עבור לתוכן

דרוש מפרט לNAS עם מעבד חזק יחסית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי נייח חזק, שלמעשה פועל 24/7 ומשמש בין היתר גם כשרת סרטים (מריץ PLEX), ולאחרונה (אחרי שנשרף כונן קשיח והגעתי למסקנה שצריך לשפר גם את הגיבוי שלי) התחלתי להרהר בקניה של שרת NAS (דגם מוכן או בהרכבה עצמית)

אז אחרי קצת קריאה כאן וחיפוש דיונים קודמים לגבי NAS התאפסתי פחות או יותר לגבי הדרישות שלי ואשמח לשמוע את עצת הפורום:

אז מה אני צריך מהמחשב המדובר?

שרת NAS שיהיה זמין 24/7, עם מערך RAID כלשהו (עוד לגבי זה בהמשך)

מכיוון שאני מעוניין שהשרת יריץ PLEX ויזרים תוכן ב1080P, כוח העיבוד צריך להיות חזק ביחס לNAS סטנדרטי (לפחות לפי מה שקראתי באתר של PLEX)

כמו כן, חשוב שהשרת יהיה שקט (ישב כרגע ככל הנראה בסלון) ולא יתפוס יותר מדי מקום.

לגבי האחסון ו-RAID:

נתחיל מכך שכרגע צרכי האחסון שלי הם כאלה שמספיק לי נפח של 3TB, אבל מן הסתם ארצה אפשרות להרחיב את זה קצת עם הזמן (בוא נגיד שלשנים הקרובות 6TB נראה לי די והותר)

מכיוון שאני חדש בעולם הNAS ולא ממש מבין במערכי הRAID השונים, הייתי שמח להמלצה ראשונית (כרגע נוטה ל-RAID 1 (עם שני דיסקים של 3TB), כי נראה לי שזאת הקונפיגורציה הכי "פשוטה" (?) שגם נותנת גיבוי מלא)

מבחינת המפרט הדרוש -

אני פתוח גם למפרט בהרכבה עצמית (במקרה כזה ככל הנראה עם מערכת הפעלה FreeNAS), וגם לדגמים מוכנים מראש, אם כי הנטיה שלי היא תמיד להרכבה עצמית כדי לשמור על אופציה לשדרוג בעתיד.

מתכנן קניה של דיסקים חדשים, ובמקרה של מחשב בהרכבה עצמית נדרשים כל הרכיבים (לוח, מעבד, זכרונות). אין צורך בחיבוריות אלחוטית, השרת יחובר בכבל לראוטר.

דבר אחרון - מחיר. כאן אני חייב להגיד שעוד לא ממש נסגרתי על התקציב כי אני לא יודע מה סדר הגודל של המחירים בקטגוריה הזאת. בוא נאמר שעבור השרת האולטימטיבי שעונה על כל מה שאמרתי אני מוכן להקצות גם 6K, אבל מאוד מאוד מקווה להישאר באזור ה-3-4.

פורסם
  • מחבר

כלום?

פורסם
  • מחבר

תודה!

התחלתי לקרוא והחלטתי לקפוץ אפילו אחורה למדריך הראשון כדי לקבל תמונה יותר טובה לאן אני מכוון.

פורסם

אני הייתי מכוון דווקא לדגמי בסיס של qnap או synology . לשניהם דגמים שמריצים פלקס ואפילו דגמים שמגיעים עם xbmc מובנה ומקודדי וידאו בחומרה . שני דיסקים בהחלט יספיקו . הדיסקים בערך 1300₪ . הקופסא עוד סכום דומה. הכי פחות התעסקות. http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00L8GHOQ8/ref=mp_s_a_1_1?qid=1443546762&sr=8-1π=SX200_QL40&keywords=qnap+ts-251&dpPl=1&dpID=31fN-NMnqCL&ref=plSrch

נערך על-ידי save

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים