עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט עד 5K ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום למומחים,

אשמח לחוות דעתכם על המפרט הבא, ואם יש המלצות לשינוי/שיפור במפרט.

התקציב על 5000 ש"ח, עם אפשרות חריגה (אם אין ברירה) של עוד 200-300 ש"ח.

תודה.

מעבד - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray

קירור למעבד - ZALMAN CNPS5X-Performa-PC

לוח אם - MSI B150A-GAMING-PRO-PC

זכרון - 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series

HDD - כ   Western Digital 2TB - 3.5 inch - WD Caviar Black series (new) - SATA3 6Gb/s interface - 64MB Cache - 7200RPM

SSD - כ  250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s

כרטיס מסך - Gigabyte GeForce GTX960 GPU - OC - 4GB 128 bits GDDR5 memory - PCIe 3.0 interface

כונן - SAMSUNG DVD-RW Burner - Up to 24X write speed - SATA interface - Black

מארז + ספק - GeForce GTX960 GPU - OC - 4GB 128 bits GDDR5 memory - PCIe 3.0 interface

סה"כ         5061 ש"ח

1. מה התקציב המקסימאלי?   5000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?  עד 300+ ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?  משתמש ביתי. מעט משחקים, מעט פוטו שופ

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:  גייימר קטן

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).   מסך "24

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני/גבוהה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.   אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?   לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?  6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?   ככל הנראה לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?  הרכבה בלבד

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.   אין העדפה, למעט חנות אמינה ומחיר

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?  בחודש הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).    לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?   לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין

פורסם

הייתי לוקח 8GB במקום 16 ואולי גם 1TB במקום 2,לא רשום איזה מארז וספק בחרת רשום במקום זה רק את השם של הכרטיס מסך ואולי גם מחליף את הקירור לסטוק או לאחר של ARCTIC ואני חושב שאם תקח מחשב haswell ולא skylake תוכל לחסוך עוד קצת.

פורסם
  • מחבר

D3mo, תודה.

איזה קירור של Arctic אתה ממליץ?

הם עדיפים על הקירור של זלמן?

האם יש צורך בספק 600 וואט, או שהמפרט יכול לעבוד גם עם ספק 520-550 וואט?

(המארז במפרט של זלמן, הספק זלמן או אנטק)

פורסם

אם אתה לא מתכוון לעשות המהרה (OC) אתה יכול לקנות את המעבד במקום tray  בbox וככה תקבל מאוורר לא מרשים אבל מספיק בשביל השימוש שלך אם אתה רוצה מאוורר אחר אולי:Alpine 11 rev2 או Alpine 11 plus היתרונות שלהם זה שהם מגיעים אם משחה תרמית מראש ואתה לא צריך להתעסק אם זה והם שקטים מאוד יש לי את הrev2 והמחשב נמצא די קרוב אלי ואני בקושי שומע משהו.

אני צריך את הדגם של הספק בשביל לדעת אם הוא טוב אבל ממליץ על 600 אני ממליץ לך לקנות אחד של seasonic ואם אין או שלא מתאים תקנה של corsair.

(כמה דברים תחבר דרך USB כלומר מצלמה,מדפסת...,מה הדגם של המארז ומאיזה חנות אתה רוצה לקנות:פלונטר,IVORY,ksp....שאני ידע מאיפה להציע לך חלקים ואם אתה רוצה שירכיבו לך או שתרכיב בעצמך)

פורסם
  • מחבר

d3mo תודה על העזרה!

נראה לי שאקנה בפלונטר כולל הרכבה אצלם.

מארז

Zalman Z3 Plus

הספקים שאני מתלבט ביניהם הם:

Zalman ZM600-GLX 80+

או Antec HCG-520 80+

ה-600GLX יקר בכ-50 ש"ח מהאנטק. מה היתה ממליץ?

אני מבין שהקירור של ZALMAN שציינתי לא מומלץ או שהוא מיותר במערכת שאני מרכיב?

(אם בעתיד אעשה OC למעבד, אז בכ"ז כדאי לקחת את הזלמן?)

שאלה  נוספת, האם RAM של 16GB משפר את הביצועים של המחשב לעומת 8GB ?

(הכוונה לא רק למשחקים אלא במהירות המחשב גם ביישומים אחרים)

תודה,

פורסם

מבין שני אלה הייתי אומר אנטק אבל יש יותר טובים,המעבד שבחרת אינו מתאים לOC בשביל זה אתה תצטרך I5 6600K או I7 6700K ולוח יותר טוב בשביל הצרכים שלך שמערבים מעט גיימינג ועריכה לא נחוצים 16 ו8 יספיקו,אם המחשב היה בשביל עריכה רצינית אז הייתי ממליץ אבל בשביל המחשב שלך אין סיבה,

נ.ב: שמח לעזורxDxD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים