עבור לתוכן

סוללה מובנית במחשב נייד זה לא חיסרון ענק? והאם זה משנה מאיפה קונים נייד מבחינת האחריו

Featured Replies

פורסם

1. למיטב ידיעתי סוללה של מחשב נייד ובכלל, נשחקת עם הזמן והפרש הזמן בין טעינה לטעינה קטן עם הזמן כתוצאה מכך. לכן, כשיש סוללה מובנית אין אפשרות לקנות סוללה חדשה ולהחליף אותה כאשר היא נשחקת, ובעצם הניידות של המחשב הופכת להיות כבר לא כל כך רלוונטית כי מסתמכים בעיקר על כבל חשמל. העניין הזה מדאיג אותי כי יש לחברה שלי למשל לפטופ ישן של דל שהיום הסוללה שלו כבר לא מתפקדת וחייבים להשתמש בו רק כשהוא מחובר עם כבל חשמל.

2. האם זה משנה מאיזה חנות קונים לפטופ מבחינת האחריות? כלומר, אם קונים מחנות שידועה בשירות לקוחות לקוי זה אמור לשנות עבורי משהו, או שזה לא משנה מאיפה קונים כי כל סוגיית האחריות מתבצעת מול החברה של המחשב?

פורסם

1. בד"כ כשהבטריה נחלשת רוב האנשים שוקלים לקנות נייד חדש ואם לא פשוט עובדים איתו כנייח. מעטים האנשים שקונים סוללות למחשב בן 3 שנים. בכל מקרה ניתן להחליף סוללה גם למחשב עם סוללה פנימית, זה פשוטו דורש התעסקות וידע.

2. אם האחריות היא של היבואן הרשמי (ולא מקביל) אז לא משנה מאיפה קונים.

פורסם
  • מחבר

דווקא לדעתי נייד זה לא משהו שאמורים להחליף פעם ב3 שנים, במיוחד אם הוא משמש לשימוש כללי. בנוגע להחלפה של סוללה מובנית, לא מצאתי למכירה סוללות כאלה.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

בחיפוש קצר מצאתי כמה וכמה סוללות ל-yoga 2 pro שלי.

אני באופן אישי גם ככה מתכנן להחליף אותו בעוד שנה\שנתיים ולהפוך אותו למחשב שולחני או HTPC

פורסם
  • מחבר

בסוף מצאתי את הדגם של הסוללה ומצאתי אותה באיביי למכירה. אז עניין הסוללה נפתר כרגע.

יש לי שאלה בנוגע לאחריות של דל. האחריות של המחשב שאני מתעניין לגביו היא אחריות במעבדות דל. הבנתי שאם יש תקלה, אני צריך להביא את המחשב עצמאית לאחת המעבדות שלהם, מה שנראה לי נטל לא קטן. האם כדאי תמיד להעדיף מחשב שיש לו אחריות באתר לקוח? הבעיה היא שלא מצאתי מחשב שעונה על הדרישות שלי עם אחריות באתר לקוח, אז האם כדאי לדעתכם "לקחת את הסיכון"?

פורסם

בהנחה שלשני המחשבים אחריות של היבואן - אין כאן "סיכון". האחריות היא אותה אחריות, רק קצת יותר זמן כשצריך לממש אותה.

פורסם
  • מחבר

הסיכון מבחינתי הוא שאצטרך לקחת את המחשב עצמאית למעבדה שממש רחוקה מהבית שלי, להמתין עד שהבעיה תתוקן ללא מחשב חלופי ולחזור לאסוף את המחשב מהמעבדה.

במסגרת אחריות באתר לקוח, טכנאי מגיע לביתך ומתקן את המחשב במקום.

באופן כללי, האם הסיכוי שאצטרך לממש אחריות הוא קטן בדרך כלל? (להוציא מקרים של תקלה בדיסק הקשיח, שכן הוא נחשב לרכיב בלתי צפוי).

פורסם
  • מחבר

בנוגע לגודל המסך, האם 14 אינץ' הוא גודל נסבל למטרת לימודים? 13.3 נראה לי קטן מדיי.

פורסם

סובייקטיבי. אני מסתדר מצויין עם 12.5 אינץ. תיקח מחשבים מחברים ותראה מה נוח לך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

האם זה יהיה מוגזם מדיי לקנות עכשיו סוללה רזרבית, שייתכן שאזדקק לה בעוד כ-3 שנים?

אני שואל זאת כי כרגע היא מוצעת למכירה באיביי, אבל בעוד 3 שנים אני לא יודע אם ימשיכו לייצר אותה וכו'.

ואם הסוללה נשארת אצלי מספר שנים מבלי שחיברתי אותה פעם אחת, היא לא מתבלה עם הזמן?

פורסם

סוללה שיושבת על המדף אכן "נאכלת". עדיף לקנות קרוב ככל האפשר לשימוש. קח בחשבון שאתה גם לא יודע איפה תהיה עוד 3 שנים - אולי תחליף מחשב, יאבד, יגנב וכו'.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים