עבור לתוכן

עזרה בבחירת מחשב נייד אמין וחזק לשימוש שוטף - תקציב גמיש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי היום Dell Studio 15 שעושה עבודתו נאמנה כבר כ-6 שנים. אומנם הסוללה שלו כבר בקושי מחזיקה, אך מה שמפריע לי באמת היא העובדה שהמחשב כבר נהייה דיי איטי ולכן אני שוקל להחליף אותו. יש לי גם מחשב חזק מאוד שקיבלתי מהעבודה, אך אני מעדיף להפריד את המחשב של העבודה מזה שאני משתמש בו לעניינים שאינם קשורים לעבודה. אני לא מעודכן בשוק הלפטופים בימינו ולכן אודה לעזרה.

* מטרות המחשב? שימוש שוטף (אינטרנט, office, צפייה בסרטים), כמו גם דברים כמו עריכת של מעגלים מודפסים, סימולציות של מעגלים, ושאר תוכנות שלא צריכות מחשב חזק מדיי. אם תהייה לו יכולת להריץ משחקים באיכות סבירה זה יהיה אחלה, אך זו עדיפות שנייה (משמע: תלוי כמה זה עולה לי)

* גודל המסך? 13-15 זה איזור שאני מרגיש איתו בנח. מאט עדיף. במידה ומסך של 13.3 משמעותו מפרט חלש באופן משמעותי באותו התקציב, אז 15.6" יהיה בסדר גמור.

* רזולוציית המסך? אני מניח שהיום הכל כבר 1920x1080 בגדלים האלה, אני לא רואה סיבה לרזולוציה גבוהה יותר.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא

* משקל רצוי? לא קריטי במיוחד כי הוא בעיקר בבית, אך כמובן שעדיף כמה שפחות.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 שאני מניח שכבר יש בכולם, ודרך כלשהי להתחבר ל-HDMI (בין אם ישירות, או מתאם של DP)

* Bluetooth? חסר תועלת, לא מטריד אותי

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD למען השקט. 500GB יהיו מעל ומעבר מבחינתי (אני יכול לחיות עם מעט פחות במידה וזה חוסך הרבה בעלות).

* כונן אופטי? חסר תועלת, לא מטריד אותי

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? כן

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : כמות זיכרון נאה (8 לפחות, עדיף 16 כדי שאפשר יהיה להריץ הרבה דברים בו זמנית), האמינות של המחשב ושיהיה שקט חשובים לי מאוד. מבחינת ביצועים הצרכים שלי לא דורשים מפרט חזק במיוחד, אך אני מעדיף משהו שיחזיק שנים קדימה, גם אם זה יעלה עוד 1000 שקל יותר - במטרה למצוא איזון כלשהו כך שהוא לא יקר בצורה מחרידה, אך המפרט שלו יהיה חזק מספיק). אחריות 3 שנים בבית הלקוח גם מאוד תועיל.

מבחינת תקציב אני לא רוצה לנקוב במספר כיוון שאני דיי גמיש. אם יש משהו שעונה על הצרכים שלי ב-3000, אחלה. אם זה יעלה 6000, גם לא נורא. מבחינתי המחשב הזה הוא כלי עבודה שאמור להחזיק הרבה שנים, ולכן המחיר הוא לא הפרמטר החשוב ביותר.

תודה מראש על העזרה

cleardot.gif

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים