עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט למחשב משרדי (2.5k).

Featured Replies

פורסם

היי,

אשמח לקבל חו"ד על המפרט הבא.

כל הצעה תתקבל בברכה.

תודה !

33u7j0h.jpg

פורסם

אתה לא חייב SSD וגם אם אתה לא הולך לשחק משחקים תקח 4GB ראם לא 8 ככה תוכל לחסוך כסף אבל המפרט בסדר.

פורסם

1. לשימוש משרדי אפשר בהחלט להסתפק במעבד Pentium G.

2. אם המטרה היא לחסוך, אולי ישתלם לקנות מעבד מהדור הרביעי (ה Haswell) עם לוח אם בעל תושבת 1150 וזיכרון DDR3 (זה תלוי במחירים בחנויות), שכן ההבדל בביצועים, במיוחד כאשר מדובר על עבודה משרדית "פשוטה" (אופיס ואולי קצת גלישה באינטרנט), כנראה לא יהיה מורגש.

3. הייתי מציע לקנות מודול זיכרון אחד בנפח של 8GB במקום שניים בנפח של 4GB כל אחד - בד"כ זה ייצא יותר זול וגם ישאיר מקום לשידרוג הזיכרון בעתיד.

4. במחשבים מודרניים כמעט ולא נעשה שימוש בכונן אופטי, אז כנראה אפשר לוותר עליו.

5. אפשר לוותר על כונן ה SSD, במיוחד כאשר המחשב מיועד לעבודה משרדית. במקרה כזה מערכת ההפעלה תיטען קצת יותר לאט וגם התוכנות "יעלו" קצת יותר לאט, אבל לא בצורה משמעותית. כונן SSD משמעותי רק אם יש תוכנות "כבדות" שדורשות גישה להתקן האיחסון בתדירות גבוהה (כמו מערכת ההפעלה).

6. אם נפח האיחסון של כונן ה SSD (במקרה הזה - 120GB) הוא מספק (אולי הקבצים/המסמכים נשמרים במחשב אחר/בשרת) אולי אפשר לוותר על קניית הדיסק הקשיח לחלוטין. במקרה כזה אולי ישתלם להשקיע את הכסף בכונן SSD קצת יותר גדול (בנפח של 250GB).

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה רבה על התשובות המהירות.

קודם כל, מי שעובד על המחשב מבצע עבודה משרדית מאסיבית ועובד סימולטנית על מספר רב של אפליקציות. בנוסף, ברקע באופן שוטף רצה אפליקציית גיבוי שמאיטה משמעותית את המחשב ופוגעת בצורה קריטית בחווית השימוש.

אני קיבלתי את התקציב לצורך שימוש בו בצורה המיטבית, ולנסות לשמר את המחשב ברלוונטיות שלו לאורך זמן רב ככל הניתן וכמובן עם אופציה לשדרוג.

ההתבלטות העיקרית שלי שמשפיעה כמובן על המשולש הקדוש היא האם יש צורך במעבד מרובע ליבות או כפול ליבות בשל הדרישות הנ"ל.

בנוסף, הSSD מיועד לעבודה היברידית יחד עם הWD שיכיל את הData עצמו, בעוד הSSD יהווה את הSystem Drive למערכת ההפעלה והאפליקציות השונות.

הרצון הוא לא להוזיל עלויות, אלא להביא את המערכת הטובה ביותר במסגרת התקציב עם אפשרות לחריגה קלה.

אשמח להתייחסותכם.

תודה רבה !

פורסם
ציטוט של ronf6

היי,

תודה רבה על התשובות המהירות.

קודם כל, מי שעובד על המחשב מבצע עבודה משרדית מאסיבית ועובד סימולטנית על מספר רב של אפליקציות. בנוסף, ברקע באופן שוטף רצה אפליקציית גיבוי שמאיטה משמעותית את המחשב ופוגעת בצורה קריטית בחווית השימוש.

אני קיבלתי את התקציב לצורך שימוש בו בצורה המיטבית, ולנסות לשמר את המחשב ברלוונטיות שלו לאורך זמן רב ככל הניתן וכמובן עם אופציה לשדרוג.

ההתבלטות העיקרית שלי שמשפיעה כמובן על המשולש הקדוש היא האם יש צורך במעבד מרובע ליבות או כפול ליבות בשל הדרישות הנ"ל.

בנוסף, הSSD מיועד לעבודה היברידית יחד עם הWD שיכיל את הData עצמו, בעוד הSSD יהווה את הSystem Drive למערכת ההפעלה והאפליקציות השונות.

הרצון הוא לא להוזיל עלויות, אלא להביא את המערכת הטובה ביותר במסגרת התקציב עם אפשרות לחריגה קלה.

אשמח להתייחסותכם.

תודה רבה !

אם זה ככה תיקח 8GB ראם,ולגבי המעבד אם אין בעיה מבחינת התקציב תיקח I3

פורסם

@ronf6

אם היית ממלא את השאלון של הפורום היה ניתן לדעת את מה שהסברת בהודעה השנייה שלך. למעשה, היות ולא מילאת את השאלון אי אפשר לדעת האם יש צורך במארז שקט (בחרת ב P100 של Antec שהוא מארז שקט, אבל לא ברור האם זה נעשה בכוונה או באקראי), האם יש צורך בחיבורים מיוחדים במחשב (זה משפיע על בחירת לוח האם), האם הקנייה תעשה בחנות מסויימת (זה משפיע על האפשרויות והמחיר), האם יש צורך לשמור על אפשרות שידרוג בעתיד, האם יש אפשרות לחרוג מהתקציב וכד'.

באופן כללי, אפשר להרכיב מפרט קצת יותר טוב בפחות מ-2500 ש"ח. למעשה, היות והתקציב הוא 2500 ש"ח, אני מניח שאתה מעוניין השקיע את כולו ולא לחסוך כלל. בכל מקרה, בעלות של פחות מ-2500 ש"ח ניתן לקנות מעבד Core i3 מהדור השישי, זיכרון בנפח של 8GB, כונן SSD בנפח של 250GB, דיסק קשיח בנפח של 1TB, קירור קצת יותר טוב מקירור הסטוק שמגיע עם המעבד, לוח אם בסיסי סביר, מארז מאוורר וכמובן ספק כח וכונן אופטי. לדוגמא:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
Intel Core i3 6100 / 1151 Tray
כמות: 1 - מחיר: ₪597

קירור למעבד:
בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2
כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:
Asus H110M-K
כמות: 1 - מחיר: ₪306

מארז:
באנדל - Silverstone Redline 04 USB3 + Seasonic 600W ECO - בקניית מחשב חדש
כמות: 1 - מחיר: ₪525

זיכרון:
בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR4 8GB 2133Mhz
כמות: 1 - מחיר: ₪240

קשיח למחשב שולחני:
WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter
כמות: 1 - מחיר: ₪231

קשיח למחשב שולחני:
בקניית מחשב חדש בלבד- Samsung SSD EVO 850 250GB!
כמות: 1 - מחיר: ₪445

כונן אופטי:
LG DVDRW X24 SATA
כמות: 1 - מחיר: ₪90

הרכבה:
הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה
כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2478

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2429 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/gje1whtl

אם מעבד Core i3 לא יספיק לשימושים, אפשר לקנות בכ-2500 ש"ח מחשב המבוסס על מעבד Core i5 מהדור הרביעי, לדוגמא:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150
CM8064601560722 - Intel - i5-4460 Quad core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1100Mhz - Haswell Refresh - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 833/816

לוחות אם - Intel LGA1150
B85M-E45 - MSI - Socket LGA1150 CPU support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI video outputs - 1 PCI Express x16 slot - 8-channel audio - Gigabit ...
שלוש שנות אחריות
 כמות:  - 1 - 323/317

זכרונות - DDR3 - לנייח
KVR16N11-8 - Kingston - 8GB DDR3 1600MHz - CL-11 - KVR16N11/8 - 1.5V...
Lifetime Warranty
 כמות:  - 1 - 201/197

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
MZ-75E250BW - Samsung - 250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s - Retail...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 457/448

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA
WD10EZEX - Western Digital - 1TB - 3.5 inch - 7200 RPM - SATA3 6Gb/s interface - 64MB Cache - WD Caviar Blue series...
שנתיים אחריות
 כמות:  - 1 - 244/239

מארזי מחשב - מארז עם ספק
GX300-400 - Antec - GX300 mid tower - With 400W Antec VP400PC power supply - Window - USB3.0 and USB 2.0 front ports - 6 x 3.5 inch bays also compatible with 2.5 inch drives - 2 120mm fans included (Front with Blue LED) ...
שנה אחריות למארז, שלוש שנים אחריות לספק
 כמות:  - 1 - 362/355

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-AP111-GBB01SI - Arctic - Arctic Alpine 11 Rev 2 - D/H: 92/84mm - OEM - Intel Socket: 1150/1151/1155/1156, 775 - Max. Cooling Performance: 95 Watts - With new PC Only...
שנה אחריות - בקניה עם מחשב חדש בלבד
 כמות:  - 1 - 41/40

DVD צורבים תקליטורים ו  - פנימי SATA DVD צורב
iHAS124 - LITE-ON - DVDRW X24 SATA DVD-RW drive - XBOX360 Compatible...
שנתיים אחריות
 כמות:  - 1 - 79/77

שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים
SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פורום הגעתם או הודיעו לנו אחרי...

כמות:  - 1 - 1/1

2541.00 / 2490

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=42367

שוב - היות ואי אפשר לדעת מהפרטים שסיפקת מהם הצרכים המדוייקים מהמחשב, זה קצת בעייתי להרכיב לך מפרט מתאים.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על המענה המהיר והאדיב.

בעקרון, ההעדפה היא לקנות מKSP ולא מPlonter או TMS.

* בחרתי במארז הנ"ל בשל דרישות המשתמש - שקט וכמות גדולה (4) של חיבורי USB קדמיים.

העסקה הראשונה שהצעת נראית לי עדיפה על שלי ללא ספק, הייתי שמח אם היה ניתן לנסות ולהגיע למשהו דומה במסגרת ההגבלות הנ"ל, דהיינו מעין הכלאה.

לדעתי אין צורך בספק של 600W, ואולי אעדיף באמת ללכת על DIMM בודד של 8GB במקום 2 של 4 (ההבדל בביצועים ללא Dual Channel להבנתי הוא שואף למינורי).

אשמח שוב לתגובתכם המהירה, מעוניין לרכוש בימים הקרובים עוד לפני השנה החדשה.

תודה !

אגב, שמתי לב שבלוח האם שבחרתי אין DVI וזו דרישת חובה.

עדכון:

בניתי מפרט מחודש קצת, אשמח לחו"ד סופי לקראת קניה בתוך ימים ספורים.

שמתי לב שלוח האם לא מופיע בצורה רשמית באתר של ASUS כתומך DDR4 - האם יש סיבה לחשוש (ייצור ע"י גורם שלישי וכו'?).

jqlu9i.jpg

פורסם

1. מסתבר שלא הייתי מספיק ברור - תמלא את השאלון שמופיע בדיון חוקי פורום מפרטי מחשב + שאלון - חובה לקרוא! ותפרסם אותו בהודעה הראשונה שלך (תערוך אותה). איך בדיוק מישהו אמור לדעת שחיבור DVI, מארז שקט ומספר גדול של חיבורי USB במארז הן דרישות מהמחשב?

2. המחירים והמבחר של לוחות האם ב KSP הוא בעייתי. אם אתה מוגבל לקניית מ KSP, אז יכול להיות שהעלות הכוללת תהיה גבוה יותר.

3. לוח האם B150M-C קיים באתר של Asus וכתוב שהוא תומך בזיכרון DDR4.

4. במחירים של KSP, גם אם תבחר במעבד המבוסס על הדור הרביעי ולא על הדור השישי, עדיין יש בעיה להכניס גם מעבד Core i3 וגם כונן SSD בנפח של 250GB בסכום של 2500 ש"ח, מה שאומר שיהיה צורך לקנות מעבד Pentium G או כונן SSD בנפח קטן יותר.

למעשה במחירים של KSP, הדרך היחידה לקנות מעבד מהדור השישי בלי להגיע לסכום של יותר מ-2500 ש"ח היא לקנות מעבד Pentium G וכונן SSD בנפח של 120GB (מעבד Core i3 מהדור השישי יגרום לחריגה בכל מקרה).

פורסם

אין לך מה לעשות עם SSD שבחרת. ללוח אם אין חריץ mSATA. קח כונן SATA רגיל. 

ושוב אחזור על מה שאמרתי כבר הרבה פעמים לאנשים שנוטים לרדוף אחרי "חידושים" ולא מקשיבים. :) בתקציב כזה תקבל מערכת איכותית יותר אשר מבוססת HASWELL ולא-SKYLAKE ולו רק בשל מחירים מופרכים של DDR4 ולוחות אם.

פורסם
  • מחבר

במסגרת המגבלות והדרישות - החלטתי להשאר עם המפרט הנ"ל ולרכוש ככל הנראה דרך KSP, עם השינוי הקל של הSSD לSATA ולא mSATA (ותודה לMonsi).

בשורה התחתונה - האם המפרט טוב והרכיבים תואמים מבחינה טכנית?

תודה על העזרה.

פורסם

כן,אם תקנה את מה שרציתה מהתחלה זה יתאים וגם המפרט סבבה

פורסם

המפרט הנ"ל עם תיקון של כונן ה SSD:

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 6100 3.7Ghz 3MB Cache s1151 - Tray 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2  1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus B150M-C LGA1151, Intel B150, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP 1
      זכרונות: זכרון למחשב Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz CL14 1
      דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III  1
      כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E120 120GB SSD SATA III 1
      צורבי DVD: צורב פנימי Samsung SH-224DB DVD±RW x24 Sata - צבע שחור 1
      ספקי כוח: ספק כח Antec 300W BP300PS  1
      מארזים: מארז ללא ספק Antec P100 Mid Tower Black  1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 2632 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

שים לב שהמחיר יוצא 2632 ש"ח שזה 132 ש"ח יותר מהתקציב של 2500 ש"ח.

בנוסף אני לא ממש מרוצה מהבחינה של ספק הכח - נראה לי שפשוט בחרת את ספק הכח הכי זול שראית שם וזה לא הדבר הכי חכם לעשות. אני הייתי משקיע קצת יותר בספק הכח, אבל הדבר יגרום לחריגה גדולה יותר מהתקציב. היות ולא מילאת את השאלון כפי שביקשתי ממך מספר פעמים, אי אפשר לדעת בכמה אפשר לחרוג מהתקציב.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שפתחתי לפני זמן מה דיון בנושא שלצערי לא הניב תגובות.

לכן ניסיתי בצורה עצמאית להרכיב מפרט ולבצע Fine Tuning בהתאם לעצותיכם.

אגב, ברמת העקרון, מסכים לחלוטין שהעדיפות היא לעבוד בשיטתיות שהצגת.

בנוגע לספק, לפי מחקר קצר שביצעתי ברשת מצאתי שהוא די עונה לצרכים שלי (ביקורות מגדירות אותו כסביר+).

עפ"י כל החישובים והמחשבונים בשילוב הפרמטרים של הרכיבים הנ"ל, הגעתי לממוצע של כ220W כפוטנציאל צריכה.

על כן, הוספתי כחלק מחשיבה של פיקים אפשריים בביצועים של עד כ80W~, והגעתי לכך ש300W אמור לספק את הסחורה.

אגב, רפרנס ל"מחשבים מומלצים" של HWZone - מחשבים משרדיים, מופיע מפרט די דומה להנ"ל ומומלץ על 300W.

שוב, ברור לי לחלוטין שניתן למצוא עסקאות הזולות בכ5-10 %, אך הסד"פ במקרה הזה הוא לקנות מרשת מוכרת ולא מחנות, על אף שלחנויות דוגמת TMS יש מוניטין טוב וארוך שנים.

תודה רבה על העזרה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים