עבור לתוכן

מחשב PC בלבד - תקציב 15K - בעיקר GAMING

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 15K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K - 2K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי אסטרטגיה, FPS, MMORPG -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27INCH, 2440x1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות+ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מחשב PC COMPLETE 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? אם יש אפשרות אז כן (5), לעומת ביצועים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל - בינוני 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות ללא תוספות 8 . האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. פ"ת אני מכיר את IVORY ו - KSP אך אם יש חנות עדיפה נא לציין 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? דצמבר 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). כרטיס קול ברמה גבוהה ו - SLI בכרטיסים הגרפיים. 11.האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אם יש לכם הצעה טובה יותר לחומרה (חברה אחרת, שילוב מסוים וכ"ו) אנא הציעו זאת. תודה והערכה רבה לכל העונים.

נערך על-ידי fighta

פורסם

קצת קשה לבנות מפרט כזה כי האפשרויות רבות מדי.

באופן עקרוני הייתי הולך על אינטל 6700K כמעבד עם קרור נוזל גדול.

לוח אם איכותי כמו אסוס דלוקס שבא עם הרבה פיצרים וקישוריות אלחוטית מובנה.

שני כרטיסי מסך החזקים ביותר של AMD או נוידיה עם קרור נוזל.

זכרון של 4X4 זכרון DDR4 מהיר.

ומארז מרווח ואיכותי.

לשדרוג מאסיבי תצטרך כבר בכל מקרה שילוש חדש וכולי כי אני לא רואה שינוי גדול בעתיד הקרוב מלבד בכרטיסי מסך מה שקל לשדרג יחסית.

פורסם

עם תקציב של 15K לקנות מעבד i7 "פשוט" עם 4 ליבות זה בדיחה גרועה כשאפשר ללכת על לוח X99...

ולמען האמת אם המחשב מיועד "רק" עבור גיימינג, ה- GTX 980 ti זה הכרטיס הכי משתלם למחיר שלו בתקציב שאתה נותן למחשב הזה וזה כרטיס שלבד יעלה כמו חצי מהחלקים האחרים שתשים בו.

נ.ב

ממבחני הביצועים שאני ראיתי מערכי כרטיסים לא באמת נותנים הפרש כל-כך גדול בביצועים שמצדיק את הקפיצה במחיר, אשמח לשמוע דעות שונות עם נימוק.

נערך על-ידי Itzik68

פורסם

אצלי הכרטיס הנוסף נותן בערך תוספת של 40%.

זה לא מבוטל.

אני חושב שזה הרבה יותר ממה שיתן כל מעבד מרובה ליבות (שמשחקים לא ממש מנצלים).

לדוגמא מבחן מעבדים עבור fallout4:

http://www.gamersnexus.net/game-bench/2182-fallout-4-cpu-benchmark-huge-performance-difference

מעבד 6 ליבות מעט פחות טוב מה 4790 שבעצמו מעט יותר חלש מה 6700.

נערך על-ידי אבנר ניר

פורסם

אני יודע שעבור גיימינג ריבוי ליבות זה אובר קיל, רק ציינתי שעם תקציב של 15K אתה יכול להרשות לעצמך לוח X99 עם מעבד משושה ליבות ו- GTX 980 ti שזה פשוט הרבה יותר חזק ממעבד מרובע ליבות (כגון ה- 6700).

כמו שאמרתי בהודעה הראשונה שלי, התקציב מוגזם מאוד עבור מחשב גיימינג אלא אם הוא מתכנן לעסוק בעתיד בעריכת גראפיקה / וידאו ברמה גבוהה ואז אפשר להמשיך להפליג בתקציב עוד אפילו הרבה יותר.

ממה שאני הבנתי כל הנושא של מערכי כרטיסים הוא דיי אינדבידואלי ולא תמיד מערך ייתן ביצועים טובים יותר, וזה גם תלוי במעבד ובמשחקים עצמם, תוסיף לזה גם את העובדה שחלק מהמשחקים מפותחים כך שיעבדו טוב יותר עם חברה אחת ביחס לשנייה ונוצר פה סלט רציני.

השאלה שלי היא: האם לא עדיף לקחת כרטיס אחד כמו ה- GTX 980 ti / R9 Fury ולחסוך את כל הכאב ראש הכרוך בהשוואות ביניים בין שילובים שונים של SLI / CF עם משחקים ומעבדים שונים ולדעת שבנית חתיכת מחשב שיריץ משחקים ברמה מאוד גבוהה שנותנת תמורה הולמת למחיר?

הרי אין לזה סוף וזה בחיים לא נגמר תמיד יהיו משחקים שיידרשו יותר עוצמה וכרטיסי מסך ומעבדים שיתיימרו לספק אותה וזה מרדף בין חתול ועכבר שפושט לא נגמר...

איפה לדעתך נמתח הגבול בין השקעה טובה של כסף לבין "אובר דואינג איט"?

נערך על-ידי Itzik68

פורסם

לי לא מזמן היה 15K תקציב למחשב. בסוף הוצאתי 10 על חלקים מהם עשיתי הכלאה עם עוד 2 מחשבים שהיו לי ליצור 3 מחשבים כאשר אחד מהם הוא מה שיש לי בפרופיל ואני מתחרט על הבזבוז מכיוון שלדעתי זה לא מצדיק.

15K על מחשב גיימינג זה לזרוק את הכסף שלך לפח. לדעתי....

פורסם

הנה דוגמא לאובר קיל באזור ה- 10K:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

[table]

[tr][td]CM8066201919901.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Intel[/td]

[td]CM8066201919901[/td]

[td]מעבדים - Intel Socket LGA1151

CM8066201919901 - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray...

שלוש שנים אחריות - נמכר רק כחלק ממערכת ולא בנפרד[/td]

[td]₪1804/1768[/td]

[/tr]

[tr][td]Z170-PRO-GAMING.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]ASUS[/td]

[td]Z170-PRO-GAMING[/td]

[td]לוחות אם - Intel LGA1151

Z170-PRO-GAMING - ASUS - Socket LGA1151 CPU - Intel Z170 chipset - Dual channel DDR4 up to 3400 MHz memory - Integrated Graphics with DisplayPort, HDMI, DVI, VGA video outputs - 3 x PCI Express x16 slots - SupremeFX 8 channel...

שלוש שנים אחריות[/td]

[td]₪837/820[/td]

[/tr]

[tr][td]100x100[/td]

[td]1[/td]

[td]G-Skill[/td]

[td]F4-3200C16D-16GVKB[/td]

[td]זכרונות - DDR4 - לנייח

F4-3200C16D-16GVKB - G-Skill - 16GB (2x8GB) DDR4 3200 Mhz CL16-18-18-38 - 1.2V - Ripjaws V Series...

אחריות לכל החיים[/td]

[td]₪849/832[/td]

[/tr]

[tr][td]R9-FURY-X-4G-D5.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Sapphire[/td]

[td]R9-FURY-X-4G-D5[/td]

[td]כרטיסי מסך - AMD PCIe

R9-FURY-X-4G-D5 - Sapphire - Radeon R9 Fury X - 4GB HBM memory - PCIe x16 3.0 interface - 3 x DisplayPort, HDMI video outputs - GPU/ Memory Clock: 1050MHz/1000MHz - Water cooling system - FuryX...

שלוש שנים אחריות[/td]

[td]₪3805/3729[/td]

[/tr]

[tr][td]MZ-N5E250BW.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Samsung[/td]

[td]MZ-N5E250BW[/td]

[td]דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - M2

MZ-N5E250BW - Samsung - 250GB M.2 SATA 850 EVO - 6Gb/s - 540mbps read/500mbps write (M2) SSD ...

חמש שנים אחריות[/td]

[td]₪612/600[/td]

[/tr]

[tr][td]WD3003FZEX.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Western Digital[/td]

[td]WD1003FZEX[/td]

[td]דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

WD1003FZEX - Western Digital - 1TB - 3.5 inch - WD Caviar Black series (new) - SATA3 6Gb/s interface - 64MB Cache - 7200RPM...

חמש שנים אחריות[/td]

[td]₪386/378[/td]

[/tr]

[tr][td]P280.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Antec[/td]

[td]P280[/td]

[td]מארזי מחשב - ATX מארז

P280 - Antec - P280 Performance One Series - Up to 7 120mm fans (3 fans included) - No Power Supply - 2 x 2.5 inch drive bays - 2 x USB3.0 front ports - ATX/eATX/XLatx...

שנה אחריות[/td]

[td]₪571/560[/td]

[/tr]

[tr][td]EDG550.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Antec[/td]

[td]EDG650[/td]

[td]ספקי כח - ATX

EDG650 - Antec - EDGE 650W GOLD PSU - Modular...

חסר עד סוף דצמבר - חמש שנים אחריות[/td]

[td]₪570/559[/td]

[/tr]

[tr][td]CW-9060021-WW.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Corsair[/td]

[td]CW-9060021-WW[/td]

[td]פתרונות קרור - קירור נוזלי

CW-9060021-WW - Corsair - Hydro Series™ H100i GTX Extreme Performance Liquid CPU Cooler - AMD: AM2, AM3, FM1, FM2, Intel LGA: 1151, 1150, 1155, 1156, 1366, 2011, 2011-3 ...

חמש שנות אחריות[/td]

[td]₪706/692[/td]

[/tr]

[tr][td]NF-F12-industrialPPC-2000.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Noctua[/td]

[td]NF-F12-industrialPPC-2000[/td]

[td]פתרונות קרור - מאווררים למארזים

NF-F12-industrialPPC-2000 - Noctua - NF-A12 industrialPPC-2000 120MM...

שנה אחריות [/td]

[td]₪135/132[/td]

[/tr]

[tr][td]NF-F12-industrialPPC-2000.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Noctua[/td]

[td]NF-F12-industrialPPC-2000[/td]

[td]פתרונות קרור - מאווררים למארזים

NF-F12-industrialPPC-2000 - Noctua - NF-A12 industrialPPC-2000 120MM...

שנה אחריות [/td]

[td]₪135/132[/td]

[/tr]

[/table]

10410.00 / 10202

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

המחיר אינו כולל משלוח

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=39560

סה"כ מה שעשיתי היה להכנס לפלונטר ולהתחיל להוסיף למפרט חלקים בלי להסתכל יותר מדי על מחירים, התוצאה: אפשר בכיף לחסוך פה כמה מאות (אולי אפילו אלפי) שקלים ולקבל תוצאות טובות מאוד!

פורסם

כמובן שאין גבול ברור מה "מוגזם" ומה לא. ענין אישי וכספי.

יש אנשים (כמוני) שנהנים מהחומרה גם בלי להדליק אותה אפילו.

אבל יש גם אלמנטים של ביצועים שכסף קונה.

למשל שקט.

המארז שבחרת סביר בהחלט אבל גם לא איכותי במיוחד.

הספק חלש חמקרה שכן רוצים שני כרטיסים.

אני חושב שבתקציב כזה אפשר להכניס שני FURY או TI.

הייתי גם לוקח לוח אם יותר איכותי.

אני מניח שמי שמקציב 15K למחשב, לא לוקח את זה מהפה של הילדים שלו... אז אין סיבה לא לנצל את רוב התקציב.

פורסם

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151

BX80662I76700K - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Box...

שלוש שנים אחריות - נמכר רק כחלק ממערכת ולא בנפרד

כמות: - 1 - 1828/1791

לוחות אם - Intel LGA1151

Z170A-TOMAHAWK - MSI - 4x DDR4 up to 64GB at 3600Mhz - PCIe 3.0 x16 - PCIe 3.0 x4 - 3x PCIe 3.0 x1 - 2x PCI - M.2 Wi-Fi module slot (Key E) - HDMI - DVI-D - 2-Way AMD CF - 6x SATA 6Gb/s - M.2 - 2x USB 3.1 Gen2 - 6x USB 3.1 ...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 746/731

זכרונות - DDR4 - לנייח

KVR21N15S8-4 - Kingston - 4GB DDR4 2133Mhz CL15 - 1.2V - 288Pin - KVR21N15S8/4...

KVR21N15S8-4 - Kingston - 4GB DDR4 2133Mhz CL15 - 1.2V - 288Pin - KVR21N15S8/4...

אחריות לכל החיים

כמות: - 4 - 560 ₪

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

GV-N98TD5-6GD-B - Gigabyte - GeForce GTX980 TI GPU - 6GB 384 bits GDDR5 memory - DVI-I, 3 x DisplayPort, HDMI video outputs - PCIe 3.0 16x interface - 1000 MHz Base Clock - 1075 MHz Boost Clock - 7010 MHz memory clock - GTX980T...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 3500/3430

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST2000VX003 - Seagate - 2TB - 3.5 inch - 64MB Cache - Surveillance HDD Series - For 1-8 Bay NVR/DVR...

שלוש שנים אחריות לפי תקנון יצרן

כמות: - 1 - 410/402

מארזי מחשב - ATX מארז

SST-FT01B - Silverstone - Fortress FT01 Black case - 3.0mm ~ 6.0mm uni-body aluminum outer frame and aluminum body - 5.25 inch bays x5 - 3.5 inch bays x7 - 1 x 120mm and 2 x 180mm fans - USB 2.0 and Audio ports - ATX - NPS...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 1034/1013

ספקי כח - ATX

EDG750 - Antec - EDGE 750W GOLD PSU - Modular...

חסר עד סוף דצמבר - חמש שנים אחריות

כמות: - 1 - 618/606

תקשורת אל חוטית - USB to WiFi

DWA-125 - D-Link - WirelessN 150Mb USB Adapter ...

שנתיים אחריות

כמות: - 1 - 45/44

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

NH-D15S - Noctua - Noctua NH-D15S CPU Cooler - Intel LGA2011-0 ,LGA2011-v3 (Square ILM), LGA1156, LGA1155, LGA1151, LGA1150 - AMD AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2, FM2+ (backplate required)...

שנתים אחריות

כמות: - 1 - 418/410

כרטיסים - Gigabit כרטיסי

EXPI9301CT - Intel - PCIe x1 Gigabit LAN Card (With low profile bracket) - For PCs with PCI Express (PCIe*) slots, the Intel® Gigabit CT Desktop Adapter offers the newest technology for maximizing system performance and i...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 180/176

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - DVD-RW x24 Drive with M-DISC Support - SATA interface - Black - Model GH24NSC0...

שנתיים אחריות

כמות: - 1 - 85/83

כרטיסי קול - PCIe כרטיס קול

Xonar-DSX - ASUS - PCI Express (PCIe x1) 7.1-channel audio card - GX2.5 for realistic 3D gaming audio effectsts - DTS Connect technology for an immersive 7.1 surround experience - 192k/24bit True PC Hi-Fi Enjoyment - Sw...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 290/284

שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים

SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פורום הגעתם או הודיעו לנו אחרי...

כמות: - 1 - 1/1

9715.00 / 9521

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=39596

לא מציע מערך משולב SLI סתם ביזבוז , לגבי אוברקלוקינג וקירור לדעתי לא צריך קירור נוזלי יקר ולא בצדק. כאשר קירור שמובסס על ידי אוויר אומנם מגיע בטמפרטורות קצת מתחת אך Noctua הם מאוורים גדולים ושקטים מאוד שעושים את העבודה+ספק כוח יציב.

15K זה תקציב ממש מעל מה שאתה צריך ולא תקציב הגיוני לכל בנאדם לא משנה כמה גיימר שרוף הוא ואני גיימר 'שרוף' בעצמי.

ניתן בקלות להוריד מחיר ולקבל מחיר יותר הגיוני , לשים מארז לא פחות טוב בפחות עלות , לוח אם להחליף ל-H170, ומעבד אפשר להחליף 6700 רגיל. אני גם אישית לא כזה אוהד גדול של אוברקלוקינג אבל כמובן שזה בחירה שלך. כרטיס מסך גם אפשר להחליף ל390X. והורדת לפי דעתי 1200-1500 מהמחיר הסופי.

הכל נתון לשיקולך.

נערך על-ידי sayroni

פורסם

לדעתי הלוח שאני הצעתי יותר איכותי מזה שאתה הצעת אבל זו רק דעתי.

לקחת 4 מודולים נפרדים של 4GB (אפילו לא כאלה שבאים בקיט שה- CL מתואם ביניהם מהמפעל) מעבר לעובדה שהלוח גם ככה לא תומך בקוואד צ'אנל ולעובדה שההפרש בביצועים זניח עד אפסי (גם אם כן היה תומך) חסמת כלל אפשרות לשדרוג עתידי שלא בא על חשבון זריקת חומרה קיימת.

כרטיס מסך עם קירור סטוק הוא בחירה גרועה מאוד (תאמין לי אני מדבר מניסיון כואב) ובתקציב שלו אפשר להכניס כרטיס עם קירור נוזלי ככה שממש תמוהה בעיני הבחירה הזו אבל אני כן מסכים איתך שמערך כרטיסים הוא מיותר ולא מצדיק את התוספת במחיר.

לא זכור לי שהוא ביקש 2TB אז אני מאמין שהגזמת כאן ואיפה לעזאזל ה- SSD בתקציב של עד 15K?!?!?!

אני מסתכל על המארז שבחרת לו ולא מצליח להבין איך לעזאזל הוא עולה כפול מזה שאני הצעתי כשעל-פניו המארז שאני הצעתי יותר טוב, אשמח להסבר שיחכים אותי בנושא.

ספק כוח מוגזם עבור הכרטיס מסך שבחרת, אפילו זה שאני הצעתי עם הכרטיס של AMD (שידועים בצריכת חשמל מוגברת) יעבוד יפה עם 100W פחות.

כמדומני פותח האשכול לא ביקש כרטיס WIFI, לא ברור לי בכלל אלא אם אתה ממליץ לו להשתמש ב- WIFI במקום בחיבור קווי ישיר לראוטר / מודם (לשחק על WIFI במחשב עם תקציב כזה זה אפילו לא מצחיק בא לי לבכות)

בתקציב שניתן אפשר לשים קירור נוזלי ולא להתפשר על שום דבר, אז למה לא?

למה כרטיס LAN חיצוני? לא ברור בכלל אמשח אם תאיר את עיני.

כונן אופטי לדעתי מיותר לחלוטין אבל שוב, רק דעתי.

לא עדיף שקודם כל ישתמש במחשב עם יכולות הסאונד הקיימות ואז יחליט אם הוא צריך לזרוק עוד 300 שקל לפח על כרטיס קול שספק אם יתרום הרבה?

*הערה לפותח האשכול, בגלל הצורה שבה פרסמת את השאלון שלך (בלי שורות מצומצם כזה) לא שמתי לב בהתחלה שאתה מבקש לשחק ב- 4K עם הגדרות AAA - דור כרטיסי המסך הנוכחיים לא יספק לך את החווייה הזו ולא משנה כמה כרטיסים תכניס למארז.

פורסם
לדעתי הלוח שאני הצעתי יותר איכותי מזה שאתה הצעת אבל זו רק דעתי.

לקחת 4 מודולים נפרדים של 4GB (אפילו לא כאלה שבאים בקיט שה- CL מתואם ביניהם מהמפעל) מעבר לעובדה שהלוח גם ככה לא תומך בקוואד צ'אנל ולעובדה שההפרש בביצועים זניח עד אפסי (גם אם כן היה תומך) חסמת כלל אפשרות לשדרוג עתידי שלא בא על חשבון זריקת חומרה קיימת.

כרטיס מסך עם קירור סטוק הוא בחירה גרועה מאוד (תאמין לי אני מדבר מניסיון כואב) ובתקציב שלו אפשר להכניס כרטיס עם קירור נוזלי ככה שממש תמוהה בעיני הבחירה הזו אבל אני כן מסכים איתך שמערך כרטיסים הוא מיותר ולא מצדיק את התוספת במחיר.

לא זכור לי שהוא ביקש 2TB אז אני מאמין שהגזמת כאן ואיפה לעזאזל ה- SSD בתקציב של עד 15K?!?!?!

אני מסתכל על המארז שבחרת לו ולא מצליח להבין איך לעזאזל הוא עולה כפול מזה שאני הצעתי כשעל-פניו המארז שאני הצעתי יותר טוב, אשמח להסבר שיחכים אותי בנושא.

ספק כוח מוגזם עבור הכרטיס מסך שבחרת, אפילו זה שאני הצעתי עם הכרטיס של AMD (שידועים בצריכת חשמל מוגברת) יעבוד יפה עם 100W פחות.

כמדומני פותח האשכול לא ביקש כרטיס WIFI, לא ברור לי בכלל אלא אם אתה ממליץ לו להשתמש ב- WIFI במקום בחיבור קווי ישיר לראוטר / מודם (לשחק על WIFI במחשב עם תקציב כזה זה אפילו לא מצחיק בא לי לבכות)

בתקציב שניתן אפשר לשים קירור נוזלי ולא להתפשר על שום דבר, אז למה לא?

למה כרטיס LAN חיצוני? לא ברור בכלל אמשח אם תאיר את עיני.

כונן אופטי לדעתי מיותר לחלוטין אבל שוב, רק דעתי.

לא עדיף שקודם כל ישתמש במחשב עם יכולות הסאונד הקיימות ואז יחליט אם הוא צריך לזרוק עוד 300 שקל לפח על כרטיס קול שספק אם יתרום הרבה?

*הערה לפותח האשכול, בגלל הצורה שבה פרסמת את השאלון שלך (בלי שורות מצומצם כזה) לא שמתי לב בהתחלה שאתה מבקש לשחק ב- 4K עם הגדרות AAA - דור כרטיסי המסך הנוכחיים לא יספק לך את החווייה הזו ולא משנה כמה כרטיסים תכניס למארז.

למה חסמתי לו יכולת שדרוג , לבנאדם שיש לו 16GB לדעתי שיקול יותר הגיוני לקנות עכשיו את ה-RAM , ואם הוא ירצה אחרכך שבטח יעבור הרבה הרבה זמן , שפשוט יוציא אחד ויכניס אחד אחר. חסכת היום כדי לבזבז את זה במועד הרבה יותר מאוחר. ויעבור הרבה זמן עד שנצטרך להחליף מ-16. לפחות זה מה שאני חושב ( 8RAM זה מספיק , שלא לדבר על 16 ) , ובקשר לכך שהם מופרדים אני לא יודע מה ההפרש ביצועים אבל השאלה באמת האם זה באמת זניח? אם כך זה יכול לשנות קצת את התמונה.

ולא הבנתי מה זה משנה אם זה מגיע מהמפעל או בקיט.

עכשיו לגבי כמות החריצים בלוח אם של ה-ddr4 , אולי זאת תהיה לך שאלה חובבנית , אבל שכתוב msi x4 ddr4 זה לא אומר שיש 4 חריצים? למרות שאני מסתכל על התמונה אני באמת רואה רק תמיכה של דואל צ'אנל.

ההבדלים בין קירור נוזלי לבין קירור מאוורים מבחינה של קירור הוא לא כזה גדול לעומת המחיר ביניהם שהוא כן. גם קירור נוזלי הבנתי שהמשאבות יכולות לעשות רעש , מאוורים של

Noctua הם גם שקטים וגם מאוורים טוב.

קישור

יש גם סיכונים לקירור נוזלי, נזילות על הרכיבים , הנוזל מתאדה לאורך זמן וצריך למלא אותו מה שדורש תחזוקה.

לא הבנתי למה הקירור של הכרטיס מסך לא טוב?

זיכרון כן אפשר לשים רק T1 צודק ושכחתי לשים SSD צודק לגמרי.

הממ.. הספק כוח אני מסכים איתך פה , יש פה מחשבון צריכת חשמל - מחשבון

זה חישוב נכון? אם כך אז אתה צודק ותמיד אפשר להסתפק ב-650 במקרים כאלה אפילו לגיימינג כבד ולא 750 שזה מוגזם השאלה אם ה-650 זה לא גבולי?.

למה מה רע באפשרות wifi חח?

כונן אופטי לא צריך.

לגבי הסאונד , למה לזלזל ביכולת אקוסטית טובה אם יש אפשרות? אפשר להשקיע במלא דברים אבל לא בסאונד?, שזו גם חלק מהחוויה.

תראה אני אשמח אם תתקן אותי , בסופו של דבר אני לומד וזה חשוב לי מאוד.. האמת שזה פעם ראשונה שהרכבתי מחשב אז בבקשה תשכיל אותי סאנסיי ^_^

פורסם

כל אחד יכול ללמוד מכל אחד כל החיים זה בית ספר אחד גדול. :)

בקשר לזיכרון:

נכון להיום 8 ג'יגה מספיק לגמרי למחשב גיימינג איכותי (למרות שכבר נוכחתי שדיברו פה בפורום על משחקים בודדים שדורשים יותר) אז כדי לחשוב קדימה אפשר ומומלץ להכפיל ל- 16 ובטח כשהתקציב מאפשר (להלן אהלן) אז אתה צודק לגבי הכמות, אבל כשאתה ממלא את כל התושבות אתה קובע עובדה.

עובדה שאומרת שברגע שנרצה להגדיל את נפח הזיכרון נהיה חייבים להוציא מהמערכת את המודולים הקיימים (חלקם אם לא כולם ) כדי לפנות פיזית מקום למודולים בעלי נפח גדול יותר.

זה שיש 4 דימים בלוח לא אומר שיש תמיכה בקוואד צ'אנל אלא בשני מערכים של דואל צ'אנל וזה בעצם לא אומר כלום כמעט.

כשזיכרון מגיע במארז (קיט) של 2 או 4 סטיקים הם עוברים במפעל בשלבי הייצור האחרונים תיאום מהירויות וזמני תגובה ככה שכשתשים אותם בתצורה הנכונה בלוח כדי להפעיל את הפונקציה הזאת, היא תהיה מיטבית והיזכרונות יעבדו בצורה יעילה יותר. (שוב, גם פה אין תאכלס הבדל גדול אבל גם במחיר עצמו אין הבדל בין קנייה של סטיקים בודדים למארז אול כמה שקלים בודדים אז אנערף מה שנראה לך...)

אם לצורך העניין אתה לוקח שני מודולים של 8 ג'יגה בקיט, אתה גם מנצל את הנושא של הדואל צ'אנל וגם משאיר לעצמך אופציה להמשיך להרחיב עד 32GB (אסטרונומי ומופרז לחלוטין) בלי לוותר על חומרה קיימת שממילא שילמת עליה כבר!

בנושא הקירור למעבד לא חפרתי יותר מדי אבל אני יכול להסכים עם ההיגיון שקירור אוויר דורש פחות תחזוקה ובא בלי סיכון לקורוזיה במחשב. לדעתי נושא דיי אינדיבידואלי ובסוף בעל הדעה הוא בעל המאה והוא יחליט.

בקשר לקירור של הכרטיס מסך, מדובר בקירור סטוק שעובד על שיטה שבה גוף הקירור סגור בתוך גוף שמכסה את כולו ואוסף אוויר באמצעות מאוורר אחד לתוך הגוף מקצה אחד ופולט אותו מהקצה השני אל מחוץ למארז (דרך פתחים שנמצאים ליד השקעים שאליהם מתחברים כבלי התצוגה השונים מהמסך) ולמעשה מדובר בצורת קירור לא אפקטיבית (ואני מדבר מניסיון) שעדיף להמנע ממנה וולכת על גוף קירור פתוח בעל 2/3 מאווררים ומוליך חום איכותי (כמו לדוגמא WINDFORCE של GYGABITE או TWINFRZR של MSI) שבעצם יעיל יותר ואפקטיבי יותר בצורה בה הוא עובד.

אני לא כל-כך בקיא במחשבונים של ספקי כוח וההבדלים ביניהם (אני גם בספק אם יש הבדלים משמעותיים ביניהם) אבל אני אישית משתמש באותו אחד שנתת בקישור ולדעתי הוא בסדר.

אין שום דבר רע באפשרות ל- WIFI הוא פשוט לא ביקש ו- WIFI זה או משהו שאתה צריך או שלא (והצורך בו בא מתוך מחסור באפשרות לחיבור קווי וזה לא צויין על-ידי פותח האשכול) והוא תמיד יכול לקפוץ ל- קיי אס פיכס או אייבוריכס במידה ובעתיד תצוץ הדרישה הזו...

לא מתמצא יותר מדי בנושא סאונד, אבל אני כן יודע שבדרך כלל הלוחות היותר יקרים והיאכותיים (כמו לוחות לגיימינג) מגיעים עם כרטיס קול מובנה איכותי שבדרך כלל גם נמצא בתוך מעטפת מבודדת כלשהי כדי למנוע הפרעות ורעשים סטטיים אז לדעתי כדאי קודם לקנות בלי לנסות ולראות אם אתה מרגיש צורך ביותר ממה שמגיע מובנה בלוח ואז אולי לחסוך עוד קצת כסף.

אני בעצמי גם חדש בתחום ועוד לומד יש פה גאונים אמיתיים שכדאי לנו לשמוע את מה שיש להם להגיד...

נערך על-ידי Itzik68

פורסם
כל אחד יכול ללמוד מכל אחד כל החיים זה בית ספר אחד גדול. :)

בקשר לזיכרון:

נכון להיום 8 ג'יגה מספיק לגמרי למחשב גיימינג איכותי (למרות שכבר נוכחתי שדיברו פה בפורום על משחקים בודדים שדורשים יותר) אז כדי לחשוב קדימה אפשר ומומלץ להכפיל ל- 16 ובטח כשהתקציב מאפשר (להלן אהלן) אז אתה צודק לגבי הכמות, אבל כשאתה ממלא את כל התשובות אתה קובע עובדה.

עובדה שאומרת שברגע שנרצה להגדיל את נפח הזיכרון נהיה חייבים להוציא מהמערכת את המודולים הקיימים (חלקם אם לא כולם ) כדי לפנות פיזית מקום למודולים בעלי נפח גדול יותר.

זה שיש 4 דימים בלוח לא אומר שיש תמיכה בקוואד צ'אנל אלא בשני מערכים של דואל צ'אנל וזה בעצם לא אומר כלום כמעט.

כשזיכרון מגיע במארז (קיט) של 2 או 4 סטיקים הם עוברים במפעל בשלבי הייצור האחרונים תיאום מהירויות וזמני תגובה ככה שכשתשים אותם בתצורה הנכונה בלוח כדי להפעיל את הפונקציה הזאת, היא תהיה מיטבית והיזכרונות יעבדו בצורה יעילה יותר. (שוב, גם פה אין תאכלס הבדל גדול אבל גם במחיר עצמו אין הבדל בין קנייה של סטיקים בודדים למארז אול כמה שקלים בודדים אז אנערף מה שנראה לך...)

אם לצורך העניין אתה לוקח שני מודולים של 8 ג'יגה בקיט, אתה גם מנצל את הנושא של הדואל צ'אנל וגם משאיר לעצמך אופציה להמשיך להרחיב עד 32GB (אסטרונומי ומופרז לחלוטין) בלי לוותר על חומרה קיימת שממילא שילמת עליה כבר!

בנושא הקירור למעבד לא חפרתי יותר מדי אבל אני יכול להסכים עם ההיגיון שקירור אוויר דורש פחות תחזוקה ובא בלי סיכון לקורוזיה במחשב. לדעתי נושא דיי אינדיבידואלי ובסוף בעל הדעה הוא בעל המאה והוא יחליט.

בקשר לקירור של הכרטיס מסך, מדובר בקירור סטוק שעובד על שיטה שבה גוף הקירור סגור בתוך גוף שמכסה את כולו ואוסף אוויר באמצעות מאוורר אחד לתוך הגוף מקצה אחד ופולט אותו מהקצה השני אל מחוץ למארז (דרך פתחים שנמצאים ליד השקעים שאליהם מתחברים כבלי התצוגה השונים מהמסך) ולמעשה מדובר בצורת קירור לא אפקטיבית (ואני מדבר מניסיון) שעדיף להמנע ממנה וולכת על גוף קירור פתוח בעל 2/3 מאווררים ומוליך חום איכותי (כמו לדוגמא WINDFORCE של GYGABITE או TWINFRZR של MSI) שבעצם יעיל יותר ואפקטיבי יותר בצורה בה הוא עובד.

אני לא כל-כך בקיא במחשבונים של ספקי כוח וההבדלים ביניהם (אני גם בספק אם יש הבדלים משמעותיים ביניהם) אבל אני אישית משתמש באותו אחד שנתת בקישור ולדעתי הוא בסדר.

אין שום דבר רע באפשרות ל- WIFI הוא פשוט לא ביקש ו- WIFI זה או משהו שאתה צריך או שלא (והצורך בו בא מתוך מחסור באפשרות לחיבור קווי וזה לא צויין על-ידי פותח האשכול) והוא תמיד יכול לקפוץ ל- קיי אס פיכס או אייבוריכס במידה ובעתיד תצוץ הדרישה הזו...

לא מתמצא יותר מדי בנושא סאונד, אבל אני כן יודע שבדרך כלל הלוחות היותר יקרים והיאכותיים (כמו לוחות לגיימינג) מגיעים עם כרטיס קול מובנה איכותי שבדרך כלל גם נמצא בתוך מעטפת מבודדת כלשהי כדי למנוע הפרעות ורעשים סטטיים אז לדעתי כדאי קודם לקנות בלי לנסות ולראות אם אתה מרגיש צורך ביותר ממה שמגיע מובנה בלוח ואז אולי לחסוך עוד קצת כסף.

אני בעצמי גם חדש בתחום ועוד לומד יש פה גאונים אמיתיים שכדאי לנו לשמוע את מה שיש להם להגיד...

מסכים עם עניין הזיכרון, אך עדיין יש את השאלה הפתוחה שתאורטית אם ניקח קווארד צ'אנל ונשים 4 דימים של 4 GB עד כמה המהירות תעלה?.

קירור - מסכים לגמרי.

כרטיס מסך - מעניין מאוד לא ידעתי!! ובגלל זה המחיר יותר זול שזה בסטוק? אני מניח שזה יעלה לי יותר אם כי לא הרבה לקחת לדוגמה כרטיס של MSI שאמרת . אז כן יש הבדל בין יצרניות שמשווקות/מוציאות את המוצר של Nvidia. טוב לדעת.

ספק כוח - מהניסיון שלך לא היה לך בעיות עם הספק חשמל של 650V? שאני אדע אם 650V זה לא גבולי מדי.

למרות שאני בגישה יותר של 650V כמו שאתה אומר.

wifi - בחירה אישית לגמרי.

סאונד תלוי בבנאדם , אני מנגן ומקליט במחשב אז יש לי בעיית אודיופיליה שאני חייב סאונד איכותי S :.

אגב איך אני קורא את הלוח אם הזה - "x DDR4 up to 64GB at 3600Mhz - PCIe 3.0 x16 - PCIe 3.0 x4 - 3x PCIe 3.0 x1 - 2x PCI - M.2 Wi-Fi module slot (Key E) - HDMI - DVI-D - 2-Way AMD CF - 6x SATA 6Gb/s - M.2 - 2x USB 3.1 Gen2 - 6x USB 3.1 Gen1 - 4x USB 2.0 - ATX (30.4 cm x 22.4 cm)"

לא רשום פה דואל צ'אנל אז איך ידעת לפי התמונה? מצטער אם אני לקוי בהבנה בנושא הזה אבל כדי שאני אדע.

אגב אני מנסה לבחור מעבד ואני שוקל בין i7 6700 ל - i76700K .

אני מבין שה-K יש לו יותר עוצמה מבחינה של מהירות סיבובים, מה שאני מניח אומר שהוא מתחמם בקלות יותר ואני לא מתכנן אוברקלוגינג אבל מוצא בעיניי הרעיון שבמשחקים יהיה לו יותר דינאמיות. השאלה האם יש הבדלים במשחקים? כרגע או בעתיד. מה אתה מציע?

כן חשוב לי ללמוד כמה שיותר S : אם יש לך אגב מדריכים , דברים שקשורים שיכולים לחדש לי , במיוחד על לוחות אם אני אשמח X :. עברית/אנגלית יתקבלו בברכה

פורסם

הדרך הכי יעילה ומהירה לצבור ידע זה לעקוב אחרי המתרחש פה בפורום לי אישית זה עוזר המון. (YOUTUBE גם חבר מאוד טוב)

לוחות אם שתומכים בקוואד צ'אנל הם מאוד יקרים ויגיעו עם 8 דימים כשארבע מסומנים בצבע אחד וארבעת האחרים בצבע אחר. (בדיוק כמו דואל צ'אנל - 4 דימים שניים בצבע אחד והשניים האחרים בצבע אחר)

לא ישבתי לעשות השוואות אבל ראיתי איזה סרטון של מישהו שעשה השוואה בין דואל צ'אנל לסינגל צ'אנל ובשורה התחתונה יצא שהדואל צ'אנל כמעט לא עושה שום הבדל...

סימון ה- K אומר שמדובר במעבד שניתן לעשות לו המהרה לעומת הדגם ללא סימון K שאותו לא ניתן להמהיר. (ובדרך כלל הדגם שלא פתוח להמהרה מגיע עם תדר שעון נמוך יותר מאחיו בעל ה- K)

כמו שאמרתי אחי אני לא מהכבדים ואין לי הרבה ניסיון עם ספקי כוח, אני אישית עם ספק של 550W והוא מספיק ל- GTX 970 שלי (שלצערי מחוסר סבלנות וידע בעת הקנייה נקנה עם קירור סטוק) ודרך אגב ה- GTX 970 עבד לי מצויין גם במחשב הקודם שהיה לי עם ספק של 450W ככה ש- 550W זה אפילו אובר קיל אבל זה טוב כי זה פותח לי עוד אפשרויות בעתיד.

נערך על-ידי Itzik68

פורסם
הדרך הכי יעילה ומהירה לצבור ידע זה לעקוב אחרי המתרחש פה בפורום לי אישית זה עוזר המון. (YOUTUBE גם חבר מאוד טוב)

לוחות אם שתומכים בקוואד צ'אנל הם מאוד יקרים ויגיעו עם 8 דימים כשארבע מסומנים בצבע אחד וארבעת האחרים בצבע אחר. (בדיוק כמו דואל צ'אנל - 4 דימים שניים בצבע אחד והשניים האחרים בצבע אחר)

לא ישבתי לעשות השוואות אבל ראיתי איזה סרטון של מישהו שעשה השוואה בין דואל צ'אנל לסינגל צ'אנל ובשורה התחתונה יצא שהדואל צ'אנל כמעט לא עושה שום הבדל...

סימון ה- K אומר שמדובר במעבד שניתן לעשות לו המהרה לעומת הדגם ללא סימון K שאותו לא ניתן להמהיר. (ובדרך כלל הדגם שלא פתוח להמהרה מגיע עם תדר שעון נמוך יותר מאחיו בעל ה- K)

כמו שאמרתי אחי אני לא מהכבדים ואין לי הרבה ניסיון עם ספקי כוח, אני אישית עם ספק של 550W והוא מספיק ל- GTX 970 שלי (שלצערי מחוסר סבלנות וידע בעת הקנייה נקנה עם קירור סטוק) ודרך אגב ה- GTX 970 עבד לי מצויין גם במחשב הקודם שהיה לי עם ספק של 450W ככה ש- 550W זה אפילו אובר קיל אבל זה טוב כי זה פותח לי עוד אפשרויות בעתיד.

גדול אחי עזרת לי מאוד חח

לאט לאט אני מעלה את רמת הידע שלי בנושא , אני בעצמי קונה מחשב גיימינג בעוד חודש אז אני לומד כמה שאפשר X:

יש איזה אחד קוראים ליונקס הבנתי שהוא מסביר טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים