עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מפרט מחשב לסטרימינג (כמה חלקים חסרים)

Featured Replies

פורסם

היי לכולם. קודם כל אני לא רושם תקציב מכיוון שאני קונה את החלקים דרך מקום העבודה לכן המחירים שונים לגמרי. (סתם להערכה, כל מה שרשמתי פה יוצא בסביבות ה2400 ש״ח)

בכל מקרה, אני חושב להשתדרג וזה המחשב שהרכבתי... חסר לי כמה דברים וגם חוות דעת שלכם.

המחשב מיועד בעיקר לסטרימינג, עריכת וידיאו ותמונות...

מעבד: i7-4790K Quad core CPU

לוח אם - Gigabyte - GA-H97M-D3H

זכרון: Crucial Ballistix 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) 

כונן קשיח: Intel® SSD 535 Series  (480GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 16nm, MLC) 

מבחינת ספק כוח, מארז וכרטיס מסך אני נשאר עם מה שיש לי כרגע...

מה דעתכם על המפרט? ועל איזה דיסק קשיח רגיל וקירור הייתם ממליצים?

תודה רבה!

נערך על-ידי Zakash

פורסם

1. קודם כל - אתה צריך לענות על השאלון שמופיע פה בפורום.

2. תציין בדיוק אלו רכיבי חומרה אתה משאיר מהמחשב הנוכחי, כולל דגמים מדוייקים וגיל (רלוונטי במיוחד לספק הכח).

3. בהמשך לבקשה שלך מהדיון הזה, אני אומר שאני הייתי שוקל לקנות לוח אם אחר מהסיבות הבאות:

א. באופן כליל אני לא אוהב לוחות אם עם מעט שלבי ייצוב מתח למעבד, במיוחד כאשר מדובר על מעבד חזק כמו ה Core i7.

ב. אני לא יודע אם המארז שלך מגביל אותך ללוחות בגודל micro ATX, אבל אם לא - תשקול לקנות לוח בגודל ATX, שלכל הפחות יהיה מרווח יותר (אני לא אוהב לוחות קטנים וצפופים).

ג. אם אתה כבר קונה מעבד שמיועד להמהרה, עדיף להשקיע גם בלוח אם שמתאים להמהרה.

פורסם
  • מחבר

1) אין בעיה:

ציטוט

1. מה התקציב המקסימאלי? קצת קשה להגיד, המחירים שלי שונים מהמחירים של השוק... אם להשוות למחירים בארץ אז (לוח אם עד 450 ש"ח, זכרונות עד 450 ש"ח, SSD עד 700 ש"ח). לדיסק קשיח וקירור אפשר להוסיף עוד 500-600 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שוב, לא כל כך רלוונטי... 

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ...

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו, פוטושופ, תכנות, לכידה עם Elgato, סטריימינג עם OBS, משחקים...

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Vegas, Elgato, Obs (כבד)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, קצת מהכל... 1920X1080. בינוניות זה בסדר.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך, מארז, ספק כוח.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא כל כך, אם הולכים על ה4790 אז גם אין יותר מידי לאן.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: שוב כמו שאמרתי, בגלל שמזמין מהעבודה המחירים על חלק מהדברים זולים (למשל המעבד עולה בסביבות ה800 ש"ח, הSSD באזור ה700 וכו...)

2) נשארים איתי הספק כוח, מארז וכרטיס מסך

ספק כוח: PC POWER AND COOLING Silencer Mk II 750W (מניח שזקן, בין 6+\-)

כרטיס מסך: NVIDIA GTX560TI (בן 3 בערך?)

מארז: .Fractal Design Core 3000

המארז: http://www.fractal-design.com/home/product/cases/discontinued-products/core-3000

3) אני ממש לא סגור על הלוח אם, פשוט זה משהו שמציעים מהעבודה. לצורך העניין הלוח הזה יעלה לי קצת פחות מ400 שקל. האם יש משהו במחיר דומה ששווה יותר?

ואני לא הולך להתעסק עם OC וכאלה...

תודה רבה לך!

נערך על-ידי Zakash

פורסם

1. המארז Core 3000 מאפשר התקנה של לוחות אם בגודל ATX, ובאופן כללי הוא נראה מארז סביר ביותר.

2. ספק הכח PC Power and Cooling Silencer MkII 750W נראה דיי איכותי לפי הביקורת הזו, ולכן סביר להניח שהוא יתאים לך כל עוד הוא תקין (אחרי הכל מדובר בספק כח בן 6 שנים, אבל מצד שני יש עליו אחריות של 7 שנים).

3. בנוגע למעבד - בהתאם לדרישות והשימושים שלך אתה כנראה תרוויח ממעבד חזק ככל האפשר, ולכן המעבדים עבורך הם Core i7-4790K (תושבת 1150), Core i7-6700K (תושבת 1151) או Core i7-5820K (תושבת 2011-3). כמובן שכל אחד מהם דורש לוח אם אחר.

4. בלי לדעת את המחירים והמבחר של הרכיבים עבורך, זה קצת בעייתי לעזור לך, אבל בגדול, אם אתה מעוניין בלוח אם לתושבת 1150 שעולה בסביבות ה-500 ש"ח (אתה צריך להתחשב בעלות הסופית של המפרט ולא בעלות של הרכיבים הבודדים) שלדעתי הוא גם סביר וגם מתאים להמהרה קלה, אז יש את ה Fatal1ty-B85-Killer של ASRock שנמכר בפלונטר ב-448 ש"ח (קישור). ב TMS יש את ה Z97 U3 PLUS ואת ה Z97 GUARD-PRO G של MSI שנמכרים ב-421 ש"ח כל אחד (קישור 1, קישור 2), את ה GA-Z87X-D3H של Gigabyte שגם הוא נמכר ב-421 ש"ח (קישור) ואת ה GA-Z87X-UD5H של Gigabyte שנמכר ב-468 ש"ח (קישור), אבל שים לב שב TMS דורשים שתקנה "מחשב חדש" מהם בשביל לקבל לוח אם במחיר כזה.

אגב, אם אתה בוחר בלוח אם המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 8 של אינטל (B85, H87, H81 או Z87) עליך לוודא שהוא יגיע עם ביוס מעודכן בכדי שהוא יזהה את המעבד שלך.

פורסם
  • מחבר

אז מכל הלוחות אם שרשמת למעלה, מה היית ממליץ? והם טובים יותר מזה שאני רשמתי?

נערך על-ידי Zakash

פורסם

1. צריך להבין שאין דבר כזה "לוח יותר טוב" - יש "לוח המתאים יותר לדרישות" או "לוח יותר משתלם". הסיבה היא שכל לוחות האם - גם הזול ביותר וגם היקר ביותר - יתנו פחות או יותר את אותם הביצועים. זה אומר שאתה צריך לבדוק כל לוח ולראות האם הוא מתאים לדרישות שלך מבחינת היציאות והחיבורים שהוא מספק, מבחינת יכולת ההמהרה, מבחינת המחיר ואולי גם מבחינות אחרות (אולי תרצה לוח אם עם תכונות מיוחדות או שאולי תרצה לוח אם בעל ערכת צבעים מסויימת). יותר מזה - לוח האם שאני הייתי בוחר לעצמי הוא לא בהכרח לוח האם שהכי משתלם עבורך.

2. באופן אישי, במקרה הספציפי הזה, אני הייתי מעדיף לבחור בלוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z97, שהוא בעל מספר גדול ככל האפשר של שלבי ייצוב מתח למעבד ושהוא בגודל ATX. אני גם הייתי מעדיף לוח אם עם כפתורי הדלקה ואיתחול המובנים עליו, צג LED המציג את מצב האיתחול והגנה כלשהי על הביוס (ביוס כפול או אפשרות לעדכן את הביוס גם ללא מעבד וזיכרון), אבל כל הדברים האלו רק מעלים את המחיר של הלוח ולא בטוח שאלו דברים שאתה בכלל צריך. אם הייתי צריך לבחור לוח אחד מבין כל הלוחות הנ"ל, הייתי כנראה בוחר ב GA-Z87X-UD5H, שכן הוא נראה לי הכי עשיר בתכונות והכי עמיד, אבל אם לא הייתי מוגבל למבחר הנ"ל הייתי משקיע בלוח אם אחר.

שוב - אם אתה בוחר בלוח אם המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 8 (H81, B85, H87 או Z87) אתה צריך לוודא שהוא יגיע עם ביוס מעודכן, אחרת יכול להיות שהוא לא יזהה את המעבד שתתקין בו והמחשב לא יעבוד.

3. אם יש לך אפשרות לרכוש רכיבים בהנחה, הייתי מציע לך לבדוק את העלות של מחשב המבוסס על מעבד מהדור השישי (ה Skylake) לעומת מחשב מהדור הרביעי (ה Haswell) כפי שבחרת.

פורסם
  • מחבר
לפני 3 שעות smalul אמר:

1. צריך להבין שאין דבר כזה "לוח יותר טוב" - יש "לוח המתאים יותר לדרישות" או "לוח יותר משתלם". הסיבה היא שכל לוחות האם - גם הזול ביותר וגם היקר ביותר - יתנו פחות או יותר את אותם הביצועים. זה אומר שאתה צריך לבדוק כל לוח ולראות האם הוא מתאים לדרישות שלך מבחינת היציאות והחיבורים שהוא מספק, מבחינת יכולת ההמהרה, מבחינת המחיר ואולי גם מבחינות אחרות (אולי תרצה לוח אם עם תכונות מיוחדות או שאולי תרצה לוח אם בעל ערכת צבעים מסויימת). יותר מזה - לוח האם שאני הייתי בוחר לעצמי הוא לא בהכרח לוח האם שהכי משתלם עבורך.

2. באופן אישי, במקרה הספציפי הזה, אני הייתי מעדיף לבחור בלוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z97, שהוא בעל מספר גדול ככל האפשר של שלבי ייצוב מתח למעבד ושהוא בגודל ATX. אני גם הייתי מעדיף לוח אם עם כפתורי הדלקה ואיתחול המובנים עליו, צג LED המציג את מצב האיתחול והגנה כלשהי על הביוס (ביוס כפול או אפשרות לעדכן את הביוס גם ללא מעבד וזיכרון), אבל כל הדברים האלו רק מעלים את המחיר של הלוח ולא בטוח שאלו דברים שאתה בכלל צריך. אם הייתי צריך לבחור לוח אחד מבין כל הלוחות הנ"ל, הייתי כנראה בוחר ב GA-Z87X-UD5H, שכן הוא נראה לי הכי עשיר בתכונות והכי עמיד, אבל אם לא הייתי מוגבל למבחר הנ"ל הייתי משקיע בלוח אם אחר.

שוב - אם אתה בוחר בלוח אם המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 8 (H81, B85, H87 או Z87) אתה צריך לוודא שהוא יגיע עם ביוס מעודכן, אחרת יכול להיות שהוא לא יזהה את המעבד שתתקין בו והמחשב לא יעבוד.

3. אם יש לך אפשרות לרכוש רכיבים בהנחה, הייתי מציע לך לבדוק את העלות של מחשב המבוסס על מעבד מהדור השישי (ה Skylake) לעומת מחשב מהדור הרביעי (ה Haswell) כפי שבחרת.

כפי שאמרתי, המחיר הוא אותו מחיר ל2 המעבדים ה6700k וה4790k (ויש סיבה לכך כמו שציינתי באשכול הקודם).

אבל שוב, אם אני לא מתכוון ״לשדרג״ את המחשב ב3 השנים הקרובות וכמו שאמרת אין ממש הבדל בביצועים בין שני המעבדים, אולי איפשהו עדייף לי לקחת את המעבד שהאחרון בדור הרביעי מאשר את המעבד הראשון בדור השישי (שבוודאות לא 100% כפי שציינתי באשכול האחר)

וסיבה נוספת זה מלאי: http://www.pcr-online.biz/news/read/there-will-be-a-major-shortage-of-skylake-cpus-until-end-of-november/036847

אי אפשר לדעת מתי יהיה מלאי שלו, כרגע אין.

אסתכל עוד קצת על לוחות מחר וכמה פרטים נוספים ואגיב באשכול, אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

ושוב, המון תודה!

נערך על-ידי Zakash

פורסם

1. לא נהוג לצטט הודעה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך - זה סתם מאריך ומסרבל את הפורום.

2. אני רואה שבחנויות כמו פלונטר, TMS, KSP ו StartPC המעבד Core i7-6700K כן נמכר (אמנם ב KSP המחיר גבוה במיוחד ובפלונטר המעבד נמכר רק כחלק ממערכת מחשב, אבל המעבד Core i7-6700K כן נמכר).

3. ההתייחסות שלך ל Core i7-6700K כ"מעבד הראשון בדור השישי" ול Core i7-4790K כ"מעבד האחרון בדור הרביעי" היא קצת שגויה - אינטל בד"כ מציגה סידרה של מעבד והם "נשארים בשטח" למשך שנה וחצי לפחות ואחריהם משוחרר דור חדש. במקרה של הדור הרביעי (ה Haswell) שוחררה "סדרת ריענון" לאחר כשנה ממועד ההשקה המקורי (ה Haswell Refresh וה Devil's Canyon בעלי המכפלה הפתוחה), אך לא מדובר כאן במעבדים שנועדו לתקן בעיות עם המעבדים הקיימים אלא פשוט ל"רענן" (מעשית - להחליף) את סדרת המעבדים הקיימת ע"י הכנסת מעבדים שמחירם זהה אך עובדים בתדר הגבוה ב 100-200MHz מהמעבדים המקוריים. רק שיהיה ברור - לא היה שום דבר לא תקין במעבדים מסדרת ה Haswell המקורית (חוץ מנושא המשחה/הדבק התרמי שבין ליבת העיבוד ולוחית הקירור של המעבד, אבל זה קשור יותר לתחום ההמהרה). יכול להיות שגם עבוד מעבדי הדור השישי תהיה "סדרת ריענון" בעוד כשנה, אבל שוב - הדבר לא אומר שקיימת בעיה עם המעבדים המקוריים.

למעשה, אם כבר צריך להסתייג ממשהו בנוגע למעבדי הדור השישי אז מדובר בנושא לוחות האם, וליתר דיוק - בגירסאות הביוסים הראשונות. היות ומדובר בחומרה חדשה, צפויים "חבלי לידה" ובעיות כאלו ואחרות עם לוחות האם, אבל הן בד"כ נפתרות ע"י עידכוני ביוס. אנחנו נמצאים עכשו כ-4 חודשים לאחר ההשקה המקורית של מעבדי הדור השישי (הגירסאות בעלי המכפלה הפתוחה), ולמעט כמה מקרים של בעיות זיהוי של הזיכרון בדגמים מסויימים בלוחות של Asus לא ממש שמעתי על בעיה רצינית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז אולי באמת אחכה למלאי של 6700k בעבודה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.