עבור לתוכן

צריך חוות דעת | מפרט גיימינג, תקציב עד 5K, ללא ציוד היקפי או אוברקלוק

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וגם הרצת MATLAB ותוכנות כבדות אחרות.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? הכל מהכול. FO4 כשיצא, ARMA 3, DCS, DIRT RALLY, והרשימה ממשיכה...

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1920X1200, אבל ייתכן וארצה לחבר שלוש מסכים במקביל בשלב מסויים.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? במפרט שרשמתי למטה יש את כל הרכיבים שדרושים לי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אני מתכנן להרכיב את המחשב בעצמי בפעם הראשונה, אין צורך בתוכנות נוספות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מגורים באזור תל אביב מרכז (ראשון לציון), אבל מחפש יותר חוות דעת על המפרט מאשר מאיפה לקנות דברים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בסביבות החודש הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד לא מתוכנן שדרוג מאסיבי, מצפה שהמחשב ישרוד את החמש שנים שלו ואז הלאה למחשב הבא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות חשוב לי מאוד הקירור, כל פעם אני אומר שאני אשים דגש על קירור וכל פעם זה לא קורה. לרפרנס, כרגע הכרטיס מסך שלי מטפס בכיף לתשעים ושש מעלות צלסיוס, וגם המעבד לא מי יודע מה קריר. אין לי מזגן בחדר, אז גם ככה הסביבה חמה מסביב. אפשר להגיד סאונה.

ולהלן המפרט שחשבתי לבנות:

CPU : Intel i5-4690 Tray

GPU: Gigabyte GTX970 G1 Gaming 4GB (בגלל השלוש מאווררים שמחוברים אליו)

Motherboard: Asus H87M-E (or H97M-E, though I understand the difference is negligible)

RAM: Corsair Vengeance LP 2x8GB DDR3 1600Mhz CL10

HDD: Western Digital 1TB 7200rpm

CPU Fan: Noctua NH-D14

Power supply: HEC Cougar ST600 600W (האם זה מספיק?)

Case: CoolerMaster HAF 912 Combat windowed, mid Tower

הבעיה שלי היא שאני לא יודע אם הכל יתאים בתוך המארז (אפילו שלפי הספציפקציות שלו הכל בתוך הטווח, אני אשמח לשמוע אם פיספסתי משהו, כמו למשל אם הספק כוח לא מתאים למארז וכו') .

דברים שאני לא בטוח לגביהם זה המארז וספק הכוח.

וגם, המפרט הזה יקר לי מדיי (בבדיקה ראשונית זה מגיע ל-5800), וקיוויתי שתוכלו למצוא כמה דברים שאפשר לקצץ בהם מבלי לאבד הרבה, אפילו שאני לא מוצא (ואני מסרב לקצץ בקירור הפעם)

תודה רבה על העזרה!

פורסם

logo-dark.png

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1190 ₪ - * מבצע חג * - Quad Core i5 6600K Skylake 3.5Ghz BOX S1151

לוח אם: 670 ₪ - * חדש במבצע * - Gigabyte GA-Z170-HD3P (USB 3.1) S1151

זכרון: 329 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz

כרטיס מסך: 1629 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 1051Mhz 4G DDR5

דיסק קשיח: 519 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III

דיסק קשיח: 269 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

כונן אופטי: 85 ₪ - * מבצע * - Samsung DVD-RW X24 SH-224DB/BEBE

באנדל (מארז + ספק): 519 ₪ - * מבצע * - Antec GX500 Wind + FSP Hyper 600W 85 Plus BUNDLE

קירור אוויר למעבד: 175 ₪ - Arctic Freezer i11

מחיר סופי: 5385 ₪ למזומן

5492 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

יש לך פה דור 6 עם אפשרות ל OC קטן/בינוני.

בקשר לזיכרון, 8 מספיק ו 16 בא במקום דברים אחרים. עוד מעט כנראה יבוא מישהו וישים לך דור 4 עם לוח זול ו I7 או I5 פלוס 16 זיכרון. אבל זה לא בריא..

במפרט שרשמת הקירור למעבד מוגזם מכיוון שהוא מיועד ל OC גבוה והמעבד לא מותאם ל OC

נערך על-ידי oOtalOo

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים