עבור לתוכן

בעיית תאימות זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי המחשב הבא:

INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX

GIGABYTE GA-P55A-UD3

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D 4GBRH

SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5

ASUS DVDRW DRW-24B1ST - SATA

LANCOOL PC-K60B

SEASONIC S12EP 550W - ACTIVE PFC - RETAIL

SEAGATE BARRACUDA 7200.12 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000528AS

מערכת הפעלה

Windows 7 64bit

התייעצתי כאן בפורום לגבי שדרוג המחשב ע"י קניית זכרונות, בסוופ של דבר המליצו לי בהתאם למבצעים של הבלאק פריידי וקניתי את הזכרונות:

Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) Desktop Memory (CML8GX3M2A1600C9)

נאמר לי כאן בפורום שפשוט אכניס את הזכרונות לשני הסלוטים הנותרים ולא אמורה להיות בעיה, כרגע ניסיתי ואיך שהדלקתי את המחשב נדלקו לי 4 נורות ביחד בלוח אם עם צפצוף מתמשך של בערך 6 שניות.. הפסקה של 10 שניות ושוב צפצוף של 6 שניות כאשר כל הנורות למעלה בלוח אם דולקות..(נראה לי 4 או 5 נורות) וכמובן המסך לא עולה. איך שהוצאתי אותם הכל חזר לקדמותו ועבד.

לחבר שלי יש בדיוק את אותו מחשב(אפילו אותו מארז והכל) וקנינו אותו ביחד, עכשיו גם הוא קנה בדיוק כמוני את אותם הזכרונות והמחשב עובד לו עם הזכרונות החדשים ללא כל בעיה, הוא פשוט לקח את זה לטכנאי בשל תקלה אחרת שהייתה לו וכנראה הוא סידר לו משהו בהגדרות של הביוס או משהו כזה.. אז אשמח אם תסבירו לי מה לעשות.

אגב, כשנכנסתי לביוס לאחר מכן זה רשם לי שבשל אובר קלוקינג או משהו השתנו הגדרות של הVOLT או משהו כזה.. 

AHCI

דבר נוסף, קניתי את EVO 850 250 GB והתקנתי אותו, חיברתי ללוח אם שלי שיש לו תמיכה בSATA3 עכשיו הבנתי שצריך לשנות בהגדרות וראיתי גם בביוס את האפשרות לשנות לAHCI, השאלה שלי אם זה לא יעשה בעיות כי אני מתכנן להשאיר את הHDD 1TB הרגיל שיש לי. הבנתי גם שעדיף שהSSD יהיה מוגדר בSLOT 0 והHDD בSLOT 1 אבל לא הבנתי כ"כ איך לעשות את זה..כאילו זה קשור לאיך שאני מחבר את הכונן ללוח אם ולספק כוח או שזה קשור להגדרות בBIOS? שאגב בדקתי, והMASTER 0 מוגדר הHDD ובMASTER 6 מוגדר הSSD

תודה רבה מראש :)

IMG_5404.jpg

IMG_5407.jpg

IMG_5408.jpg

IMG_5409.jpg

IMG_5410.jpg

נערך על-ידי SagroN

פורסם

1. האם הזיכרון החדש לבדו עובד במחשב? אם לא, ייתכן שהוא פשוט לא תקין.

2. הדגם המדוייק של הזיכרון הקיים, ה F3-12800CL7D-4GBRH לא מופיע באתר של G.Skill, אבל זיכרון דומה (ה F3-12800CL7D-4GBRM) מסוגל לעבוד במתחים של 1.5V ו 1.6V, אז אפשר להניח שגם הזיכרון הקיים מסוגל לעבוד במתח של 1.5V.

הזיכרון החדש, הCML8GX3M2A1600C9, מיועד לעבוד במתח של 1.5V. הזיכרון הזה עובד בתיזמונים קצת פחות טובים לעומת הזיכרון הקיים (תיזמונים של 9-9-9-24 גם ב 1333MHz וגם ב 1600MHz).

בהנחה שהזיכרון החדש תקין ובהתחשב בעובדה שבמחשב זהה (לטענתך) זיכרון זהה כן עובד, אני הייתי מסיק שהבעיה היא נובעת מאחד מהגורמים הבאים:

א. בעיית תאימות עם הביוס. במקרה כזה הדבר היחיד שיכול אולי לעזור הוא לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה שלו. יכול להיות שבמחשב של החבר שלך הטכנאי עדכן את הביוס וזה פתר את בעיית התאימות.

ב. הגדרות זיכרון שאינן מתאימות לזיכרון החדש - יכול להיות שאצלך משום מה הגדרות הזיכרון (תדר, תיזמונים או/ו מתח) נקבעו באופן ידני והן מתאימות לזיכרון הקיים, אבל לזיכרון החדש, שכנראה לא מסוגל לעבוד בתיזמונים הדוקים כאלו (אני מניח שמדובר כאן על CL7 בתדר של 1333MHz) או/ו במתח גבוה יותר מ 1.5V (אולי נעשה כאן שימוש במתח של 1.6V), הגדרות אלו אינן מתאימות. במקרה כזה הייתי מציע לשנות את הגדרות הזיכרון בביוס לאוטומטיות, לאפס את הגדרות הביוס (ע"י טעינת ערכי ברירת המחדל או ע"י שימוש במגשר/ג'מפר על הלוח האם) או לקבוע את הגדרות הזיכרון באופן ידני כך שהן יתאימו גם לזיכרון החדש (במקרה שלך - מתח של 1.5V, תדר של 1333MHz ותיזמונים של 9-9-9-24).

3. אם אתה מתכנן להתקין מערכת הפעלה נקייה על כונן ה SSD החדש, פשוט תגדיר את מצב בקר ה SATA בביוס כ AHCI, תשמור ותבצע את ההתקנה. מצב בקר ה SATA לא ישפיע על הדיסק הקשיח שלך אם הוא ישמש כהתקן איחסון בלבד (למעשה ייתכן שזה ישפר מעט את הביצועים שלו).

4. העניין של חיבור התקן איחסון ל SLOT מסויים בלוח האם הוא פחות חשוב לדעתי, למרות שהבנתי שבמקרים מסויימים אכן עדיף שהתקן האיתחול יהיה מחובר ל SLOT 0.

רק שיהיה ברור, הכוונה ב SLOT הוא לחיבור בקר SATA פיזי בלוח האם. אתה יכול להסתכל בחוברת של לוח האם ולראות איזה מהבקרים מוגדר כ SATA_0 או SATA_1 (או משהו דומה) ואז פשוט להעביר את כבל ה SATA (הכוונה היא לכבל המידע, לא לכבל המתח) לחיבור המתאים. זה לא עניין של הגדרות בביוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים