עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מחשב גיימינג

Featured Replies

פורסם

אחרי בערך 3 שנים אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את המחשב שלי אז הרכבתי מפרט ורציתי לדעת מה דעתכם
התקציב שלי הוא סביב ה6 אלף, תרגישו חופשי להחליף ולהמליץ על חומרה אחרת

מעבד אינטל Intel Core i7 6700 3.4Ghz 8MB Cache s1151 - Tray     

http://ksp.co.il/?uin=28300

לוח אם MSI Z170A Gaming M7 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, 2xHDMI, DP

http://ksp.co.il/?uin=28109

כרטיס מסך MSI Radeon R9 390X GAMING 8GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E

http://ksp.co.il/?uin=27414

זכרון למחשב Kingston HyperX FURY 4x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit

http://ksp.co.il/?uin=29058

כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E120 120GB SSD SATA III

http://ksp.co.il/?uin=25803

- המטרה שלי שהמחשב יחזיק כמה שיותר שנים לכן בחרתי בתמיכה בDDR4

- כל מה שחסר כבר יש לי ואין צורך לשדרג

- בעתיד אני מתכנן לקנות מסך 4K טוב לכן חשוב שהכרטיס מסך יתמוך באיכות זו בצורה הטובה ביותר במסגרת התקציב

- אשמח להמלצה על קירור טוב למעבד

- אשמח גם להמלצה על חנות טובה באיזור חדרה לקנייה המשתלמת ביותר

נערך על-ידי PuppEDogg

פורסם

כמה דברים,

אם אני זוכר נכון צ'יפסטים שמתחילים בZ בד"כ מיועדים לOC, לקחת מעבד בלי סיומת K כלומר הוא לא פתוח לOC אז יש לך שם התנגשות כלשהי. אתה רוצה לעשות OC או לא ?

אם כן תחליף מעבד למודל עם K בסוף ואז כשאתה קונה גוף קירור בחר אחד שמתאים לOC. אם אתה לוקח מחשב שיהיה חזק מראש אבל אתה לא מתכנן OC אז תחליף לוח לצ'יפסט של H170 וקח לך גוף קירור סטנדרטי יותר.

בקשר למעבד עם ההבדל במחיר הייתי לוח את ה6600 זה הבדל די משמעותי במחיר ואני לא חושב שתרגיש בהבדל בביצועים במשחקי מחשב (אאל"ט ההבדל בין i5 לi7 בגיימינג לא כזה מורגש שיצדיק את ההבדל במחיר).

אולם מחשבה אחרת,

אאל"ט ההבדל ה-גדול בין הi5 ל i7 זה ה Hyperthreding (בין היתר, יש עוד הבדלים אבל זה ה-בגדול). אתה יכול בהפרש של המחיר אם אתה לא לוקח את ה i7 לקחת במקום את ה i5 6600k עם גוף קירור טוב ולתת לו שם OC ועדיין ייצא לך פחות מלקנות את ה6700.

בקשר לזכרונות, לא ראיתי הבדלים גדולים בין DDR4 ל DDR3, אתה יכול בין היתר לקנות בכיף 16GB של DDR3 גם אם יש לוח מתאים ולדעתי לא תרגיש בהבדל בביצועים. גם שים לב שאחד הפיצ'רים של DDR4 זה Quad Channel , אולם המעבדים בדור הנוכחי של אינטל תומכים בDual Channel בלבד גם ככה אז הבדל גדול בין 4 ל3 לא תראה.

בקשר לכרטיס מסך אני אישית מעדיף כרטיסים של nVidia, בקשר ל4K לא נתקלתי במסכים\תכנים של 4K לגיימינג במיינסטרים זה משהו עתידי. אני במקומך הייתי לוקח כרטיס סביר כלשהו לגיימינג שמתאים לFHD או QHD ועוד כמה שנים משדרג כרטיס מסך למשהו שמתאים ל4K כשהמחירים יהיו שפויים יותר.

אישית הייתי הולך על ה970 (תראה שזה אחד המודלים המשוכללים יותר שמפסיק את המאווררים של הכרטיס כשאתה ב idle) ועם ההפרש במחיר לוקח מסך גיימינג עם GSYNC \ 144HZ או משהו בכיוון הכללי ומשחק על FHD. 

בעתיד כש4K יהיה מיינסטרים תוכל לקנות כרטיס ביניים עם מסך טוב בפחות ממה שהיום תצטרך, אם תחשוב על זה אתה רוצה לקחת כאן כרטיס ב2200 ש"ח + תצטרך לקנות מסך גיימינג שתומך ב4K.

זאת הדעה שלי אבל חכה שעוד אנשים יגיבו.

בקשר לדיסק SSD, הייתי הולך כבר על דיסק בנפח של 250GB, המחיר לא גבוה ובנפח של 250 תוכל בכיף להתקין עליו מעבר למערכת ההפעלה גם תוכנות שונות אם אתה עובד (Photoshop 64bit למשל מSSD פשוט תענוג בעבודה, נפתח בזריזות).

כמה דברים,

אם אני זוכר נכון צ'יפסטים שמתחילים בZ בד"כ מיועדים לOC, לקחת מעבד בלי סיומת K כלומר הוא לא פתוח לOC אז יש לך שם התנגשות כלשהי. אתה רוצה לעשות OC או לא ?

אם כן תחליף מעבד למודל עם K בסוף ואז כשאתה קונה גוף קירור בחר אחד שמתאים לOC. אם אתה לוקח מחשב שיהיה חזק מראש אבל אתה לא מתכנן OC אז תחליף לוח לצ'יפסט של H170 וקח לך גוף קירור סטנדרטי יותר.

בקשר למעבד עם ההבדל במחיר הייתי לוח את ה6600 זה הבדל די משמעותי במחיר ואני לא חושב שתרגיש בהבדל בביצועים במשחקי מחשב (אאל"ט ההבדל בין i5 לi7 בגיימינג לא כזה מורגש שיצדיק את ההבדל במחיר).

אולם מחשבה אחרת,

אאל"ט ההבדל ה-גדול בין הi5 ל i7 זה ה Hyperthreding (בין היתר, יש עוד הבדלים אבל זה ה-בגדול). אתה יכול בהפרש של המחיר אם אתה לא לוקח את ה i7 לקחת במקום את ה i5 6600k עם גוף קירור טוב ולתת לו שם OC ועדיין ייצא לך פחות מלקנות את ה6700.

בקשר לזכרונות, לא ראיתי הבדלים גדולים בין DDR4 ל DDR3, אתה יכול בין היתר לקנות בכיף 16GB של DDR3 גם אם יש לוח מתאים ולדעתי לא תרגיש בהבדל בביצועים. גם שים לב שאחד הפיצ'רים של DDR4 זה Quad Channel , אולם המעבדים בדור הנוכחי של אינטל תומכים בDual Channel בלבד גם ככה אז הבדל גדול בין 4 ל3 לא תראה.

בקשר לכרטיס מסך אני אישית מעדיף כרטיסים של nVidia, בקשר ל4K לא נתקלתי במסכים\תכנים של 4K לגיימינג במיינסטרים זה משהו עתידי. אני במקומך הייתי לוקח כרטיס סביר כלשהו לגיימינג שמתאים לFHD או QHD ועוד כמה שנים משדרג כרטיס מסך למשהו שמתאים ל4K כשהמחירים יהיו שפויים יותר.

אישית הייתי הולך על ה970 (תראה שזה אחד המודלים המשוכללים יותר שמפסיק את המאווררים של הכרטיס כשאתה ב idle) ועם ההפרש במחיר לוקח מסך גיימינג עם GSYNC \ 144HZ או משהו בכיוון הכללי ומשחק על FHD. 

בעתיד כש4K יהיה מיינסטרים תוכל לקנות כרטיס ביניים עם מסך טוב בפחות ממה שהיום תצטרך, אם תחשוב על זה אתה רוצה לקחת כאן כרטיס ב2200 ש"ח + תצטרך לקנות מסך גיימינג שתומך ב4K.

זאת הדעה שלי אבל חכה שעוד אנשים יגיבו.

בקשר לדיסק SSD, הייתי הולך כבר על דיסק בנפח של 250GB, המחיר לא גבוה ובנפח של 250 תוכל בכיף להתקין עליו מעבר למערכת ההפעלה גם תוכנות שונות אם אתה עובד (Photoshop 64bit למשל מSSD פשוט תענוג בעבודה, נפתח בזריזות).

פורסם
  • מחבר

מקפיץ. אשמח לחוות דעת של עוד אנשים

פורסם

משום שבחרת ב-I7 ו-32GB RAM הייתי חושב שאתה בונה מפרט לעיבוד וידאו/אודיו או הרצת מכונות וירטואליות מרובות.

1. אם עיקר השימוש הוא גיימינג, שכח מה-I7, סתם בזבוז. אולי בדור הבא יהיה לו יתרון, כרגע לא רלוונטי.

2. 8GB של RAM לשנתיים הקרובות די והותר. אח"כ אפשר להוסיף. אם אתה אכן מתכנן לשחק על 4K - אולי תרצה כבר לקחת 16GB אבל בטוח לא 32. ואת ההסתייגות לגבי 4K ראה בהמשך. 

3. לא הזכרת ספק כח ומארז - ממחזר את הישנים או שפשוט שכחת? אם יש לך, ציין מהם.

4. לוח עם עם צ'יפסט Z170 נדרש רק אם תרצה לבצע OC, אחרת H170/B150 עדיפים כי הם זולים משמעותית.

5. אם כבר משקיעים סכום מכובד במפרט, גם אני הייתי הולך על 250GB של SSD, כדאי להשאיר מרחב נשימה כי ביצועיו ירדו בצורה ניכרת אם יתמלא לחלוטין. 

6. לגבי 4K וכרטיס מסך - נכון להיום החומרה (גם כרטיסי מסך וגם מסכים) עדיין לא ישרה קו עם 4K. כרטיס מסך בודד יתקשה להתמודד עם רזולוציה הזאת. אם אתה ממש מתעקש ורוצה לחוות את 4K בקרוב (חודשים בודדים, לא שנה ומעבר), תצטרך את 980 ב-SLI. משהו כמו 5K ש"ח. וזה בלי מסך. אפשר לקחת את 980TI עכשיו ולהוסיף עוד אחד אחר כך. משהו כמו 6.5K בסך הכל. או להסתפק ב 1080P/1440P בינתיים, לקנות 970 ולקוות שקיץ יביא בשורה. אבל אל תפתח ציפיות גבוהות מדי. 

7. 390X - זה כרטיס מוזר (290X ממחוזר, ד"א) שנועד ל-1440P אבל ברזולוציה הזו נחות מ-980 ובקושי עובר את 970. ב-1080P הוא נחות מ-970 בכל דרך אפשרית. לא כרטיס שאמליץ עליו למעט תסריטים מאוד קיצונים וספציפים. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים