עבור לתוכן

מפרט עבור מחשב נייח לשימוש עבור מתכנת

Featured Replies

פורסם

שלום חברים ותודה מראש.

המחשב הנייח שלי בבית נקנה לפני כמה שנים עבור צפיה בוידאו, אינטרנט ושימוש בתכנות פשוטות.

מאז הפכתי למתכנת והמחשב שלי כבר לא מגיב בצורה חברית כשיש עליו 3 סביבות פיתוח, מחשב וירטואלי אחד של UNIX ושרת DB‏.

אז אני מניח שהגיע הזמן לשדרג אותו, אבל אני מממש לא מבין בחומרה ואין לי שמץ מה אני צריך.

בקצרה מה שאני כן יודע שאני צריך זה כך:

• [*=right]מעבד i7 (כי הפער במחיר מi5 לא כל כך גדול וכנראה שככל שיעבור הזמן, הוא פחות יתמודד עם צרכי)

• [*=right]8 ג'יגה RAM לפחות. לא יודע אם ללכת על 16...

• [*=right]אני רוצה SSD על איזה 128 ג'יגה כדי שאוכל לשים בו כל תוכנה קצת כבדה שיש לי בשימוש יומיומי. (128 יספיק, נכון?)

• [*=right]כרטיס מסך - אין שום דרישה מיוחדת. רוצה את הבסיסי ביותר.

אני מצרף השאלון עם התשובות שלי:

· מה התקציב המקסימאלי? אין ממש תקציב. אני אשלם כמה שצריך אבל לא רוצה לבזבז סתם על גאדג'טים.

· מה שימושי המחשב? שימושים עיקריים: תיכנות בכמה סביבות פיתוח (ויזואל סטודיו, אקליפס ועוד...) שרתי DB ( SQL Server וכדומה), וירטואליזציה לפעמים. וכמובן שימוש שוטף באופיס, גלישה, סרטים, קצת תוכנות עריכת וידאו ותמונות עבור אשתי. לא נועד למשחקים בכלל!

· האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך מקלדת עכבר ורמקולים יש לי מהמחשב הישן. לא רואה סיבה להחליף.

· האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כל מה שלא צריך לשדרג אין צורך לכלול. יש לי בבית מחשב עובד על כל רכיביו רק לא סוחב את דרישותיי.

· עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) אשמח לשקט מסוים, אבל לא אשלם על זה יותר מכמה שקלים.

· האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד) לא מתוכנן

· האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 לפחות. אבל לא קריטי אם לא יכלל. אם זה ייקר את המחיר מדי, אני אסתדר לבד.

· האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה. אבל עדיף חנות מבוססת עם אבא ואמא. גר בחיפה

· מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים.

· האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה) רוצה SSD מסויים. מעדיף שדברים יעלו לי מהר. אני מניח ש64 ג'יגה יהיה קצת מדי אבל כנראה ש128 יהיה סבבה. תקנו אותי אם אני טועה.

· האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אני לא מתכנן. אבל אם למומוחים פה תהיה המלצה בנידון, אני אשקול בחיוב.

· הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות. ציינתי בקצרה את מה שהיה לי בראש פה בהודעה לפני השאלון

בתודה רבה מראש.:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים