריצודים במסך: א' - תסלק מהסביבה שנאים. הם יכולים לגרום לריצוד. ב' - אם זה לא שנאים, קח את המחשב לחדר אחר - לפעמים יש בעיות במתח מהקיר (במיוחד דברים שקשורים למתח בהארקה).

מקווה שזה יעזור...

אז ככה  קמתי שניה לשרותים  אבל  תודה רבה לך על  העזרה באמת תודה  לגבי הזכרונות אני  אנסה יש לי ים של זכרונות  שלא אכפת לי לנסות  להחליף  כדי לבדוק  בכל אופן אנקקה אותם 

לגבי המעבד לא יודע  אם יש טעם להחליף למה גם על פנטיום 4 שמצאתי  אצל חבר  וגם על סלרון שהיה תקוע עליו מההתחלה וגם פה במעבד החדש הווא קופא אז אין מצב שזה  המעבד או שכן? לא יכול להיות 3 מעבדים נתקעים נכון?

לגבי הריצודים כבר אמרתי שעם מחשב אחר המסך לא עושה ככה  אין שום שנאים ידו  ולגבי חדר נוסף קצת בעיה  אני גר בדירת חדר ככה שלעבור לחדר אחר  אני יעבור אם תוכל לבנות לי עוד חדר פה חחחחח בצחוק.

מה שכן הVGA המובנה הוא 384 מגה בייט   אז השאלה היא האם  כשאני יקנה  על הבוקר כרטיס מסך זה יעזור  בכל אופן אחכה לתשובה מכם  ואודיע  מחר  מה קורה אחרי שאני יחבר למחשב כרטיס מסך.

פורסם

טוב אז ממה שאני מבין 

יש לך מחשב לא כל כך חדש בלשון המעטה

ובנוסף מערכת הפעלה מתחילת המאה הנוכחית.

אני הייתי מתחיל בלהתקין מערכת הפעלה נקייה ומתגלגל משם....

אין שום קשר לVGA לדעתי  הייתי חושד בהארד דיסק

בין כמה הוא? מה מצבו? האם הוא מתקתק(משמיע רעשים מוזרים) ? ואיזה דגם הוא בכלל?

נערך על-ידי THE-BIG

פורסם
  • מחבר

כבר התקנתי מערכת הפעלה חדשה  כי רשמתי מההתחלה שהמחשב הישן שלי מת ולכן החלפתי אותו 

לגבי הארדיסק  האמת לא יודע בן כמה הוא מצבו מצויין לפי התוכנה שדרכה אני בודק ארדיסקים לא מתקתק ולא משמיע רעשים דגם WD 1200 120G  

ללתוכנה קוראים Hard Disk Sentinel

שהיא מצויינת  ברגע שאני שם לב שארדיסק מתחיל לרדת מתחת ל40 אחוז אני מגבה קבצים.

אבל לגבי הכרטיס מסך המובנה  אני מצרף תמונה של מה שקרה לפני  חצי שעה כשרציתי לצפות בסרטון ביוטיוב

אחרי ההפעלה מחדש  המסך חזר לצבע רגיל אך  הנסיון השני גם לא צלח ובפעם השניה הוא בכלל עשה ריסטרט לבד והודיע שהמערכת שוחזרה 

בכל אופן כרגע הוא מעלה יוטיוב אך עדיין אני חושד בVGA שעל הלוח אם  תקן אותי אם אני טועה.

123.JPG

2334.JPG

נערך על-ידי אבישי שטרן

פורסם

או עכשיו יש קצת יותר פרטים לעבוד איתם.

ייתכן וזה דרייברים של הכרטיס מסך הזה. אני מהנייד ולא יכול לבדוק לך לעומק את נושא הדרייברים

פורסם

איש יקר, זה לא קשור לא למסך ולא למערכת ההפעלה ולא לדרייברים.

כשהמערכת "קופאת" עם התמונה על המסך זה לא הדיסק או התוכנה (מערכת הפעלה/דרייברים). זה השילוש (לוח, מעבד, זכרון).

מעבד החלפת, זכרונות יש לך לבדוק, אבל לפי הבעיה שצילמת (היציאה למסך היא מלוח האם) נראה לי שיש לך בעיה של לוח אם שנדפק.

לדעתי אם החלפת הזכרונות לא תעזור - תחליף אותו.

נ.ב. 1, אני מניח שאתה יודע שצריך למרוח משחה טרמית מתחת למעבד. נכון? אולי בגלל מריחה לא נכונה של משחה, יותר מדי או פחות מדי או שהמעבד לא צמוד, אתה מקבל 40 ומשהו מעלות ולא 20-30. בכל אופן זו לא הבעיה שלך.

נ.ב. 2, קח את המחשב לחבר, הורים, משהו. יש לי הרגשה ששם שום דבר לא ירצד. יש לך כנראה בעיית מתח בבית (נסה לבדוק עם טסטר אם יש לך מתח בחור של ההארקה בשקע).

פורסם
  • מחבר

אני אכן מודע לכך שצריך למרוח משחה טרמית ויש לי משחה טרמית בעיקרון למדתי טכנאות מחשבים ויש לי תעודה אבל לפני קרוב ל15 שנה  אולי בגלל זה אני אוהב את הXP בכל אופן זה לא העניין העניין שהיות שעדיין לא השתמשתי עד היום במעבדים כפולי  או מרובעי ליבה היתי חייב עיצה הדרכה וכן פתרון לבעיה 

בכל אופן בעיית הריצוד נפתרה היות שקניתי הבוקר כרטיס מסך NVIDIA GT210 1G  PCI-EXPRES  וכשחזרתי נחתי קצת  לפני כשעתיים כשקמתי  ועד עכשיו סיימתי להתקין את הדרייברים של הכרטיס כי הדיסק שקיבלתי איתו מתאים לWIN 7 ומעלה לכן ההיתי צריך לחפש דרייבר לXP בכל אופן מצאתי והתקנתי בהתחלה לא ממש עלה אז נכנסתי למצב בטוח וסדרתי ידני את הדרייברים דרך שם הוצאתי כרטיס אחד של  1 ג'יגה DDR2 נשארתי עם ה2 ג'יגה אך עדיין הוא נעצר מדי פעם וזה משגע אותי 

אם אתה אומר שזה בעיית הלוח אני אז כנראה יחליף אותו בכל מקרה אחכה עד למחר לראות איך הוא יתפקד הלילה אני ישאיר אותו דולק כדי לוודא שאכן הוא לא קפא במהלך הלילה

פורסם

לא יודע עד כמה המחשב הנוכחי שווה לך..

אבל אם אתה כבר מחליף לבד זכרונות ומעבדים - יש ביד 2 (או בלוח פה באתר) לא מעט מחשביםישנים ועובדים שרק מחכים שיקנו אותם ב-300-400 ש"ח... שים בפנים את הקשיח שלך ותמזג את הזכרונות / המעבד המהירים, יכול להיות שלקנות אחד כזה ולהשמיש אותו זה הפתרון הכי יעיל שתמצא. ככה גם לא תצטרך להסתבך עם הפירוקים וההרכבה.

פורסם
  • מחבר

טוב יש חדשות 

אז כמו שאמרתי בעיית הריצודים נפתרה אחרי שהרכבתי כרטיס מסך שקניתי אתמול.

עכשיו  לגבי התקיעות הוצאתי את ה-DDR2 של ה2 ג'יגה וחיברתי את של ה1 והשארתי אותו עובד בלילה ואתמול קצת העמסתי על המערכת על מנת לראות אם יש תקיעות  אך הכל עד עכשיו עבר בשלום המחשב לא נתקע עדיין אבל המוזר הוא שלפני ששמתי את הכרטיס מסך והוצאתי את הזיכרון של ה2 ג'יגה הוא עדיין היה קופא לכן  יש מצב שהזכרון של ה2  כנראה אולי לא תקין  וגם הVGA היה לא תקין  ולכן  אולי הם  שיחקו משחק יפה בחיפוש אחר גורם הבעיה.

בכל אופן לא רוצה לפתוח פה  לשטן אבל לעת עתה הכל  נראה בסדר השאלה שלי  יש לי  עוד שני כרטיסים של DDR2 כל אחד 1 ג'יגה 800MHZ השאלה שלי  כרגע מה שנמצא בתוך הלוח אם הוא אומנם 1 ג'יגה  אבל MHZ667 וכנראה הוא עובד מצויין לפי הנראה עד עכשיו אבל השאלה אם אני יחבר 1 של MHZ800 לסלוט השני יתחיל בעיה  או שזה לא ממש משנה או שצריך ששני הכרטיסים יהיו תואמים מבחינת MHZ.

אני יודע שבDDR 1 לא היה לי בעיה לשים כרטיסים עם MHZ שונים אך עדיין לא ההיתי עם  DDR2  ולכן אני שואל  שלא יצא שסתם יהיה בלגן עד שהוא   עובד בלי להיתקע.

יש לי עוד כעשרים זכרונות  של DDR 2 עם 667MHZ  אבל אני מעדיף את ה800 מה אתם אומרים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים