עבור לתוכן

האם המעבד הזה יכול לעבוד עם הזכרונות שלי?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות Core I5 6600 ויש לי זיכרונות של 1333 על 1.5V. הבעיה היא שבפירוט של המעבד רשום שהוא עובד עם 1333 על 1.35V.

 

אז אני רוצה לשאול, האם זה באמת משנה? ובמידה וכן, האם לשנות את הוולטאג' בביוס יעזור?

פורסם

1. מעבד מהדור השישי של אינטל (ה Skylake, תושבת 1151) יכול לעבוד עם זיכרונות מסוג DDR3L או עם זיכרונות מסוג DDR4 בלבד. אם יש לך זיכרון DDR3 שעובד במתח של 1.5V הוא לא אמור להתאים לבקר הזיכרון המובנה במעבד.

 

2. אם אתה מתכנן לעבוד עם זיכרון DDR3L ומעבד מהדור השישי, אתה צריך לוודא שאתה קונה לוח אם שבו ניתן להתקין זיכרון DDR3L (רוב לוחות האם לתושבת 1151 עובדים רק עם זיכרון DDR4).

 

3. באופן כללי, במידה ואתה צריך לקנות גם זיכרון חדש (ונראה שזה אכן המצב), הייתי מציע לקנות כבר לוח אם וזיכרון שעובדים עם DDR4 ולא עם זיכרון DDR3L, פשוט כי מדובר בטכנולוגיה חדשה יותר שכנראה תישאר בשוק במשך כמה שנים טובות, דבר שיקל על הוספת זיכרון בעתיד (ה DDR3 יתחיל להיעלם מהשוק בשלב מסויים, בדיוק כפי שקרה לזיכרון ה DDR2).

פורסם
  • מחבר
לפני 15 שעות smalul אמר:

1. מעבד מהדור השישי של אינטל (ה Skylake, תושבת 1151) יכול לעבוד עם זיכרונות מסוג DDR3L או עם זיכרונות מסוג DDR4 בלבד. אם יש לך זיכרון DDR3 שעובד במתח של 1.5V הוא לא אמור להתאים לבקר הזיכרון המובנה במעבד.

 

2. אם אתה מתכנן לעבוד עם זיכרון DDR3L ומעבד מהדור השישי, אתה צריך לוודא שאתה קונה לוח אם שבו ניתן להתקין זיכרון DDR3L (רוב לוחות האם לתושבת 1151 עובדים רק עם זיכרון DDR4).

 

3. באופן כללי, במידה ואתה צריך לקנות גם זיכרון חדש (ונראה שזה אכן המצב), הייתי מציע לקנות כבר לוח אם וזיכרון שעובדים עם DDR4 ולא עם זיכרון DDR3L, פשוט כי מדובר בטכנולוגיה חדשה יותר שכנראה תישאר בשוק במשך כמה שנים טובות, דבר שיקל על הוספת זיכרון בעתיד (ה DDR3 יתחיל להיעלם מהשוק בשלב מסויים, בדיוק כפי שקרה לזיכרון ה DDR2).

 

אוקיי אז אני בבעיה, אני לא רוצה לקנות מחשב חדש לגמרי רק לוח אם ומעבד בגדול.

הבעיה היא כזאת, הלום אם שבחרתי (Asus  B85M-G) הוא לוח שתואם לזיכרונות DDR3 עם התדרים שלי אבל תומך במעבדי אינטל מהדור הרביעי. העיניין הוא שבKSP, אין דור רביעי באתר והדבר היחיד שמתאים לתושבת של הלוח הזה הוא דור חמישי (Core I5 5675C) שגם הוא מתאים לתושבת הזו (1150).

 

לפי מה שאני קראתי ההבדל היחיד בין DDR3 לDDR3L הוא המתח, לאיזה בעיות אני צריך לצפות אם אני מחבר את שלושת החלקים האלה ביחד?

שוב בקצרה, הלוח מתאים לDDR3 ולמעבדי אינטל דור רביעי בתושבת 1150, המעבד הוא דור חמישי ותמוך בזכרונות DDR3L ויושב על תושבת 1150 והזיכרון שלי הוא DDR3.

נערך על-ידי Coldmetal

פורסם

קודם כל - לא נהוג לצטט הודעה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך, שכן זה סתם מאריך ומסרבל את הפורום.

 

בנוגע לנושא:

1. אילו שלושה חלקים בדיוק אתה מתכוון לחבר יחד?

2. ניתן למצוא מעבדים מהדור הרביעי (ה Haswell, תושבת 1150) בחנויות אחרות.

3. מספר דברים בנוגע למעבדי הדור החמישי (ה Broadwell), שגם הם מתאימים לתושבת 1150:

א. הם בד"כ יקרים יותר לעומת המעבדים המקבילים מהדור הרביעי כי יש להם ליבה גרפית מובנית חזקה יותר. האמת - לא ממש ברור למי מעבדים כאלו מיועדים, שכן מי שמעוניין בליבה גרפית חזקה יותר בד"כ יקנה כרטיס מסך ולא ייחפש מעבד עם ליבה גרפית מובנית חזקה יותר.

ב. המעבדים האלו יותר יקרים גם כי יש להם מכפלה פתוחה, כלומר הם מיועדים גם להמהרה. במקרה כזה יהיה חבל שלא לקנות גם לוח אם שמתאים להמהרה.

ג. ביצועי מעבד מהדור החמישי שקולים או אפילו קצת פחות טובים (תלוי במבחן הביצועים) לעומת ביצועי מעבד מהדור הרביעי.

לאור כל הנ"ל, לא בטוח שישתלם לך לקנות מעבד כזה.

4. בקר הזיכרון במעבדי הדור השישי (ה Skylake) מיועד לעבוד עם זיכרון DDR3L, שעובד במתח של 1.35V, ועם זיכרון DDR4, שעובד במתח של 1.2V.  אם תנסה להפעיל את הזיכרון במתח של 1.5V במעבד כזה, אתה עלול לגרום לנזק למעבד, שכן בקר הזיכרון לא תוכנן לעמוד במתח כזה.

האמת - אני לא בטוח אם בכלל אפשר להפעיל זיכרון DDR3 במעבד מהדור השישי, גם אם מוכנים לקחת את הסיכון ולהפעיל את הזיכרון במתח של 1.5V.

5. בקר המעבד במעבדי הדור החמישי תומך בזיכרון DDR3L אבל הוא מסוגל לעבוד במתח של 1.5V (קישור לפרטי המעבד Core i5-5675C באתר של אינטל). מעבד כזה כנראה יוכל לעבוד עם זיכרון DDR3 "רגיל" העובד במתח של 1.5V.

פורסם
  • מחבר

סליחה שציטטתי.

ובהקשר לנושא, אני רוצה לחבר את שלושת החלקים האלה ביחד:  Asus B85M-G, Intel Core I5 5675C, kvr1333d3n9/4g.

לפי מה  שאתה אומר הסיסטם הזה יוכל לעבוד אבל האם כדאי?

 

לאור כל התסבוכת הזו בחרתי מעבד שונה מהדור הרביעי שתומך בזיכרון ובלוח וכנראה איתו אני אלך אבל כרגע חשוב לי בתור טכנאי מתחיל לדעת אם מעבד שתומך אחר ורק בDDR3L במתח מסויים יוכל לעבוד עם DDR3 באותה רמת מתח.

 

פורסם

הבעיה כאן היא עם לוח האם - ברשימת המעבדים הנתמכים עבוד הלוח B85M-G של Asus לא מופיע המעבד Core i5-5675C, ולמעשה לא מופיע אף מעבד מהדור החמישי. יותר מזה - בפרטי הלוח כתוב:

ציטוט

Intel® Socket 1150 for 4th Generation Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Celeron® dual-core/Pentium®/Celeron® Processors

ולא מצויין שהלוח תומך גם במעבדי הדור החמישי. זה קצת מוזר, כי התמיכה במעבדי ה Broadwell דורשת בד"כ רק עידכון ביוס, אך נראה שעבור הלוח הזה עידכון כזה פשוט לא שוחרר. אני לא יודע אם Asus לא רוצים לשחרר עידכון כזה, אם הם לא יכולים לשחרר עידכון כזה (אולי יש בעיה חומרתית שלא מאפשרת להפעיל מעבדי Broadwell בלוח הזה) או שהם כן כללו תמיכה במעבדי הדור החמישי באחד מעידכוני הביוס אך פשוט לא טרחו לעדכן את רשימת המעבדים הנתמכים.

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא לנסות לפנות ישירות ל Asus ולשאול אותם לגבי העניין הזה. חבל שתקנה לוח אם ומעבד ובסוף יתברר שהם לא מסוגלים לעבוד יחד.

 

אגב, באופן כללי אני לא אוהב להמליץ על לוחות אם בעלי שלושה שלבי ייצוב מתח בלבד למעבד, במיוחד כאשר מדובר על מעבדים חזקים כמו ה Core i5 וה Core i7, ולכן הייתי ממליץ לך להשקיע קצת יותר בלוח האם.

פורסם
  • מחבר

כן, ראיתי שכתוב שזה למעבדי דור רביעי אבל רציתי לדעת אם בגלל שזה באותו התושבת אולי זה כן יעבוד איתו. לא ידעתי שלאסוס יש דף שמראה את כל המעבדים הנתמכים.

 

בחרתי ללכת על Core I7 4790, הוא דור רביעי ותומך בזיכרון שיש לי ובלוח אם הזה.

לפני 1 שעה smalul אמר:

אגב, באופן כללי אני לא אוהב להמליץ על לוחות אם בעלי שלושה שלבי ייצוב מתח בלבד למעבד

איבדתי אותך וזה מלחיץ אותי, מה זה שלבי ייצוב מתח? וסלח לי על חוסר הידע.

פורסם

הסבר דיי כללי לגבי מערכת ייצוב שלבי המתח:

א. ספק הכח של המחשב מספק מספר מתחים שונים ללוח האם (בעיקר 12V, 5V ו 3.3V), אולם באופן מעשי יש צורך במספר מתחים גדול יותר, שכן רכיבים שונים דורשים מתח שונה. לדוגמא - רוב מודולי הזיכרון מסוג DDR3 בד"כ דורשים מתח של 1.5V, אבל יש מודולי זיכרון שדורשים מתח של 1.35V או 1.65V. במקרה של המעבד מדובר בטווחי מתחים הנעים סביב ה 1V ויכולים להשתנות בהתאם לדגם ולעומס עליו (בעיקרון אפשר גם לקבוע מתח באופן ידני גם למעבד וגם לזיכרון בקפיצות של עשרות מילי-וולט). לכן יש צורך במערכת חשמלית הממירה את המתח המגיע מספק הכח למתח הדרוש לרכיבים.

ב. מערכת ייצוב מתח כזו מורכבת מ"שלבים", כאשר בכל רגע נתון רק שלב אחד פועל. מלבד החשיבות של אספקת מתח יציב לרכיבים (זה יותר חשוב לתחום ההמהרה), צריך לזכור כי כמו בכל רכיב, גם ברכיבי מערכת ייצוב המתח נוצר בלאי עם הזמן ולכל רכיב יש תוחלת חיים סופית. היות ובכל נקודת זמן רק שלב ייצוב מתח אחד פועל, הרי שככל שיהיו יותר שלבים, כך הבלאי של כל רכיב יהיה קטן יותר. לדוגמא - אם בלוח האם יש 3 שלבי ייצוב מתח, אז כל אחד מהם יעבוד 1/3 מהזמן (33%), אולם אם בלוח יש 4 שלבי ייצוב מתח, אז כל אחד מהם יעבוד רק 1/4 מהזמן (25%). זה אומר שבהינתן שני לוחות אם זהים לחלוטין שההבדל היחיד בינהם הוא במספר שלבי ייצוב המתח, אפשר לצפות שתוחלת החיים של לוח האם בעל מספר שלבי ייצוב המתח הגדול יותר תהיה ארוכה יותר.

ג. יש להבין שכאשר הרכיבים עובדים הם מייצרים חום, וחום הוא לא דבר חויבי עבור רכיבים אלקטרוניים, שכן הוא נוטה לקצר את חייהם. לכן ככל שרכיב יעבוד פחות זמן הוא ייצר פחות חום ויהיה לו גם יותר זמן להתקרר, ולכן תוחלת החיים שלו (וטכנית - גם של הרכיבים הקרובים אליו) צפויה להיותר ארוכה יותר. יותר מכך - אם רכיבי מערכת ייצוב המתח יגיעו לטמפרטורות גבוהות במיוחד, הדבר עלול לגרום ל throttling (השנקה) של המעבד, מה שאומר שהמעבד יעבוד לאט יותר בכדי לאפשר לרכיבים להתקרר ולרדת לטווח טמפרטורות תקין.

 

בקיצור, ככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח, כך לוח האם אמור "לחיות" יותר זמן והסיכוי למצב של CPU throttling בגלל הטמפרטורה של מערכת ייצוב המתח יהיה קטן יותר.

 

באופן כללי, יש להבין שככל שמדובר במעבד "חזק" יותר כך הוא מעמיס יותר על המערכת (מעבד Core i7 "חזק" יותר מאשר מעבד Core i5, ש"חזק" יותר ממעבד Core i3, ש"חזק" יותר ממעבד Pentium G), ולכן אני לא אוהב להמליץ על לוח אם עם פחות מ-4 שלבי ייצוב מתח למעבד כלשהו, ובד"כ על לפחות 6-8 שלבי ייצוב מתח למעבד חזק כמו ה Core i7.

 

כל זה אולי נשמע מפחיד, אבל צריך לקחת את זה בפרופורציה - גם לוח האם הכי פשוט יעבוד עם מעבד Core i7, כך שאם אין ברירה מבחינה תקציבית אפשר להסתפק בלוח אם פשוט יחסית (למרות שאני לא ממליץ על כך).

 

אגב, אני לא רואה שב KSP יש מעבדי Core i7 מהדור הרביעי, מה שאומר שאתה כנראה תקנה את המעבד בחנות אחרת. באופן כללי הייתי ממליץ לקנות את לוח האם והמעבד באותה החנות ולבקש מהם לוודא שהם עובדים ביחד, שכן ייתכן שיהיה צורך בעידכון ביוס בכדי שלוח האם יהיה מסוגל לעבוד עם המעבד, מה שאומר שיהיה צורך להתקין מעבד שהלוח כן מזהה, לעדכן את הביוס ורק אז להתקין את המעבד הנבחר.

פורסם
  • מחבר

היכן בדיוק אני קורא על שלבי ייצוב מתח של לוח אם מסויים במפרט שלו ואיך זה נקרא באנגלית?

מוזר, אתמול היה באתר שלהם את המעבד וכבר אישרתי את ההזמנה עליו למרות שהוא לא היה במלאי.

בכל מקרה, Core I5 4790 אמור לעבוד עם הלוח שדיברתי עליו והזכרון שלי נכון? אני אבדוק את העיניין ואולי אחליף את הלוח ללוח יותר עמיד במידה והתקציב יעמוד בזה

פורסם

1. במקרה של הלוח B85M-G, כתוב במפורש בעמוד הלוח:

ציטוט

ASUS DIGI+ VRM - 3 Phase digital power design

 

במידה והמידע הזה לא מופיע בפרטי הלוח, אפשר לספור את ה"קוביות" שמסביב למעבד, ובכך לדעת (פחות או יותר) כמה שלבי ייצוב מתח יש בלוח האם.

 

2. הלוח B85M-G עובד עם המעבד Core i7-4790 (אין מעבד כזה Core i5-4790) החל מגירסת ביוס 0907. עליך לדאוג שבחנות יבדקו שהמעבד מזוהה ע"י הלוח (ובמידת הצורך - יבצעו עידכון ביוס), שכן תמיד קיימת האפשרות שתקבל לוח עם גירסת ביוס ישנה יותר ואז המחשב לא יעבוד כלל.

 

3. בנוגע לזיכרון - יש לך זיכרון DDR3 העובד בתדר של 1333MHz, כך שהוא אמור לעבוד עם המעבד ולוח האם הנ"ל, אך אי אפשר להבטיח לך בוודאות מוחלטת שלא תהיה בעיה היות ותמיד קיימת האפשרות (אם כי בהסתברות נמוכה) שתהיה בעיית תאימות בין לוח האם והזיכרון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה לך על העזרה וההסברים!

פורסם

מעבדים דור חמישי Broadwell מתאימים אך ורק ללוחות אם H97 Z97 ובמקרים נדירים H87 Z87 אחרי עדכון ביוס כמובן ולא מומלצים במיוחד ל87 כנראה והם בהחלט לא מתאימים לB85.אפשר להפעיל DDR3 רגיל עם מעבד סקיילק אבל לא מומלץ לטווח הרחוק כי זה עלול לגרום נזק לבקר הזיכרונות שלו וזה גם כמובן מעלה את הטמפרטורה של המעבד לכן בכל מצב מתח נמוך יותר עדיף לכל מעבד ויש אולי גם אפשרות שאם

יקרה נזק למעבד בטווח הרחוק לא תוכל לממש אחריות עליו מול אינטל כמובן.:)

פורסם

1. לדעתי מעבדי הדור החמישי של אינטל (ה Broadwell) לא ממש מיועדים למשתמשים ביתיים רגילים, ולכן אין ממש טעם לשקול אותם (אף אחד לא יקנה מעבד יקר יותר רק בגלל שיש לו ליבה גרפית מובנית קצת יותר חזקה - הוא יעדיף להשקיע בכרטיס מסך ייעודי).

 

2. מעבדי ה Haswell וה Broadwell חולקים את תושבת 1150, ולא ידוע לי על הבדל משמעותי בין ערכות השבבים מסדרה 8 לערכות השבבים מסדרה 9, כך שמעבדי ה Broadwell אמורים לעבוד בלוחות אם בעלי תושבת 1150 לאחר עידכון ביוס. העובדה שאין עידכון ביוס כזה לחלק מהלוחות אולי מעידה על כך שיש הבדל בין ערכות השבבים שאי אפשר לתקן ע"י עידכון ביוס או שהיא פשוט נובעת ממה שכתבתי בנקודה 1 (כמעט ואף אחד לא יטרח לקנות מעבד Broadwell, אז אין צורך בעבודה על עידכון ביוס לכל הלוחות הישנים יותר).

 

3. תמיד רצוי להפעיל את הזיכרון במתח הנמוך ביותר האפשרי פשוט כי הדבר יוצר פחות עומס על בקר הזיכרון שנמצא במעבד. מכיוון שמבחינה רישמית בקר הזיכרון של מעבדי ה Broadwell מסוגלים לעבוד עם זיכרון DDR3L העובד במתח של 1.5V והיות (למיטב ידיעתי) וההבדל בין זיכרון DDR3 וזיכרון DDR3L הוא רק במתח העבודה (ה DDR3L עובד במתח של 1.35V), אין סיבה שמעבדים כאלו לא יעבדו עם זיכרון DDR3 רגילים שעובדים במתח של 1.5V. אני כמובן לא הייתי מציע להתקין עם מעבד כזה זיכרון שעובד במתח גבוה יותר (יש זיכרונות DDR3 הדורשים מתח של 1.65V).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים