עבור לתוכן

התייעצות | קניית מחשב נייד, קל ודק ללימודים אקדמאיים, 3.5K ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני מתכנן להחליף את המחשב הנייד שלי עקב בעיות גודל ומשקל (שלי 17 אינטש וכבד לאללה).

אני מחפש מחשב חדש שיספיק לי ללימוד הנדסת חשמל בטכניון.

אני מחפש מחשב דק וקל, ועם זאת מספיק חזק להחזיק תוכנות כמו MATLAB וכד'. כמו כן אני מצפה שהסוללה לא תגמר כל כך מהר ושתספיק ליום לימודים - מאמין שעד 6 שעות.

עדיף שיהיה עם אחריות ל-3 שנים. מע' הפעלה WIN8/10 (לא שזה משנה לי כל כך).

תקציב של 3.5K ש"ח מקסימום 4K ש"ח.

אני מתכנן לרכוש את המחשב בישראל בחודש הקרוב, אם כי דוד שלי מגיע מ LA עוד כחודש ואם שם יותר זול משמעותית אז הוא ישמח לרכוש עבורי.

לפי הדוח :

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תואר ראשון+עבודה משרדית.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות לפחות מ 15.6 אינטש, ושהשמש לא "תסתיר" את המסך.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה. רק עדיף שהמסך יהיה דק.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה לכתיבה + WEBCAM.

* משקל רצוי? 1.5KG מקסימום 2KG .

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שיחזיק לזמן ארוך, עדיף כמה שיותר -שיחזיק יום לימודים.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)מאמין שלא משנה.

* Bluetooth? לא יודע למה רלוונטי.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) שיהיה מהיר עדיף SSD.

* כונן אופטי? לא משנה

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף שכן

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אשמח

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) חשוב לי שהמחשב יהיה קל ודק, ו

יצליח להחזיק תוכנות כמו MATLAB וכד' בלי להיתקע. מבחינת זיכרון נזיל הבנתי שזה לא משנה שכן אני יכול לקנות דיסק חיצוני ושם לאחסן את רב הקבצים.

נתקלתי במבצע של מחשב נייד : ASUS ZENBOOK UX605FA-FC051T אבל לא ידעתי אם הוא מספיק עבור הצרכים שלי. (כולל תיק מחשב והרחבת אחריות ל 3 שנים ב 200 ש"ח)

באתר הנ"ל : http://academonil.co.il/landing/#ux305div .

אשמח לעזרה והצעות / דרישות שאסור לי לוותר עליהם,

שבת שלום לכולם.

פורסם

הווריאציה של ה305 שהבאת כולל מעבד core m,הביצועים שהוא מספק חלשים מאוד ואני בספק אם יריץ לך מעבר לאינטרנט ותוכנות בסיסיות(תוכנות שרטוט וכדומה מתבססות הרבה על המעבד ככה שאני לא חושב שהוא יתאים לצרכים שלך).

פורסם
  • מחבר
הווריאציה של ה305 שהבאת כולל מעבד core m,הביצועים שהוא מספק חלשים מאוד ואני בספק אם יריץ לך מעבר לאינטרנט ותוכנות בסיסיות(תוכנות שרטוט וכדומה מתבססות הרבה על המעבד ככה שאני לא חושב שהוא יתאים לצרכים שלך).

בנוגע למעבד - מניסיון אני עובד על מחשב עם מעבד intel core i7 והבנתי מחברים שהמעבד הנ"ל חזק מאוד ובסופו של דבר בזבוז כסף, שכן יכולתי להסתפק ב i5.

אוקיי קודם כל תודה רבה על התייחסותך ותגובתך. קיבלתי את הטענה שלך, ולפיכך אני יורד המדגם הספציפי הזה של המחשב. כמו כן אשמח אם תוכל להפנות אותי לדגם ספציפי שמתאים לדרישות, או לקבוצת מעבדים ספציפיים שכדאי לכלול אותם במפרט המחשב החדש.

שבת שלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים