עבור לתוכן

בעיה בחיבור המחשב נייד ל-TV LED.

Featured Replies

פורסם

מדובר בלפטופ של ASUS וטלוויזיה LED LG 43LF540Y.

כאשר אני מחבר כבל HDMI בין המחשב ל-TV, המסך עובר רק באופציה "Second screen only",

בעוד כאשר אני בוחר באופציה "Duplicate" המסך במחשב נראה ומתעוות ואילו ה-TV נשאר שחור.

בנוסף לפעמים הסאונד עובר ל-TV אלא נשאר במחשב ולפעמים לא.

אני חושד האמת במחשב, ה-TV חדשה והכבל HDMI תקין, כי עם מחשב אחר הכל תקין.

ראשית כיצד ניתן לראות את המסך גם ב-TV וגם במחשב?

איך אני מעביר לאחר חיבור HDMI את הסאונד+תמונה ל-TV בצורה מלאה?

ותופעה נוספת מוזרה, אני בחרתי רזולוציה אוטמטית במסך ה-TV כך שהוא מתאים את עצמו למחשב

אבל כאשר אני פותח אפליקצית וידאו לדוגמה KODI הוא מתעוות ורואים רק חלק מהמסך ב-TV. כיצד ניתן לתקן?

תודה מראש

פורסם

באיזה כרטיס מסך אתה משתמש, והאם עדכנת לו את הדרייברים לפני שפתחת את הדיון?

פורסם
  • מחבר

@Lyor

במנהל ההתקנים אני רואה 2 כרטיסים:

Intel HD Graphics 3000

GeForce 520M

עבור ה-GeForce עדכנתי את הדרייברים, עבור Intel לא מצאתי דרייברים תואמים ל-Windows 10.

כאשר אני בוחר כעת Duplicate המסך בלפטופ מתעוות ובTV הוא מזהה שאין אות.

רק מצב

Second screen only כמו קודם מציג את המסך. או מצב Extend שבו הוא פותח עוד מסך.

איך אני בכל זאת מריץ Duplicate? אני מעוניין לראות את המסך גם בלפטופ וגם ב-TV.

תודה.

נערך על-ידי idann

פורסם

איזה מחשב בדיוק יש לך ?

במחשבים עם Optimus הדבר הזה עובד בזה שהכרטיס מסך של nVidia מחובר למה שנקרא "Framebuffer" של המאיץ המובנה במקום לשלוח את הפריימים לFramebuffer שלו ומשם ליצאית הוידאו שלו , ככה שהכרטיס מסך החיצוני יכול ליצר פריימים ולהציג אותם דרך המאיץ המובנה שמחובר ישירות למסך של הנייד , מקריאה קצרה יש מצב שבו אחת מיציאות הוידאו מחוברות ישירות לכרטיס מסך החיצוני ואז Duplicate לא בדיוק אפשרי מסיבות כאלו ואחרות .

פורסם
  • מחבר

@David_K

המחשב לא לידי, אבדוק בהמשך.

למה זה משנה הדגם הספציפי שלו ? מדובר בלפטופ של ASUS.

והאמת לא ממש ברור לי ההסבר שכתבת, ברמת העקרון איך מתגברים על המכשול הזה ?

במחשבי DELL אחרים שיש לי, הכל מתפקד פיקס, Duplicate מתנהג כדופליקט והמסך נראה גם בלפטופ וגם בTV.

תודה לך.

פורסם

כמו שאמרתי ,במחשב שלך יש שני מאיצים גרפיים ,אחד מובנה של אינטל HD3000 , ואחד נוסף של nVidia , בשם 520M , המסך אצלך בנייד לא מחובר לשניהם בו זמנית ,אלה רק למסך של הלפטופ בעזרת טכנולוגיה שנקראת Optimus , הדבר הזה בעצם מאפשר חיסכון בחשמל שמביא חיסכון בסוללה בכך שכשלא צריך כח גראפי המחשב עובד על הליבה הגראפית המובנת במעבד HD3000 שהיא חסכונית בחשמל לעומת כרטיס גראפי חיצוני אבל חלשה יחסית, לכן יש את ה520M שהוא קצת יותר חזק וקצת יותר בזבזן בחשמל וכשצריך קצת יותר כח גראפי ,כשהתוכנה מזהה לדוג' שאתה מפעיל משחק וכו' הליבה הגראפית הנפרדת הnVidia נכנסת לפעולה ,אבל כל הסיפור הזה של חיבור המסך למאיץ אחד ושימוש בשניים מתאפשר על ידי כך שהמסך של הנייד תמיד מחובר פיזית למאיץ הגראפי המובנה' ואם הליבה הנפרדת נכנסת לפעולה אז היא אפשר להגיד משתלטת על משהו שנקרא FrameBuffer (מן תעלה מקשרת בין יחידות העיבוד אל בקרי הוידאו שמחוברת אל החיבורים הפיזיים למסך) של הליבה הגראפית בשביל להעביר את המידע מהFramebuffer שלה אבל במקום להעביר את המידע הזה לבקרי הוידאו שלה היא מעבירה אותם אל הFramebuffer של הליבה המובנת שמחוברת אל בקרי הוידאו שלה ומשם אל המסך שלך, הבעיה במצב הזה זה שמסכים חיצוניים מחברים ישירות אל הליבה הנפרדת בעיקר (שיקולים כלכליים לדעתי) ואז כשאתה מנסה לעשות Clone אתה לא יכול כי מה שאחראי בבירת מחדל על תצורת הוידאו זה ליבה המובנת, ממה שקראתי קצת , יש לזה פתרון והוא הגדרות בפאנל של nVidia שמשתלטות על השליטה בממשקים , ומשם מאפשרות לך להגדיר מצב של Clone . ואת זה אתה יכול לראות איך לבצע פה.

http://bretstateham.com/lenovo-w520-and-an-external-projector-with-nvidia-quadro-2000m-and-nvidia-optimus/

איפה שרשום בכתבה Step 1 ,זה מה שאתה יכול לנסות ,למה הדרך השניה היא לכבות לגמרי את Optimus ואני לא בטוח שהמחשב שלך מאפשר זאת בביוס,לא מבטיח שזה יעבוד אבל יש סיכוי טוב שזה מה שיעשה את העבודה.

נערך על-ידי David_K

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים