עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מפרט מחשב לשימוש כללי + פיתוח - תקציב 6K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לשדרג את המחשב הישן למחשב חדש, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט מחשב.

אני יענה על השאלון שבנעוץ.

ציטוט

1. מה התקציב המקסימאלי?

6K. (אני קונה/מרכיב את המפרט אצל חבר שיכול לספק לי חלקים במחיר שהספק מוכר לחנויות כמו KSP אייבורי וכו', כך שבפועל יתכן ויספיק פחות אז התקציב שרשמתי הוא בהתאם למחיר חנות)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

מעוניין להביא את הכי טוב שאפשר בתקציב הזה, מתכנן להחזיק עם המחשב הרבה זמן.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

500 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

תכני HD (סרטי Bluray 1080P סטנדרטיים על מסך 24 FHD), גלישה, הורדות טורנטים, והחלק החשוב - תכנות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

Visual Studio 2013, Eclipse, Android Studio ושאר סביבות פיתוח שונות.

משתמש באופן די תדיר בכיווץ מקסימלי וחילוץ של קבצים גדולים (1-4 GB) עם 7-zip, חשוב לי שזה יתבצע מהר).

הרצת לינוקס על VMware, כך שיעבוד מספיק מהר ויחסוך לי התקנה במקביל והפעלה מחדש בכל מעבר מווינדוס וההפך.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

דיסק קשיח לאחסון נתונים. הנוכחי מצוין.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

לא קריטי כל עוד זה לא מרעיש כמו טנק :-)  כמובן עדיף שקט.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אני קונה את החלקים ממישהו ספציפי שקונה ישר מהספק, כך שיש עדיפות שההחלקים  (או לפחות רובם) יהיו מוכרים וזמינים בדרך כלל אצל הספקים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

מיידי, ברגע שיהיה לי מפרט סופי.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

סעיף 12.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני מאמין שאני יכול להסתפק במחשב יותר זול לצרכים שלי, אבל זו השקעה לכמה שנים ואני מעוניין לקבל את הטוב ביותר.

אני עובד הרבה על המחשב עם תוכנות כבידות שלפעמים פועלות במקביל, ורוצה שהמחשב יהיה סופר מהיר לא משנה מה אני יעמיס עליו.

כמה דגשים לגבי חלק מהמפרט.

• מעבד - I7 מהסדרה החדשה של Intel, דגם 6700 או 6700K. אני לא מתכנון לעשות Overclocking אבל ראיתי שהדגם K קצת יותר מהיר (4 GHz) מהדגם הנעול. אם זה לא באמת משמעותי אז לא משנה לי. אני לא מבין בקירור למעבד אם צריך בנפרד לשימושים שלי (לא לGaming), הבנתי שחלק מגיעים כבר עם קירור, אז מה שצריך בהתאם לדגם של המעבד.
  • לוח אם - לוח שכמובן יתמוך בתושבת החדשה 1151 בשביל המעבד, שיכלול יציאת HDMI, חיבור USB Type-C, חיבור M2 לדגמים החדשים של הSSD).  האם מומלץ דוקא משהו שמבוסס על הערכת שבבים Z170?
  • זכרון - הבנתי שצריך DDR4 בלוחות אם האלו, רצוי מהיר ככל שאפשר, אני חושב ש-16GB אמור להספיק לא נראה לי שצריך יותר (התוכנה Android Studio זוללת זכרון בצורה מחרידה ומגיעה לפעמים לכמה ג'יגות), מבחינת חלוקה מה שעדיף אחד של 16GB או 2 של 8GB.
  • SSD - כנראה הדגם Samsung 950 Pro או משהו דומה שמנצל את המהירות תעבורה של הM2. נפח 240-250 GB.
  • כרטיס מסך - אני לא יודע אם יש צורך בכרטיס נוסף מעבר למה שכלול במעבד עצמו, הבנתי ששיפרו אותו משמעותית בסדרה האחרונה (Intel HD Graphics 530). השימושים שקשורים לעיבוד גרפי זה רק סרטי Full HD, ואולי טעינה של אלמנטים ויזואליים בסביבות פיתוח שאני לא יודע אם הם עושות שימוש בעיבוד גרפי משמעותי או שמה שכלול במעבד מספיק. אשמח להמלצתכם אם צריך או לא.
  • מארז - המיקום של המחשב נוטה מאד לצבור אבק אז מומלץ מארז טוב שיכול לשמור על החלקים לאורך זמן. (בשלי למשל אחרי תקופה המאוור התחיל לעשות לי צרות ולהתקע)

זהו נראה לי.

כמובן להוסיף ספק כח (איכותי - המחשב פועל 24/7), כונן דיסקים, כרטיס רשת אלחוטי ושאר הדברים הסטנדרטיים שכלולים במפרט.

אם עפתי על עצמי קצת.. וזה חורג מהתקציב, אז זה תלוי בכמה ולפי זה אחליט אם לוותר על חלק מהדברים.

אשמח לקבל ממכם המלצה על מפרט מלא. (מחנות כלשהי כמו KSP, TMS או אייבורי)

תודה רבה רבה מראש!

וסורי שקצת חפרתי B|

נערך על-ידי avicohh

פורסם

בוא נלך קודם כל על הדגשים שלך :

1.  בקלות אפשר לעשות oc למעבד ולהגיע ל4-4.5 . שקול זאת.

2. אין סיבה לקחת לוח z170 במידה ואתה לא מבצע oc.

3. תלוי בכמה הלוח יכול להכיל. אם המקס שלו זה 64 ואתה רוצה שיהיה לך אופציה ל64 אז 1 של 16. אם הלוח 32 חבל שתיקח 16. (רוב הלוחות הם 64+).

4.אתה מודע למחיר של הSSD שביקשת ?

5. לא חושב שיש סיבה כן לקחת אבל אם זה יציק לך אפשר לקחת משהו ב500-600 אבל חבל.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה לך על התגובה המהירה.

1.

האמת שאף פעם לא התעסקתי עם OC ממש אין לי מושג איך זה עובד.

אני בן אדם שמעדיף ללכת עם המוצר איך שהוא הגיע מהיצרן כדי למנוע בעיות אפשריות עתידיות. (חבר שלי מטמטם לי את המח שאני ישים צ'יפ בגולף החדשה :))

אלא אם כן זה משהו הכרחי, אבל אני מאמין שבכל מקרה המעבד הזה בשתי הדגמים שלו יענה על הדרישות שלי מעל ומעבר.

אחרי הסתכלות על המחירים אני רואה שזה הפרש קטן מאד במחיר בין שתי הדגמים, אז אני לא רואה סיבה לא לקחת את ה6700K.

מה שלא הבנתי זה מה עדיף לצרכים שלי, לקחת את הBOX שאני מבין שמגיע עם קירור (ראיתי שיש עם/בלי מאוורר לא מבין בזה כל כך), או שבכל מקרה לא להסתמך על הקירור המובנה ולקחת את הTray בתוספת קירור נפרד למעבד. אשמח אם תאיר את עיני.

2.

כמובן לא נעול על הערכת שבבים הזו שאני מבין שהיא מיועדת יותר לגיימרים, רק רוצה לוח אם טוב שיתאים לתושבת, המעבד והזכרון החדשים, ושיכיל את החיבורים שרציתי.

השאלה היא אם זה לא מגיע כבר לאותו איזור מחיר של 800-1000 ש"ח ואז כבר כן יהיה עדיף ללכת על הZ170.

אם יש לך המלצה על לוח אם שעונה על הדרישות, אשמח לשמוע.

3.

פעם מישהו אמר לי שיש עדיפות מבחינת הביצועים או משהו שעדיף לחלק לשתי סטיקים. אבל אם לא אז אין באמת הבדל ובמידה ויש רק שתי חריצים אני יקח בסטיק אחד כדי להשאיר אופציה עתידית לשדרוג.

4.

כן אני מודע למחיר, אבל אחרי שאני רואה את ההבדל בשימוש בSSD על הנייד שלי אני חושב שזה משהו ששוה להשקיע בו.

5.

אתה חושב שיש מקום שבו החוסר בכרטיס נפרד יבוא לידי ביטוי ואני יתחרט שלא לקחתי? אני לא מבין גדול בזה.

שוב תודה רבה לך על העזרה.

נערך על-ידי avicohh

פורסם

1. אני לא בטוח לגבי ההבדל באחריות של הבוקס והtray ולכן אני אשאיר את השאלה פתוחה. 

2. לגבי הלוח, יש משהו במה שאתה אומר. שיהיה לי יותר סבלנות אשמח לחפור קצת על לוחות ולבדוק לך את הנושא, אני מאמין שתמצא לוח מתאים גם עם h170 . 

3. ישנו הבדל שנקרא dual channel, בצורה הזו המהירות שלהם גדלה. זה אמור להסביר לך, 

https://en.wikipedia.org/wiki/Multi-channel_memory_architecture#Dual-channel_architecture

4. אבל יש SSD בSATA שהוא מעולה. תבין שאני לא חושב שמשתמש ממוצע לא צריך כונן שעולה 1800 שקל ל250GB בשביל מהירות שכונן שעובד בSATA 3.0 יספק אותו. וגם SSD הוא סוג של פינוק... אז....

5. אני לא חושב שתהיה חרטא גדולה בגלל שאם תרצה להוסיף תמיד תוכל.

הנה מפרט שמתאים לדרישות שלך, כמה נקודות,

לוח : לקחתי לוח עם H170 ועם החיבורים שביקשת.. הלוח עצמו תומך ב64GB, משמע, כדי להגיע ל64GB יש לשים 4X16. אני שמתי עכשיו סטיק אחד של 16 אבל אם תרצה תוכל להחליפו ב2X8. (לשים 2X8 זה יותר זול). 

ספק : אתה לא באמת צריך 450W אבל אם תרצה לשים כרטיס בסיסי זה יתן לך מרווח ביטחון ענק. אם 500W יתן לך ראש שקט לך על זה. אגב, הספק עצמו מאוד איכותי. 

HDD : שמתי טרה, בתקציב אתה יכול לשים גם כונן של 3TB .

SSD : לקחתי 500GB של SSD שמתחבר בSATA. אם בא לך רד ל250GB. אבל הדגשת כמה אתה נהנה מהSSD, ויש לך תקציב שנותן לך את האופציה... אז... תתפנק. עדיף מלקחת 256GB ב1800 ש''ח. לדעתי האישית. בסופו של דבר ההחלטה היא שלך.

מארז : שמתי את הcrosair 88R שהוא די יפה ויש לו חלון מאוד יפה. אתה יכול להחליף לאיזה מארז שמוצא חן בעיניך ואתה גם מוזמן להתייעץ לגבי טיבו. 

בכל מקרה, זה מפרט מאוד מפנק, אפשר לחסוך בו לא מעט, לדוג בראם או לרדת בSSD, לקחת ספק פשוט יותר וכו'.

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Tray 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H170M-PLUS LGA1151, Intel H170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 1x16GB DDR4 2400Mhz CL14 1
      דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III  1
      כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E500 500GB SSD SATA III 1
      צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1
      ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 450W 80+ Gold S12G-450 1
      מארזים: מארז ללא ספק Corsair Carbide 88R MicroATX Mid-Tower 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 5020 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

נערך על-ידי nargsi

פורסם
  • מחבר

שבוע טוב!

תודה רבה על ההשקעה.

כמה דברים:

HDD לא צריך יש לי אחד של 3TB במצב מצוין.

לגבי SSD איך הגעת ל1800 ש"ח? ראיתי בסביבות ה1000 בחנויות.

http://ksp.co.il/?uin=29031

אני לא יודע אם יש טעם לקחת יותר מ250GB כי את הסרטים והדברים הכבדים אני שומר בכל מקרה על ההארד דיסק הרגיל וגם 500GB לא יתחיל להספיק, ולמערכת/מערכות הפעלה 250GB מספיק לי.

גבי הזכרון - אם 2x8 יותר זול לא עדיף לי? בהנחה שאני לא מתכוון אי אפעם לעבור את 32GB ויש בלוח 4 חריצים.

לגבי הלוח שתי דברים שרציתי לשאול.

1. ראיתי שהוא מוגבל לזכרונות במהירות 2133 MHz כך שהוא לא מנצל את המהירות של הזכרון, השאלה אם זה משמעותי.

2. מה המשמעות של הגודל Micro ATX שגם את המארז בחרת בגודל הזה. זה הגודל הסטנדרטי?

אני צריך עוד לבדוק לגבי המארז, אני רוצה משהו שיסנן אבק. הוא נמצא במקום ממש גרוע אז אני רוצה להשקיע במשהו איכותי שישמור על החלקים לאורך זמן.

אם יש לך המלצה על משהו כזה אשמח לשמוע.

תודה ושבוע מצוין.

פורסם

כתבתי לך הודעה מאוד מושקעת אבל נמחקה...בוא ננסה לפחות לחזור עליה... :( 

HDD - הורדנו.

SSD - כנראה התבלבלתי עם 512, אני לא שולט במחירים של הכוננים האלו בגלל שהם לא ברי צריכה מבחינתי - אין לי לוח מתאים. מה שכן, לא פחות מ250.

במידה ואין לך תכנון לעבור את ה32GB, שזה הרבה, אתה יכול לקחת 2X8, יותר זול באיזה 200 ש''ח וגם יהיה לך dual channel. 

לוח :

1. אתה לא תרגיש בהבדלי המהירויות. 

2. זה גודל סטנדרטי, כמובן שיש לוחות גדולים יותר וקטנים יותר אך יש לזכור כי הכל בהתאם לשימוש בלוח, כל עוד אתה לא צריך יותר מהגודל הזה אין לך סיבה לקחת גדול יותר, אבל גם אל תיקח קטן יותר. לגבי המארז, אני לא חפרתי על המארז אבל הcrosair איכותיים מאוד באופן כללי והמארז נראה כי נותן תמורה מאוד יפה למחיר. קודם כל הוא יפה, יש לו חלון גדול, מסנני אבק בתחתית, מקום לצורב (לא בכל המארזים היום יש כזה). וכל זה ב250 ש''ח בערך, משתלם מאוד. 

אם אתה מעוניין במארז שיהיה בעל יותר פילטרים לאבק וכו' אתה מוזמן לחפש ואני גם אדפדף ואם אראה משהו מתאים אערוך. יש מארז במחיר לכאורה טוב שבעל סינון אבק והוא הP100 של ANTEC, אך מסקירות שראיתי עליו ניתן לראות כי ה'שאסי', השלדה שלו , עשויה מאלומיניום זול. הרבה אנשים שמחפשים מארז עם יכולות סינון אבק במחיר טוב מגיעים למארז הזה .

עוד נקודה ששכחתי וזו הסיבה שאני עורך, שים לב לחלון הענק של המארז. הדבר מוצא חן בעינייך ? לדעתי זה מאוד יפה, אבל יש מארזים בלי חלון. גם הצלעות קירור של הלוח עצמו יצאו לך די יפות... ככה שהרווחת כאן.

נערך על-ידי nargsi

פורסם
  • מחבר

היי שוב.

מצטער שנאלצת לעבוד כפול.. O.o

המארז נראה מצוין, אני יחפש פה קצת בפורומים ואז אחליט סופית.

הקטע של החלון הגדול חמוד מאד, אבל לא משהו שכל כך משנה לי כי בסופו של דבר המארז יהיה על הרצפה ואני לא הולך להסתכל עליו יותר מידי..

הקטע של הסינון אבק מאד חשוב אז אני יעשה קצת חיפוש ואחליט סופית.

עוד שאלה לגבי הספק.

במידה וכן אחליט לשים כרטיס מסך או לקחת לוח אם אחר ה450W עדיין יספיק?

וראיתי בעמוד מוצר משהו על ATX, זה בטוח מתאים לMicro-ATX?

תודה רבה לך על כל העזרה, ושבוע טוב.

נערך על-ידי avicohh

פורסם

מה ראית ? לא הבנתי.

לוח אם לא משנה בהמון את הצריכה חשמל... אם לדוג תיקח כרטיס כמו ה750TI זה יהיה טיפה גבולי. בכרטיסים רציניים זה מעט מדי. השאלה היא גם איזה כרטיסים אתה מתכנן לשים, ה970 לדוג הוא די חסכוני אבל הR9 390 לדוג דורש המון כוח

פורסם
  • מחבר

בעמוד מוצר של הספק מופיע שזה מתאים לATX.

אני לא ממש מבין בכרטיסים, אם בכלל אני אשים כרטיס זה לא משהו מפלצתי למשחקים כבדים אלא משהו סטנדרטי.

פורסם

תן דוגמא לכרטיס סטנדרטי שתשים. כרטיס סטנדרטי ב400 ש''ח ? 800 ?

פורסם
  • מחבר

האמת אני לא מבין גדול בכרטיסים ובמחירים ולכן עוד לא החלטתי אם לשים בכלל.

בא נשאל דבר כזה:

זה הנתונים של הכרטיס המובנה במעבד על פי מה שמופיע באתר של Intel.

-
Graphics Specifications
Processor Graphics  Intel® HD Graphics 530
Graphics Base Frequency 350 MHz
Graphics Max Dynamic Frequency 1.15 GHz
Graphics Video Max Memory 1.7 GB
Graphics Output eDP/DP/HDMI/DVI
4K Support Yes, at 60Hz
Max Resolution (Intel® WiDi)‡ 1080p
Max Resolution (HDMI 1.4)‡ 4096x2304@24Hz
Max Resolution (DP)‡ 4096x2304@60Hz
Max Resolution (eDP - Integrated Flat Panel)‡ 4096x2304@60Hz
Max Resolution (VGA)‡ N/A
DirectX* Support 12
OpenGL* Support 4.4
Intel® Quick Sync Video
search-glass.png
Yes
Intel® InTru™ 3D Technology Yes
Intel® Insider™ Yes
Intel® Wireless Display
search-glass.png
Yes
Intel® Clear Video HD Technology Yes
Intel® Clear Video Technology Yes
# of Displays Supported  3
Device ID 0x1912

לאיזה רמה של כרטיס חיצוני הנתונים האלה שווי ערך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים