עבור לתוכן

מחשב לסטודנט למדמ"ח מארה"ב - המלצות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

בעוד כשבועיים אני אהיה בארה"ב לתקופה קצרה, ואני רוצה לחזור לארץ עם מחשב נייד חדש לקראת תחילת הלימודים באוניברסיטה.

אני אתחיל ללמוד מדעי המחשב בשילוב של משהו נוסף (הנדסה/פיזיקה), והדרישות בהתאם.

תקציב: 5000 ש"ח עם אופציה לחריגה, בהתאם להמלצות שלכם.

אז מבחינת השאלון הפורמלי:

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

המטרה הראשית - תכנות! בנוסף, הרצת כל תוכנות המעבדה הרלוונטיות בתארי הנדסה/מדעים. מבחינת פנאי אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ סרטים בצורה חלקה. דרישות בשמיים, אני יודע :)

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?

מאמין ש-13 יהיה אופטימלי בשבילי.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)

אין העדפה ספציפית.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?

בעיקר בגלל נושא התכנות - חשוב לי מקלדת נוחה מאוד.

* משקל רצוי?

אין העדפה. המחשב הולך להסתובב איתי הרבה במהלך היום אז מן הסתם שמשהו קל.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)

כן. שימוש של יום שלם באוניברסיטה זה המינימום.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)

חיבורי ה-hdmi הסטנדרטיים.

* Bluetooth?

כמובן.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)

SSD של 256 לפחות.

* כונן אופטי?

לא.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?

אם אפשרי (ומומלץ על ידכם) - כן.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

כן.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

כן.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

אשמח ללכת על משהו מוכר - dell או lenovo.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)

אז ככה: חוץ מהשימושים הסטודנטיאלים הספציפיים, אני מוצא את עצמי קורא המון במחשב. לכן מבחינת מסך מאט/מבריק, אני לא יודע להצביע על ההבדל, אבל אני רוצה את הטוב והמומלץ לקריאה מביניהם (מניח שזה ישתלב טוב עם כתיבת קוד). בעיקר בגלל זה, אני חושב ללכת על מחשב בעל מסך מגע מסתובב שאוכל להשתמש בו כסוג של טאבלט מוגדל. המחשבים הלאה, להבנתי כיום, עדיין חלשים משמעותית ממחשבים ניידים "קלאסיים", לכן אשמח לשמוע שיקולים נוספים והמלצות שלכם.

לדוגמא - שמתי עין על ה-xps 13 החדש של dell והוא כרגע מסתמן כאופציה הטובה ביותר. האם ה-xps 12 החדש יהיה חזק ונוח באותה מידה?

סוגיה אחרונה: קניה בארה" ב. מה המשמעויות העיקריות מבחינת אחריות על המחשב בארץ (מבחינת היצרניות השונות)? האם זה צריך להכווין אותי ליצרנית ספציפית?

מאיפה בכלל הכי מומלץ לקנות מחשב נייד בארה"ב? יש לי אופציה להזמין מהאינטרנט ולשלוח לכתובת שם, אם זה רלוונטי.

בנוסף, אני רוצה לקנות מחשב שישמש למספר שנים רבות ולכן אין מניעה להעלות את התקציב במידת הצורך.

אשמח לתגובות, תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

טוב חברים, לאחר חפירה נוספת ברשת אני מתלבט כרגע בין שני דגמים עיקריים:

Dell XPS 13

Lenovo Yoga 900

מצד אחד, היתרון הבולט של היוגה הוא היכולת להשתמש בו גם כטאבלט ולענות על הצרכים שלי מבחינת קריאה. אני נוטה לקרוא המון, בעיקר בזמן שכיבה ולכן זה נראה אופטימלי בשבילי.

מצד שני, הדל מציג יכולות טובות יותר כמעט בכל אספקט (מסך, זמן סוללה, איכות בנייה) ובעיקר בנושא המקלדת, שהיא קריטית לתכנות.

אשמח לשמוע המלצות שלכם,

האם אפשר להסתדר בנוחות עם היוגה במהלך תואר במדמ"ח, או ששווה ללכת על הדל ולמצוא פתרון אחר לנושא הקריאה?

האם יש פה חבר'ה שכתבו קוד על דגמים ישנים יותר של מחשבים אלו?

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים