עבור לתוכן

מעוניין לדעת מזה DMI

Featured Replies

פורסם

קראתי על מפרט של לוח אם וראיתי שרשום שם DMI:

8 GT/s

רציתי לדעת מזה אומר בדיוק ומזה  SYSTEM BUS  תודה

 

פורסם

DMI הוא ראשי תיבות של Direct Media Interface והוא למעשה מתייחס לערוץ המידע שבין הגשר הצפוני והגשר הדרומי בערכת השבבים. היות שבדורות המעבדים האחרונים אפשר לומר שאין חלוקה כזו של ערכת השבבים (הגשר הצפוני למעשה מוטמע בתוך במעבד, כך שלמעשה ערכת השבבים היא שבב אחד), ה DMI מתייחס לערוץ (ה Bus) שבין המעבד וערכת השבבים.

 

לגבי ה System Bus - אני צריך התייחסות יותר מדוייקת, אבל באופן כללי Bus הוא ערוץ מידע שמחבר בין שני רכיבים.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להסביר לי בבקשה מזה בדיוק קצב העברה 8GT/s (עם דוגמא) 

פורסם

8GT/s פירושו 8 מיליארד (G - גיגה/Giga) העברות (Transfers - T) בשניה (Second - s). בד"כ זה אומר שיכולים לעבור 8 מיליארד ביטים בשנייה בערוץ המידע. באופן מעשי רוחב הפס האמיתי יכול להיות קטן יותר, שכן חלק מהביטים שעוברים משמשים לבקרה, לתיקון שגיאות או שהמידע מקודד כך שהוא עושה שימוש ביותר ביטים מאשר בצורתו המקורית (ראה לדוגמא קידודים 8/10 ו 128/130), כלומר המידע ה"נטו" שעובר הוא קטן יותר.

פורסם
  • מחבר

הכוונה שאם זה מהירות GT/S 8 אז העברת מידע בין הצ'פסט למעבד הוא 8 מיליארד ביטים "בורטו" ?ואיך משתלב המהירות למשל של הזיכרון(ההרצים) עם הרוחב פס של הDMI איך נעשה החישוב מהירות של זה עם הביטים

פורסם

1. מספר הביטים שמועבר בשנייה בערוץ הוא למעשה מכפלה של רוחב הערוץ ותדר השעון.

לדודמא - זיכרון DDR הוא בעל רוחב פס של 64 ביט (או 8 בתים), מה שאומר שבכל מחזור שעון ניתן "להניח" על "חוטי הערוץ" 64 ביטים. אם הזיכרון עובד בתדר מעשי של 1600MHz, כלומר בשנייה אחת יש 1.6 מיליארד מחזורי שעון, אז סה"כ ניתן להעביר בשנייה אחת 102,400,000,000 ביטים, כלומר הקצב הוא 102.4Gbps או בהמרה לבתים - 12800MB/s.

 

2. שוב - כאשר מתייחסים ל"העברות בשנייה" צריך להבין שיש "ביטי תקורה", כלומר מתייחסים למספר הבתים ברוטו שעובר בערוץ המידע. בכדי לחשב את מספר הבתים השייכים למידע צריך לדעת כמה ביטי תקורה מתווספים למידע. כאן נכנס הנושא של שיטות הקידוד - אם מדובר בשיטת קידוד של 8b/10b הכוונה היא שכל 8 ביטי מידע מקודדים ל-10 ביטים שמועברים בערוץ, כלומר רק 80% מהביטים שמועברים בערוץ שייכים למידע. אם מדובר בקידוד 128b/130b, אז כל 128 ביטי מידע מקודדים כ-130 ביטים, כלומר בערך 98.5% מהביטים שעוברים בערוץ שייכים למידע נטו.

הערות:

א. בעיקרון יש קודם שלב של פיענוח המידע, שכן לא ניתן לקרוא ישירות את המידע מהביטים שעוברים במסלול בגלל שהמידע מקודד.

ב. לעיתים קרובות מחליפים בין המונחים "העברות לשניה", "ביטים לשנייה" ו"רוחב פס". לדוגמא - על חיבור USB 3.0 בד"כ אומרים שיש לו רוחב פס של 5Gbps, וזה נכון - אפשר להעביר בחיבור USB 3.0 נפח של 5 מיליארד ביטים בשנייה, אך באופן מעשי מדובר ברוחב פס של 4Gbps (או 500MB/s) מכיוון שנעשה שימוש בקידוד של 8b/10b, שבו רק 80% מהביטים שייכים למידע (20% הם ביטי תקורה).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי עזרת לי להבין רק שאלה אחרונה אם זה רשום בשיטת "העברות לשנייה " זה אומר שמעביר עם ביטי תקורה?ושרשום 5Gbs זה בלי ביטי תקורה??

פורסם
ציטוט של smalul

עיתים קרובות מחליפים בין המונחים "העברות לשניה", "ביטים לשנייה" ו"רוחב פס".

בשביל לדעת בדיוק למה הערך הספציפי שראית מתייחס יש לחקור את הנושא ולבדוק בדיוק מה קורה על ערוץ המידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים