עבור לתוכן

מסך נהפך שחור - מחשב קורס ?

Featured Replies

פורסם

שלום

רכשתי מחשב חדש מחנות אייבורי לפני שבוע למעט ההארד דיסקים שהיו לי

המחשב עובד כביכול יפה ומהר על מערכת וינדוס 10 מהמחשב הקודם GA785) אבל לפתע מידי פעם המסך מחשיך וכאילו המחשב קופא וגם כאשר מספר פעמים אני מאתחל אותו הוא כאילו לא עולה !

המפרט:

Intel(R) Core(TM) i3-6100 CPU

לוח אם 1151     skylake H110M-s2pv GA110ms2pvd3 GIGABYTE

זיכרון X2 ADATA XPG V1.0 4GB DDR3 1600MHZ

segate ST3500418AS  HARD DISK win10

(SAMSUNG HD103SJ (S246J1AZC00993

TV AVERMEDIA CARD

COOLERMASTER CMK282N

מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לתת עיצה ?????

פורסם

תוודא שהדרייברים של ה-on-board graphics (כרטיס מסך ''מובנה'') מעודכנים או אם יש לך כרטיס מסך תוודא שזה מעודכן,אם זה לא עוזר תנסה להשתמש רק בסטיק אחד של זיכרון ותבדוק אם המחשב בסדר.

אני לא חושב שעשית בשכל שקנית מעבד מהדור החדש שבשבילו צריך DDR4 אך יש לוחות של DDR3 אך זה לא מומלץ.אני חושב שהייתה צריך לקחת לוח אם שתומך בDDR4 ולקנות זיכרון חדש, כי מה הטעם לקנות מעבד מהדור החדש ורכיבים מהדור הקודם.

פורסם

@arigo

1. לא ברור בדיוק למה הכוונה ב:

ציטוט של arigo

כאילו המחשב קופא וגם כאשר מספר פעמים אני מאתחל אותו הוא כאילו לא עולה

תרשום בדיוק (ולא "כאילו") מה קורה - האם המחשב נדלק? האם מערכת ההפעלה מנסה להיטען? האם הוא מאתחל בשלב מסויים?

הערה: ה"כאילו" שלך יכול להתפרש כמצב בו הכל תקין ואתה פשוט לא רואה תצוגה על המסך. אם זה המצב יש לבדוק את המסך, את החיבור שלו למחשב ואת הגדרות המסך במערכת ההפעלה (אולי מערכת ההפעלה מנסה להפעיל מסך אחר).

2. כאשר מחליפים לוח אם, מומלץ לבצע התקנה נקייה של מערכת ההפעלה ולא להעביר את מערכת ההפעלה מהמחשב הקודם. יכול להיות שנעשה שימוש בדרייבר שלא מתאים לחומרה החדשה וזה הגורם לבעיה.

אם אתה לא מעוניין לבצע התקנה נקייה של מערכת ההפעלה, לכל הפחות דאג לעדכן את כל הדרייברים שלך.

3. בהמשך לדבריו של d3mo-killer ייתכן שהזיכרון הוא הגורם לבעיה - בעמוד זיכרון ה XPG V1.0 באתר של ADATA מופיע רק זיכרון אחד שעובד במתח של 1.35V והוא זיכרון מדגם DDR3L-1600G שעובד בתצורה של 8GB x 2. מעבדי ה Skylake מסוגלים לעבוד עם זיכרון DDR3L, שהוא זיכרון DDR3 העובד במתח של 1.35V או עם זיכרון DDR4 העובד במתח של 1.2V. לפי מה רשמת, לך יש 2 מודולים בנפח של 4GB מסוג DDR3. לאור זאת צריך לבדוק האם הזיכרון שיש לך במחשב הא זיכרון DDR3 רגיל שעובד במתח של 1.5V. אם זה אכן המצב, יכול להיות שהגורם לבעיה (זיכרון כזה אולי גורם לעומס גדול מדיי על בקר הזיכרון שנמצא במעבד או שהוא לא מקבל מספיק מתח בכדי לשמור על יציבות).

הערה: זה שמכרו לך מחשב עם מעבד Skylake עם זיכרון DDR3 זה לא אידאלי, אבל יכול להיות שזה נעשה משיקולי תקציב (אולי רצית לוח אם וזיכרון כמה שיותר זולים). אולם אם התקינו לך במחשב הזה זיכרון DDR3 רגיל (העובד במתח של 1.5V) במקום זיכרון DDR3L (העובד במתח של 1.35V) זו טעות מצד החנות.

באופן כללי, מומלץ שתריץ בדיקת תקינות לזיכרון עם +memtest86 בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות.

4. בדוק את הטמפרטורות של המחשב, ובפרט את הטמפרטורה של המעבד - אולי יש בעיה עם גוף הקירור המותקן עליו.

5. העובדה שקנית מחשב חדש אין פירושה שהכל תקין - יכול בהחלט להיות שיש בעיה בלוח האם, במעבד, בזיכרון או/ו בספק הכח.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה הרצתי MEMTEST86+ והכל נראה תקין לאחר הרצה של 4 שעות

בינתיים הדבר לא חזר על עצמו - אבל מודאג

מחפש רעיונות ל

1. בדיקת דרייברים

2. בדיקת מאמץ כוללת וביצועים למחשב 

3. האם להחליף את הזכרונות ?

תודה חברים יישר כוח על העזרה

IMG_20160118_205915.jpg

פורסם

תנסה לאפס ביוס צריך להיות על הלוח אם מתג או כפתור לאיפוס הגדרות. ולהתקים מחדש מערכת הפעלה על מחשב אחר.

תנסה לאפס ביוס צריך להיות על הלוח אם מתג או כפתור לאיפוס הגדרות. ולהתקים מחדש מערכת הפעלה על מחשב אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים