עבור לתוכן

מחשב גיימינג עד 1700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי יש לי מחשב ישן שאני רוצה להפוך למחשב גיימינג פשוט (שיריץ משחקים ב720p בהגדרות בינוניות ומטה)

מכיון שיש לי כבר מארז כונן קשיח וספק כוח (400w די ישן ולדעתי צריך להחליף אותו) קבעתי תקציב של 1700 אפשר חריגה של 100-150 שקל. אני לא מתכוונן לבצע OC לשום חלק ובעקרון אני אצטרך מעבד,לוח אם,זכרון,ספק וכרטיס מסך.

בעקרון חשבתי על I3 4170 עם לוח אם פשוט של ASUS ו 4gb זכרון,בעיקר ההתלבטות שלי היא בכרטיס המסך יש כל כך הרבה אפשרויות של כרטסי מסך בין 600-700 שקל  שקשה לי לקבוע איזה מהם יתן תמורה טובה למחיר

תודה מראש

פורסם

1. לא ציינת איזה מחשב יש לך כרגע.

2. למשחקים נפח הזיכרון המינימלי המומלץ הוא 8GB.

3. לוחות אם של Asus הם בד"כ יקרים יותר לעומת לוחות אם מקבילים של חברות אחרות.

4. באופן כללי, מעבד Core i3 בעל תושבת 1150 יעלה בסביבות ה 500-600 ש"ח, לוח אם פשוט - בסביבות ה-300 ש"ח, זיכרון בנפח 8GB יעלה כ-200 ש"ח. כבר הגעת למעל 1000 ש"ח רק עבור השילוש. בתקציב שלך אתה רוצה להכניס גם כרטיס מסך וגם ספק כח, וזה דיי בעייתי.

ובכל זאת, הנה מפרט עם חריגה של 165 ש"ח מהתקציב:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
Intel Core i3 4160 3.6Ghz LGA1150 Tray
כמות: 1 - מחיר: ₪529

קירור למעבד:
בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2
כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:
Asus H81M-D for 1150
כמות: 1 - מחיר: ₪257

ספק כוח:
FSP RAIDER 450W 80Plus Silver 36A @ 12V A.PFC
כמות: 1 - מחיר: ₪287

זיכרון:
בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600
כמות: 1 - מחיר: ₪201

כרטיס מסך:
בקניית מחשב חדש בלבד-  Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 with BOOST DP Retail
כמות: 1 - מחיר: ₪547

סה"כ: ₪1865

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1828 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/3pjmfxu6

הערות:

א. אני לא הכי מרוצה מלוח האם, אבל דרשת לוח אם של Asus והיה צורך לבחור בלוח אם זול.

ב. כרטיס המסך שבמפרט (ה 7870 XT 2GB GDDR5) הוא אחד מכרטיסי המסך הכי משתלמים שיש כרגע, אם לא המשתלם שבינהם.

ג. ספק הכח הנ"ל אמור להחזיק לך את המערכת (65W למעבד, 185W לכרטיס המסך, 100W לשאר המערכת ועוד 100W ליתכ ביטחון - סה"כ 450W).

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה 
המחשב הישן שלי כבר לא רלוונטי ומבחינת חומרה אין על מה לדבר בגלל זה אני אשתמש בכונן הקשיח ובמארז שלו למחשב החדש

מבחינת לוח אם חשבתי על http://ksp.co.il/?uin=23062 שעולה 238 וספק http://ksp.co.il/?uin=22123 שעולה 218 והכרטיס מסך הזה

http://www.tms.co.il/product/12963 שעולה 636 ואז הכל יוצא 1860 גם קצת בחריגה...

פורסם

1. הביצועים של ה Radeon HD 7870 XT קצת יותר טובים מאלו של ה Radeon R9 270X והוא גם יותר זול ממנו אז אני לא ממש רואה סיבה לבחור ב R9 270X במחיר הזה.

2. שים לב שיש רכיבי חומרה שאתה יכול לקנות בהנחה רק במידה ואתה קונה מחשב חדש מאותה החנות. אם אתה קונה את הרכיבים בחנויות נפרדות, המחיר הכולל יכול להיות גבוה יותר (במקרה של המפרט שהצעתי מדובר בקירור למעבד, בזיכרון ובכרטיס המסך).

3. אני לא מומחה לספקי כח, אבל הייתי ממליץ לקנות ספק כח התומך בתקן 80Plus לכל הפחות. העובדה שספק הכח שבחרת הוא 500W והספק שאני הצעתי הוא 450W היא פחות משמעותית, שכן מעשית גם ספק כח איכותי של 400W ואפילו 350W אמור להחזיק מחשב כמו במפרט שהצעתי. שים לב שספק הכח שהצעתי תומך בתקן 80Plus Silver לעומת הספק שאתה בחרת, שהנצילות שלו היא כ 70% (לפי המידע שבאתר של KSP). בנוסף, לספק הכח של FSP יש שני חיבורי 8 פינים (הניתנים לפירוק לשני חיבורים של 6 פינים) בעוד שבספק הכח שאתה בחרת יש חיבור 6 פינים אחד, דבר שיכול לדרוש ממך לחבר מתאם עבור כרטיסי מסך מסויימים (בד"כ מחיבור מולקס לחיבור 8 פינים, תלוי בכרטיס המסך).

4. אני לא אוהב להמליץ על לוחות אם בעלי 3 שלבי ייצוב מתח למעבד, גם אם מדובר במעבד יחסית חלש כמו ה Core i3, אבל במקרה שלך, לאור ההתעקשות על לוח אם של Asus ולאור התקציב המוגבל, אין ממש ברירה. אני מציע שתעבור על תכונות הלוחות ותראה איזה מהם מתאים לך מבחינת מספר וסוגי החיבורים שהוא מציע.

5. אם יש לך מחשב מאד ישן עם דיסק קשיח מאד ישן, יכול להיות שהוא לא יתאים למחשב החדש - אם ממשק החיבור של הדיסק הקשיח שלך הוא IDE, אז אתה תצטרך גם דיסק קשיח חדש, שכן אין בקר IDE מובנה בלוחות אם מודרניים.

6. במחשב מודרני המיועד למשחקים רצוי שיהיה מארז שבו ספק הכח ממוקם בחלקו התחתון ושיש לו פתחי איוורור בחלקו העליון. הסיבה היא שבמחשב כזה כרטיס המסך מייצר הרבה חום ואתה לא תרצה שהוא יעלה ישירות לספק הכח או שהוא יישאר בתוך המארז ויחמם את שאר הרכיבים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות,מה דעתך על מעבד AMD לפי TMS עם מעבד AMD A6-6400K הסכום הכולל יוצא 1650 או שעדיף ללכת על הI3?

פורסם

האמת, כשתקציב כל כך מוגבל הכי הגיוני, לדעתי, דוקא ללכת על G3258 בשילוב לוח אם זול וקטן H81 (או אולי B85 במידה מועטה יותר) ולעשות לו OC. כמובן, טיב ה-OC תלוי בסוג הקירור שיש לך. כך אולי תוכל לשדרג לכרטיס מסך קצת יותר איכותי. אני לא מכיר היטב את חנות ה-WELL, אבל הם מציעים את 960 (4GB) ו- R9 280X ב-950~ ש"ח שזה מחיר סביר מאוד. פלוס אספקה חינם. עם סך חריגה של 300 ש"ח מהתקציב תקבל תמורה הרבה יותר טובה להכסף שלך ומחשב שבאמת יוכל לשמש לגיימינג במקום אחד שעושה כאילו. 

אבל זה לשיקולך (או של חבר שלך) מן הסתם. ישנם לא מעט אנשים שנרתעים מ-OC וזו זכותם. כמובן, גם סוג הגיימינג משפיע על הבחירה. אם אתה יודע באילו משחקים ספציפיים מדובר, זה יכול לעזור להתמקד.

לגבי ספק כח, מסכים לגמרי עם המשיב הקודם. במציאות של היום, ככל הנראה, זה הרכיב היחיד שתוכל לקחת אתך לשדרוג הבא או אפילו זה שאחריו. כדאי להשקיע בספק איכותי. 

פורסם
  • מחבר

מה לגבי מחשב AMD,יושב בול על התקציב שווה או ללכת על I3?

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD A6-6400K x2 With Radeon HD 8470D Box
כמות: 1 - מחיר: ₪306

לוח אם:
Gigabyte GA-F2A55M-HD2 FM2
כמות: 1 - מחיר: ₪309

ספק כוח:
FSP RAIDER 450W 80Plus Silver 36A @ 12V A.PFC
כמות: 1 - מחיר: ₪287

זיכרון:
בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600
כמות: 1 - מחיר: ₪201

כרטיס מסך:
בקניית מחשב חדש בלבד-  Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 with BOOST DP Retail
כמות: 1 - מחיר: ₪547

סה"כ: ₪1650

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1617 ₪ 

http://www.tms.co.il/preview/spec/v3mjnl7p

פורסם

מעבדי ה Core i3, ולמעשה גם מעבדי ה Pentium G מהדור הרביעי, יתנו ביצועים טובים יותר לעומת ה A6-6400K. אני לא רואה טעם לחסוך כמה שקלים אך לקבל מעבד חלש יותר משמעותית, במיוחד כאשר המחשב מיועד למשחקים.

אגב, הבעיה היא לא עם AMD, אלא עם מחירים והמבחר שיש בארץ. אם כבר בוחרים ב AMD, אז למשחקים הייתי ממליץ ללכת על מעבד ממשפחת ה A8 ורצוי ממשפחת ה A10, אבל לאור המחירים של מעבדים אלו כבר עדיף לבחור במעבד Core i3 של אינטל.

פורסם

^ איך הגעת למסקנה ש 7870 יותר טוב מ 270X? 

ההפך הוא הנכון:

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_270X_Gaming/24.html

אני לא אומר שהוא בהכרח משתלם יותר במיוחד עבור פותח הדיון, אבל צריך לדייק בדברים.

פורסם

^בדיוק.

אגב R9 270 ו270X הם מיתוג מחדש של 7870 ומבוססים על ליבת הPitcairn.

R9 280 הוא מיתוג מחדש של 7950 והוא מבוסס על ליבת הTahiti, ה7870XT הוא גרסה מסורסת של 7950 וגם מבוסס על ליבת הTahiti.

הR9 270X הכי זול עולה 636ש"ח.

ה7870XT עולה 89ש"ח פחות בקניית מחשב חדש, וללא קנייה של מחשב חדש 145ש"ח יותר.

פורסם
לפני ב-12/10/2015 at 18:52 wcw אמר:

מה לגבי מחשב AMD,יושב בול על התקציב שווה או ללכת על I3?

המעבד הספציפי הזה הוא בכלל APU (מעבד משולב כרטיס מסך גרוע) ללא hyperthreading. פירוש הדבר שיש שם מעט מאוד מהמעבד עצמו. כאמור, Pentium G יתן ביצועים טובים יותר באותו מחיר, אבל שוב, ללכת על מעבד מסוג זה ללא OC - פספוס נטו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים