עבור לתוכן

הרכבת מפרט עבור עיבוד נתונים-

Featured Replies

פורסם

טוב אני ירוק כאן אז שלום לכולם!

אני עובד על תוכנה שמנתחת סטטיסטיקה של גרפים - לא משנה...

כיום אני משתמש במחשב נייד cor i3

4 גיגה רם בן 4 שמזדחל לו והשאלה מה לקנות/לעשות.

לעת עתה אני עובד עם mysql עם לוקל-הוסט של easy-php ולא נראה שאני עובר לdb אחר בזמן הקרוב.

כשפת התוכנה אני עובד עם php בשביל הנוחיות...

בעקרון המערכת מבצעת אלגוריטמיקה לא כבדה אבל היא עושה זאת על הרבה מאוד נתונים (טבלת הבסיס עליה מתבצעים החישובים שוקלת כג'יגה) והשליפות הם די כבדות.

המערכת מבצעת עדכון מדי חודש כשבעצם היא שואבת נתונים חדשים לגמרי ומבצעת עליהם את אותם הפעולות.

כיום כשאני מריץ את העידכון זה לוקח כיום-יומיים!!!

כשאני בודק איזה משאבים המערכת צורכת בעיקר אז הcpu מראה על צריכה של מעל 95% כל הזמן והרם מתפס גג עד 2.5-3.

המצב כיום שניתוח הנתונים לוקח כמה ימים הוא בלתי נסבל לחלוטין בפרט שהמערכת היא נסיונית ואם ב"ה תצליח היא אמורה לעבוד על עוד כ20 db שכאלו שכולם צריכים להתעדכן בו זמנית ואין לי יותר מיום לצורך כך.

קראתי קצת על כך שיתכן והmysql מרמה אותי וכדי לקבל רם וירטואלי שהוא נזקק לו הוא מפעיל את הcpu וכו' , וכן שגם אם אקנה cor i7 עם 32 רם זה לאו דווקא יעזור אם הmysql לא ידע לנצל את כל הלבות ואם לא אקנפג אותו כראוי

בקיצור אני מבין שזה מסובך ושאין לי בכך יד ורגל

לכן אני שואל ממעלתכם מומחי החומרה ומומחי הדאטא-בייסים איזה מחשב עלי לקנות ומה לדעתכם צריך להביא לשפור וכיצד אוכל למצות את יכול המחשב החדש שאני מתכוון לקנות בצורה האופטימלית.

תודה יובל.

נ.ב

המגבלה הכספית שלי היא כ10000 ש"ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים