עבור לתוכן

שאלה טכנית על ביטוח מנהלים

Featured Replies

פורסם

יכול להיות שזה לא המקום האידאלי לזה,

מישהו יודע אם יש סכום מינימלי להפרשות לביטוח מנהלים?

או אם פתחו לי אחד בעבר יכולים לסגור או להרע תנאים במידה וההפרשות יורדות לסכום נמוך?

אשמח לתשובה או הכוונה אם מישהו יודע.

פורסם

בעקרון, אתה יכול לבדוק את הדברים האלה בתנאים של ביטוח המנהלים. (זה חוזה לכל דבר)

עד כמה שידוע לי, אין מינימום בשום חוזה של ביטוח מנהלים והתנאים שלו לא מותנים בגובה ההפקדה.

בלי שום קשר, אלא אם מדובר בביטוח מנהלים ישן מאוד - אל תשאיר שם את הכסף ותעבור לקרן פנסיה.

פורסם
בעקרון, אתה יכול לבדוק את הדברים האלה בתנאים של ביטוח המנהלים. (זה חוזה לכל דבר) עד כמה שידוע לי, אין מינימום בשום חוזה של ביטוח מנהלים והתנאים שלו לא מותנים בגובה ההפקדה. בלי שום קשר, אלא אם מדובר בביטוח מנהלים ישן מאוד - אל תשאיר שם את הכסף ותעבור לקרן פנסיה.
היי, לא ברור לי איך אתה יכול לומר לו לעבור לקרן פנסיה בצורה כל כך נחרצת. ביטוחי מנהלים (אפילו לאחר 2001 ולפני 2013~) כוללים מקדם קיצבה מובטח. אולי מבחינת ניהול הסיכונים שלו זה שווה לו את דמי הניהול? חוץ מזה, בקרוב המפקחת על הביטוח מתכוונת לאפשר לעבור בין חברות ביטוח, מה שלבטח יוזיל עלויות בנוסף ליתרון הנ"ל. לשואל השאלה - אני לא יועץ פנסיוני, אבל ההגיון אומר שכדאי להמשיך להפקיד (תוחלת הפסד נמוכה, בסך הכל עוד מספר חודשים, לא למהר), ללמוד את הנושא לעומק (יש בלוג מצויין בנושא "לקבל את המירב", רק שים לב שהם לא כל כך אוהבים ביטוחי מנהלים) או לקחת יועץ פנסיוני בלתי תלוי. לאחר שתלמד את הנושא לגבי העסקה הגדולה ביותר של החיים שלך (אם מתחילים לחסוך מגיל צריך, לרוב זה יוצא סכום גדול יותר מעלות דירה), תוכל להחליט כמו שצריך. טוב שאתה שואל את השאלות הללו, רק לפני שתעשה מהלך בלתי הפיך, תלמד את החומר ותקבל החלטה מושכלת.
פורסם

זה גם דמי ניהול מופקעים, גם כיסויים ביטוחיים יקרים וגם מקדם שלא באמת מובטח (יכול להשתנות בהתאם לריבית התעריפית ובכל מקרה מובטח רק במסלול מאוד ספציפי של מינימום 240 קצבאות שלאחריהן אין קצבה לשארים).

עכשיו יותר ברור?

פורסם

נכנסתי לאתר שעלה פה "לקבל את המירב"

כתבה שמסבירה למה לא לחסוך בביטוח מנהלים עם "מקדם מובטח"

http://meravs.com/%d7%9c%d7%a9%d7%99%d7%98%d7%aa%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%99-%d7%94%d7%91%d7%99%d7%98%d7%95%d7%97-%d7%99%d7%94%d7%99%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%97%d7%95%d7%a1%d7%a8-%d7%90%d7%97/

המקדם צריך לעלות ליותר מ300 בקרן הפנסיה והריבית התחשיבית צריכה לא להשתנות כדי שהם ישתוו וגם אז הקצבה של בן הזוג לא מובטחת לכל חייו בביטוח המנהלים.

נערך על-ידי omrij

פורסם
  • מחבר

האמת שהמקום שהלכתם אליו לא רלבנטי כי זה ביטוח מנהלים שנוצר אחרי 2013 אז אין מקדם מובטח בכל מקרה.

תודה, על ההצעה - אני אבדוק בחוזה שאני חותם

פורסם

אז בכלל מה אתה עושה בביטוח מנהלים? :)

פורסם
זה גם דמי ניהול מופקעים, גם כיסויים ביטוחיים יקרים וגם מקדם שלא באמת מובטח (יכול להשתנות בהתאם לריבית התעריפית ובכל מקרה מובטח רק במסלול מאוד ספציפי של מינימום 240 קצבאות שלאחריהן אין קצבה לשארים). עכשיו יותר ברור?
1. לגבי דמי הניהול - עניין של מיקוח. ברור שהם יקרים לעומת קרן פנסיה, אבל יש בהם מרכיב של וודאות שתיכף ארחיב לגביו. אני מכיר קבוצה שהתאגדה לבד, והשיגה באחת מחברות הביטוח הקטנות דמי ניהול של 0.5%(!) מהצבירה + 5% מההפקדה. ושוב, כשיהיה ניתן לעבור בין חברות, אני מקווה שגם בנושא זה יהיה שיפור. 2. כיסויים ביטוחיים יקרים - אני מניח שאתה מדבר על אובדן כושר עבודה ועל הריסק. לגבי אכ"ע, אני חושב שאדם יעדיף לשלם יותר ולקבל מוצר מוגדר שאיננו אמורפי. אם אתה מדגיש בביטוח שהוא יחול כאשר אדם לא יכול לעסוק במקצוע הקיים, זה שווה לדעתי עשרות מונים על כך שקרן פנסיה תגיד לך - "הייתה טבח? אוקי, גם אם שברת אצבע לא תקבל שקל כי אתה יכול להיות מאבטח!". לגבי הריסק, נכון שהוא יחסית יקר, אבל אפשר להגביל אותו בסכום ולשלם פחות, ואז לעשות ריסק במקום אחר, בסביבה יותר תחרותית. 3. מקדם שלא מובטח - דייקת. רק לוח התמותה קבוע, אבל צעיר שצופה שתוחלת החיים תעלה בעשרות השנים הקרובות, יכול להיות שזה שווה לו, לא? 4. לגבי זה שזה נכון למינימום של 240 קצבאות, אם אני לא טועה גם בקרן פנסיה, קצבת שארים ניתנת רק אם אדם נפטר לפני הפרישה. ועזוב את הכל - בכל עסקה יש סיכון. עצם זה שהמפקח על הביטוח אסר למכור את הפוליסות עם המקדם המובטח בשל דאגה לחברות הביטוח, אומר דרשני. כלומר, מישהו אחר מרוויח. אבל למה לתת לאזרח הקטן להרוויח? שוב, אני לא אומר שזה יותר טוב או לא, אני רק חושב שכדאי לחשוב על כך טוב לפני שעושים צעד ללא אפשרות חזרה.
פורסם

1.גם הדמי ניהול שהם "השיגו" גבוהים משמעותית ממה שאפשר להשיג בקרן פנסיה.

2.זאת פשוט טענה לא נכונה, זה ביטוח לכל דבר רק שהוא הדדי אז אין בו את מרכיב הרווח של חברת הביטוח (במוצרים כאלו זה יכול להיות 50%)

3.אבל גם אם המקדם יעלה ב50% זה עדיין לא משתלם להיות בביטוח מנהלים.

4.אתה טועה, קצבת שארים לא מותנית במסלול מסויים בקרן פנסיה. כל המקדם המובטח הולך לאיבוד ברגע שהנחת היסוד היא שכל אחד ירצה לדאוג לשאריו לכל ימי חייהם. ואז אתה נשאר רק עם החסרונות.

5.עצם זה שהחברות התנגדו למהלך ורצו למכור את המוצר הזה לא אומר דרשני?

6.בכל מקרה זה לא רלוונטי לדיון, אבל יש עוד יתרונות בקרן פנסיה כמו אג"ח מיועדות שמבטיחות תשואה שאין בביטוח מנהלים "חדש" יחסית (בישנים יש אג"ח ח"ץ)

פורסם
נכנסתי לאתר שעלה פה "לקבל את המירב"

כתבה שמסבירה למה לא לחסוך בביטוח מנהלים עם "מקדם מובטח"

http://meravs.com/%d7%9c%d7%a9%d7%99%d7%98%d7%aa%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%99-%d7%94%d7%91%d7%99%d7%98%d7%95%d7%97-%d7%99%d7%94%d7%99%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%97%d7%95%d7%a1%d7%a8-%d7%90%d7%97/

המקדם צריך לעלות ליותר מ300 בקרן הפנסיה והריבית התחשיבית צריכה לא להשתנות כדי שהם ישתוו וגם אז הקצבה של בן הזוג לא מובטחת לכל חייו בביטוח המנהלים.

לא תמיד מדוייק. הייתי אצלה בייעוץ פרטי, ההבדל בין ביטוח המנהלים שלי מ 2002 לבין הפנסיה אם אעביר לקרן חדשה לפי חישוב מקדם של היום לא מאוד גדול. יש גם יתרון מסויים בביטוח אכע של ביטוח המנהלים, ובנוסף מעבר ל חסרונות של פנסית שארים לא מובטחת לכל החיים, יש יתרון בכך שאם אין שארים זכאים, הילדים הבגירים עדיין מקבלים את מה שנותר. צריך לעשות חשבון ספציפי.

פורסם

אני לא דיברתי על ביטוחים מ2002, זה מבחינתי מספיק "ישן" :)

במקרה כזה זה כבר פחות שחור ולבן אם כי עניין השארים הוא דיל ברייקר לרוב האנשים לדעתי.

תארו מצב שתוחלת החיים עולה משמעותית, נגיד ל120 שנים, אבל אתם נפטרים בגיל 87. בת הזוג שלכם תהיה ללא קצבה לשארית חייה (במיוחד אם אתה מפרנס עיקרי).

נערך על-ידי omrij

פורסם
  • מחבר
אז בכלל מה אתה עושה בביטוח מנהלים? :)

כשיש מזל צריך עוד קופה חוץ מפנסיה.

האופציות הן קופת גמל, פנסיה משלימה או ביטוח מנהלים.

ממה שבדקתי ביטוח המנהלים עדיף מהשלוש.

פורסם

אתה מתכוון כשהשכר גבוה מפעמיים השכר הממוצע? למה ביטוח המנהלים עדיף על קופת גמל/קרן פנסיה כללית ?

נערך על-ידי omrij

פורסם
  • מחבר

כן, זו הכוונה.

המסלול יצא עדיף לי אישית בגלל המרכיבים הביטויים שלו, ולפי סימולציה שנעשתה אצל יועץ.

הגעתי במיקוח לתנאים דיי טובים

פורסם

אין לי מושג איך זה יצא לך טוב יותר אבל שיהיה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים