עבור לתוכן

מסך שחור בעליה (כולל בBIOS), אך אחרי שווינדוס עולה הכל עובד

Featured Replies

פורסם

היי, החלפתי את הכרטיס מסך לאחד אחר מאותו הדגם, וכאשר המחשב נדלק אז המסך שחור (no signal) עד שwindows עולה ואז הכל עובד כרגיל. כשאני מספים את del (הכפתור כניסה לbios utility בלוח אם שלי) אז המסך נשאר שחור לנצח.

הוצאתי את הכרטיס מסך וחיברתי את הHDMI למובנה וכן הצלחתי להכנס לBIOS עם תצוגה תקנית, ובדקתי שם שמוגדר לו להציג מהPCIE slot של הכרטיס מסך, ואחרי זה חיברתי את הכרטיס מסך חזרה ועדיין אין לי תצוגה בתהליך העליה. אציין שבכרטיס הקודם שלי שהיה מאותו הדגם לא הייתה את הבעייה הזו.

האם מישהו נתקל בתופעה?

intel i5 4670k
gigabyte z87 sniper 
gigabyte r9 290x wf3 oc

פורסם
  • מחבר

UP

פורסם

נסה עם מסך אחר

ואם לא עוזר נסה לאפס BIOS באמצעות הוצאת הסוללה של ה-CMOS לכמה שניות ואז להחזיר.

נערך על-ידי kolxxx

פורסם

יתכן שאתה במצב uefi אבל הכרטיס מסך עם גירסת ביוס שלא תומכת בgop. הייתי בודק אם יש עדכון לכרטיס.

בינתיים מפעיל csm.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של kolxxx

נסה עם מסך אחר

ואם לא עוזר נסה לאפס BIOS באמצעות הוצאת הסוללה של ה-CMOS לכמה שניות ואז להחזיר.

Done and done.

אני מנסה עם שני מסכים שונים. שהביוס מוגדר על להשתמש בכרטיס המובנה שניהם עובדים. כשאני מגדיר אותו על pcie לא עובד.

כשריסטתי את הcmos המערכת לא הסכימה לעלות כי הביוס ניסה להציג לי הודעה שהביוס רוסט והכרטיס מסך לא יכל להציג אותה. הייתי צריך להסיר את הכרטיס לגמרי ולחבר את המסך למובנה בשביל להצליח לראות את ההודעה הזאת.

ציטוט של omrij

יתכן שאתה במצב uefi אבל הכרטיס מסך עם גירסת ביוס שלא תומכת בgop. הייתי בודק אם יש עדכון לכרטיס.

בינתיים מפעיל csm.

עדכנתי את הvbios ואין שינוי. מה זה אומר csm?

עדכנתי לביוס הכי חדש שזמין לדגם שלי. 

פורסם

@muchoman

ציטוט של muchoman

כאשר המחשב נדלק אז המסך שחור (no signal) עד שwindows עולה ואז הכל עובד כרגיל.

לי זה נראה שיציאת ברירת המחדל של כרטיס המסך היא לא זו שאליה מחובר המסך (יש כרטיסי מסך שלא מוציאים פלט בכל היציאות הגרפיות אלא אם כן מערכת ההפעלה "מבקשת"). נסה לחבר את המסך לחיבור אחר בכרטיס המסך (לא ל HDMI).

זה גם מסביר את זה:

ציטוט של muchoman

כשאני מספים את del (הכפתור כניסה לbios utility בלוח אם שלי) אז המסך נשאר שחור לנצח.

לדעתי מה שקורה הוא שהמחשב נכנס לביוס, אבל בגלל שאין תצוגה על המסך, אתה חושב שהמחשב "תקוע". סביר להניח שהמקלדת כן עובדת (אפשר להדליק את נוריות ה Num Lock, Caps Lock וה Scroll Lock) ואם תקיש את הפקודות המתאימות בביוס, סביר להניח שתוכל לגרום למחשב לאתחל (אני חושב שלחיצה על F9, אח"כ על Y ואח"כ על Enter יגרמו לאתחול, אבל יש לבדוק את זה בביוס הספציפי שלך).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

@muchoman

לי זה נראה שיציאת ברירת המחדל של כרטיס המסך היא לא זו שאליה מחובר המסך (יש כרטיסי מסך שלא מוציאים פלט בכל היציאות הגרפיות אלא אם כן מערכת ההפעלה "מבקשת"). נסה לחבר את המסך לחיבור אחר בכרטיס המסך (לא ל HDMI).

זה גם מסביר את זה:

לדעתי מה שקורה הוא שהמחשב נכנס לביוס, אבל בגלל שאין תצוגה על המסך, אתה חושב שהמחשב "תקוע". סביר להניח שהמקלדת כן עובדת (אפשר להדליק את נוריות ה Num Lock, Caps Lock וה Scroll Lock) ואם תקיש את הפקודות המתאימות בביוס, סביר להניח שתוכל לגרום למחשב לאתחל (אני חושב שלחיצה על F9, אח"כ על Y ואח"כ על Enter יגרמו לאתחול, אבל יש לבדוק את זה בביוס הספציפי שלך).

אתה צודק זה אכן מה שקורה. לצערי אף יציאה בכרטיס שלי לא הצליחה להציג פלט (למעט הdisplay port שאין לי מסך תואם).

פורסם

יכול להיות שמוגדר כרטיס מובנה כראשי? תחבר אליו את המחשב ותראה אם יש תצוגה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של omrij

יכול להיות שמוגדר כרטיס מובנה כראשי? תחבר אליו את המחשב ותראה אם יש תצוגה.

לא. הכרטיס הראשי שמוגדר הוא pcie. אבל אין דרך לראות תצוגה. בשביל להכנס לביוס אני צריך פיזית לנתק אותו מהספק כוח ואז בpost הוא עושה fallback למובנה. אם אני מגדיר את הכרטיס הראשי למובנה אז אני יכול לגשת דרכו לביוס גם כשהpcie מחובר

פורסם
ציטוט של muchoman

אתה צודק זה אכן מה שקורה. לצערי אף יציאה בכרטיס שלי לא הצליחה להציג פלט (למעט הdisplay port שאין לי מסך תואם)

אתה צריך לוודא שהבעיה היא אכן שלא כל היציאות הגרפיות מוציאות פלט כל עוד מערכת ההפעלה לא נטענת. במידה וזו אכן הבעיה, אז אחת האפשרויות היא לקנות מתאם מהיציאה שכן עובדת ולחבר אליה את המסך.

אפשרות אחרת היא לעשות את מה ש omrij הציע - לשנות את הביוס למצב CSM במקום מצב UEFI. מצב CSM (או Legacy BIOS) הוא למעשה מצב תאימות המאפשר להפעיל חומרה שאינה תומכת ב UEFI. במצב כזה אתה אמור לראות את מסך הביוס בכל היציאות הגרפיות בכרטיס המסך.

אפשרות נוספת ולא ממש משתלמת היא פשוט להחליף מסך.

אגב, אם זו אכן הבעיה, אז אני זוכר שלפני כמה שנים טובות היו תוכנות שאיפשרו לערוך את הביוס של כרטיס המסך, בעיקר במטרה לקבוע תדרים גבוהים יותר לליבה גרפית ולזיכרון (להמהיר את כרטיס המסך), אבל בנוסף אחת האפשרויות הייתה לקבוע את יציאת ברירת המחדל של כרטיס המסך. אני לא חושב שזה ממש רלוונטי כיום ובכל מקרה זה יכול להיות בעייתי, אבל אם תצליח למצוא תוכנה שמאפשרת לערוך את הביוס של כרטיס המסך שלך אולי (וזה אולי גדול) תצליח לפתור את הבעיה בדרך הזו.

חוץ מכל הנ"ל, תמיד אפשר לנסות לפנות לתמיכה של יצרן כרטיס המסך ולראות האם יש להם פתרון.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

אתה צריך לוודא שהבעיה היא אכן שלא כל היציאות הגרפיות מוציאות פלט כל עוד מערכת ההפעלה לא נטענת. במידה וזו אכן הבעיה, אז אחת האפשרויות היא לקנות מתאם מהיציאה שכן עובדת ולחבר אליה את המסך.

אפשרות אחרת היא לעשות את מה ש omrij הציע - לשנות את הביוס למצב CSM במקום מצב UEFI. מצב CSM (או Legacy BIOS) הוא למעשה מצב תאימות המאפשר להפעיל חומרה שאינה תומכת ב UEFI. במצב כזה אתה אמור לראות את מסך הביוס בכל היציאות הגרפיות בכרטיס המסך.

אפשרות נוספת ולא ממש משתלמת היא פשוט להחליף מסך.

אגב, אם זו אכן הבעיה, אז אני זוכר שלפני כמה שנים טובות היו תוכנות שאיפשרו לערוך את הביוס של כרטיס המסך, בעיקר במטרה לקבוע תדרים גבוהים יותר לליבה גרפית ולזיכרון (להמהיר את כרטיס המסך), אבל בנוסף אחת האפשרויות הייתה לקבוע את יציאת ברירת המחדל של כרטיס המסך. אני לא חושב שזה ממש רלוונטי כיום ובכל מקרה זה יכול להיות בעייתי, אבל אם תצליח למצוא תוכנה שמאפשרת לערוך את הביוס של כרטיס המסך שלך אולי (וזה אולי גדול) תצליח לפתור את הבעיה בדרך הזו.

חוץ מכל הנ"ל, תמיד אפשר לנסות לפנות לתמיכה של יצרן כרטיס המסך ולראות האם יש להם פתרון.

מעדכן כי החלפה לcsm only לא עזרה.

פורסם
  • מחבר

welcom/TMS החליפו לי לr9 390 ובכך הסאגה נגמרה, תודה לשניכם! :)

פורסם

1. האם ב TMS אמרו לך בדיוק מה הייתה הבעיה? האם כרטיס המסך שקיבלת היה פגום?

2. בעיקרון ה R9 290X וה R9 390 הם דיי שקולים, אבל יש מספר הבדלים בינהם לפי האתר הרישמי של AMD, כאשר העיקרי שרלוונטי מבחינתך הוא במספר יחידות עיבוד (Stream Processing Units), דבר שיכול להשפיע על הביצועים במקרים מסויימים - ב R9 290X יש 2816 יחידות עיבוד כאלו (או 44 Compute Units) ואילו ב R9 390 יש 2560 יחידות עיבוד (40 Compute Units). 

3. בדוק את הפרש המחירים ב TMS בין כרטיס ששילמת עבורו לעומת כרטיס המסך שקיבלת כחלופי - אני רואה שב TMS ה Sapphire Radeon R9 290X Tri-X OC 4GB נמכר ב-1822 ש"ח (קישור) ואילו ה Gigabyte R9 390 8GB DDR5 GV-R939G1 Gaming-8GD WindForce 2X נמכר ב-1645 ש"ח (קישור). אם אכן מדובר בכרטיס מסך חדש (לא עברו שבועיים מיום הקנייה) וקיבלת כרטיס מסך זול יותר, לדעתי אתה צריך לדרוש את ההפרש.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

1. האם ב TMS אמרו לך בדיוק מה הייתה הבעיה? האם כרטיס המסך שקיבלת היה פגום?

2. בעיקרון ה R9 290X וה R9 390 הם דיי שקולים, אבל יש מספר הבדלים בינהם לפי האתר הרישמי של AMD, כאשר העיקרי שרלוונטי מבחינתך הוא במספר יחידות עיבוד (Stream Processing Units), דבר שיכול להשפיע על הביצועים במקרים מסויימים - ב R9 290X יש 2816 יחידות עיבוד כאלו (או 44 Compute Units) ואילו ב R9 390 יש 2560 יחידות עיבוד (40 Compute Units). 

3. בדוק את הפרש המחירים ב TMS בין כרטיס ששילמת עבורו לעומת כרטיס המסך שקיבלת כחלופי - אני רואה שב TMS ה Sapphire Radeon R9 290X Tri-X OC 4GB נמכר ב-1822 ש"ח (קישור) ואילו ה Gigabyte R9 390 8GB DDR5 GV-R939G1 Gaming-8GD WindForce 2X נמכר ב-1645 ש"ח (קישור). אם אכן מדובר בכרטיס מסך חדש (לא עברו שבועיים מיום הקנייה) וקיבלת כרטיס מסך זול יותר, לדעתי אתה צריך לדרוש את ההפרש.

לא ידעו להגיד מה הבעיה. בדקו את הכרטיס על המחשב שלהם וגם לא עבד.  הכרטיס שהם הביאו לי במקום היה חדש מהקופסא (להבדיל מה290x שהיה מחודש מהיבואן).

הם לא חייבים לי שום הפרש כי הכרטיס המקורי שלי היה r9 290 - שאותו החליפו לי ל r9 290x שעשה את הבעיות הנ"ל - ה390 הזה הביאו לי מהקופסא עם תווית מחיר עליה. גם אם עברתי טיפה downgrade זה שווה כי הכרטיס בלי קילומטרז'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים