עבור לתוכן

מפרט למחשב משרדי + גלישה, 3.5K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 200-300 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + גלישה + צפייה בסרטים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג בכלל

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ייצורפו כונני HDD מכניים שקיימים במחשב הנוכחי, המכילים מדיה (מוזיקה, סרטים)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, כן יש צורך בהרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. שמעתי דברים טובים על פלונטר, ומאחר ואני ללא רכב, מעדיף חנות מקצועית בתל אביב

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין בקשות ממש מיוחדות לחומרה ספציפית, אבל ברמה הכללית ארצה להשקיע קצת יותר כדי לקבל מערכת יציבה ואמינה לכמה שנים

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כמו המחשב הנוכחי שאיתי כבר 9.5 שנים, גם המחשב הבא מתוכנן להישאר כמה שנים טובות. חוץ משדרוגים מובנים (תוספת RAM, החלפות דיסקים) אני לא מתכנן שדרוגים מהותיים כגון החלפת מעבד/לוח אם. 

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

שוב, מאחר וחשוב לי להשקיע במפרט איכותי ואמין שיחזיק כמה שנים טובות ללא צורך בשדרוג מעבד/לוח אם, הרכבתי מפרט לדוגמא שאפילו יצא בתחת לתקציב. אשמח לחוו"ד + המלצות נוספות :) 

plonter_logo.png
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8066201920401 - Intel - i5-6600 Skylake Quad core CPU - 3.3 GHz - Max Turbo Frequency 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1089/1067 ₪ 

לוחות אם - Intel LGA1151
GA-H170-D3H - Gigabyte - 4x DDR4 up to 64GB at 2133 MHz - PCIe x16 - PCIe x4 - 2x PCIe x1 - 3x PCI - 2-Way AMD CF - M.2 - 2x SATAe - 6x SATA 6Gb/s - 8x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - VGA - DVI-D - HDMI (1.4) - ATX (30.5x21.4cm)...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 601/589 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח
HX421C14FB-8 - HyperX - 8GB DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series - HX421C14FB/8...
אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 219/215 ₪ 

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
MZ-75E250BW - Samsung - 250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s - Retail...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 431/422 ₪ 

מארזי מחשב - ATX מארז
FD-CA-CORE-2300-BL - Fractal Design - Core 2300 Black - 2x 120mm fans included - 3x 3.5, 3x 2.5 and 1x 2.5 inch SSD Bay...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 270/265 ₪ 

ספקי כח - ATX 
SS-400ET - Seasonic - 400W - ATX12V V2.31 compliant - 82% efficiency - 80plus Bronze - Active PFC - 2 x 4 or 8pin CPU connector - 6pin PCIe connector - 120mm fan...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 206/202 ₪ 

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-AP111-GBB01SI - Arctic - Arctic Alpine 11 Rev 2 - D/H: 92/84mm - OEM - Intel Socket: 1150/1151/1155/1156, 775 - Max. Cooling Performance: 95 Watts - With new PC Only...
שנה אחריות - בקניה עם מחשב חדש בלבד
 כמות:  - 1 - 41/40 ₪ 

פתרונות קרור - מאווררים למארזים
GT8025EBDL-PC - Glacialtech - DC Fan 80mm (80x80x25mm), Silent Blade, Entering bearing, 19dBA, Black - With new PC Only...
בקניית מחשב חדש בלבד - שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 16/16 ₪ 

DVD צורבים תקליטורים ו  - פנימי SATA DVD צורב
SH-S224DB - Samsung - SAMSUNG DVD-RW Burner - Up to 24X write speed - SATA interface - Black...
שנתיים אחריות
 כמות:  - 1 - 92/90 ₪ 

שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים
SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פורום הגעתם או הודיעו לנו אחרי...

כמות:  - 1 - 1/1 ₪ 

2966.00 / 2907 ₪ 

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=46030

פורסם

המפרט הזה מצויין בשבילך.

בעיקרון לדעתי לא חייב לקחת לוח אם כזה יקר אלא אם כן השימושים שלך הם בהתאם למה שהוא מציע.

לוח אם ב 400 450 ש"ח יעשה את אותו עבודה לא פחות טוב.

כרטיס מסך מובנה בלוח בהחלט יספיק לך.

אלא אם כן יש לך תוכניות לכיוון 4K אז כנראה שתצטרך כרטיס מסך מינימאלי בשביל כך.

לא ציינת באיזה מסך ובאיזה רזולוצייה אתה מתכוון להשתמש.

תן יותר פרטים מדוייקים ככה יהיה ניתן לעזור לך בהתאם.

פורסם

מפרט די טוב.

כמה דברים קטנים,

6500 הוא המשתלם בסדרה, אי לך מה לעשות עם 6600 והאמת היא שאני לא חושב שלגלישה וסרטים יש מה לעשות עם I5, אפשר לרדת לI3 ולא תרגיש בהבדל אבל ההחלטה במקרה הזה היא שלך.

הלוח מעולה, אבל יקר ומוגזם, אתה לא צריך 170, 110 יספיק . 

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

הסיבה שבחרתי בלוח יותר יקר היא בגלל שאני מניח שבהם נעשה שימוש ברכיבים יותר איכותיים ועמידים לאורך זמן.

כיוון שאני לא מתכנן שום OC, המעבד 6600 מהיר יותר ב300HZ מה6500, ובהפרש של כ- 100 ש"ח.

הסיבה שאני רוצה להשקיע קצת במעבד היא כדי שהוא ישמש אותי לגלישה/סרטים לכמה שנים טובות, במהלכן אני צופה שהדרישות מהמעמד רק יילכו וייגברו.

המחשב יחובר למסך FHD ''24, לא מתוכנן 4K בשנה שנתיים הקרובות :) 

פורסם

לא בהכרח, ערכת שבבים שונה בלוח וחיבורים שונים עם פיצ'רים שונים. יש לוחות ב450 שקל שהם גם מאוד איכותיים.

פורסם

אחלה זכרונות, גם אני קניתי לפני מספר חודשים.

אגב, ממש ממש יקר, יש אותם פה בחצי מחיר : http://ksp.co.il/?uin=29062

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nargsi

לא בהכרח, ערכת שבבים שונה בלוח וחיבורים שונים עם פיצ'רים שונים. יש לוחות ב450 שקל שהם גם מאוד איכותיים.

אני אשמח אם תוכל להמליץ על לוח אם כזה

ציטוט של לא מבין כלום

אחלה זכרונות, גם אני קניתי לפני מספר חודשים.

אגב, ממש ממש יקר, יש אותם פה בחצי מחיר : http://ksp.co.il/?uin=29062

אלא אם כן פספסתי משהו, הם בערך אותו מחיר בחנות שהמלצת עליה...

נערך על-ידי kipi25

פורסם
ציטוט של kipi25

אני אשמח אם תוכל להמליץ על לוח אם כזה

אלא אם כן פספסתי משהו, הם בערך אותו מחיר בחנות שהמלצת עליה...

חחחח מצטער, הסתכלתי על המחיר למעלה של של הלוח, טעות שלי.

ת'אמת מתקרב ממש למחיר של אמזון, ראיתי בפחות מ 40$ ועוד איזה 14$ משלוח.

אחלה מחיר, ב IVORY ראיתי אותו ב 550 או משהו כזה, הזוי...

נערך על-ידי לא מבין כלום

פורסם

עשית עבודה טובה עם המפרט, אין לי מה להוסיף (כמובן שגם הערכה טובה זו תוספת).

אפשר אולי לחסוך 100 שקל פה או שם, אבל בשביל מה? אתה מקבל תמורה טובה לכל חלק שאתה משלם עליו.

קנה ותתחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות והחיזוקים :) 

פורסם
ציטוט של kipi25

תודה רבה על התגובות והחיזוקים :) 

רק נקודה קטנה בעצם - בשביל מה עוד מאוורר למארז? הוא כבר בא עם 2... ואם כבר להוסיף אז למה ב-16 ש"ח?

מאוורר כזה סתם יעשה לך רעש.

אם כבר אז הייתי מעביר את הכמה שקלים האלה לטובת קירור טוב יותר ישר ל-CPU... הרי אין לך איזה כרטיס מסך אימתני או בעיה ספציפית שדורשת קירור נוסף למארז. במידת הצורך (...ולא יהיה צורך, סמוך) - תוסיף מאוורר אחרי שהמחשב ישב אצלך בבית.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההערה לגבי המאוורר למארז. בהחלט שווה לבדוק אם יש בכלל צורך להוסיף בשלב יותר מאוחר.

תוכל בבקשה להמליץ על קירור טוב יותר ל- CPU בתוספת אותם כמה שקלים?

נערך על-ידי kipi25

פורסם

תראה, בחרת מאוורר למעבד ב-40 ש"ח...
אז איפה אפשר להשקיע עוד 16? תקנה את אותו מאוורר, כנראה, בחנות טיפה יותר יקרה :P

מצד שני אתה רוצה שקט ברמה 6, וצריך להדגיש - השקט של המחשב הוא תוצאה של חוסר ברעש, ומאווררים הם אלה שעושים את הרעש. כמה שיותר קטנים ויותר זולים, יעשו יותר רעש. אז כנראה שזה שבחרת אכן יקרר, אבל הוא גם יעשה רעש.

אין לי מה להמליץ לך על יותר טוב ב-56 שקלים (40+16...), אבל תסתכל על זה למשל, בתוספת של 90 ש"ח:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Copper-Tiger-C40

שים לב לצורת המאוורר שלו, שנראה בכלל כמו מאוורר של מארז (ויכול להיות שזה באמת מה שזה, לא בטוח). הקירור שלו נשען על צלעות קירור גדולות בהרבה. הוא פשוט יעשה פחות רעש. הורדנו את ה-16 ש"ח, נשאר לך להוסיף עוד 74 בשביל להגיע לרמת השקט המצופה שרצית...

(וכמובן שיש קירורים שקטים עוד יותר, אבל נעזוב כרגע, זה גם יספיק).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל מי שהגיב ועזר בדרכו ^_^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים