עבור לתוכן

שדרוג שילוש לעריכה בסיסית ומשרדי

Featured Replies

פורסם

היי

כרגע ברשותי I5 750 עם 12 גיגה זכרון בן 5 שנים, ולאחרונה שדרגתי את הקשיח ל SSD דגם samsung 850.

2 SSD ב RAID1 ובנוסף 2 קשיחים ב RAID1.

ספק FSP GREEN 300

כרטיס Geforce 8400gs שנאלצתי להוסיף מתישהו בגלל בעיות עם הכרטיס המובנה, או חוסר ביציאה דיגיטלית, כבר לא זוכר

שימוש עיקרי:

עבודה משרדית עם המון טאבים פתוחים בפיירפוקס, פוטושופ, Dreamweaver, מדי פעם אילוסטרייטור. אפס גיימינג.

המחשב הוא הכלי החשוב ביותר אצלי והעבודה מולו כל היום. חשוב שיהיה אמין, לכן גם ה RAID1, וביצועים טובים עוזרים להפחתת מצבי קריזה :)

ברצוני לשדרג שילוש, במיוחד לאחר שאני מקבל די הרבה BSOD לאחרונה והתקנה מחדש לא עזרה, והמצב הולך ומחמיר.

ללא קשר, מעוניין לשדרג לאחר 5 שנים, למערכת שתשרת אותי 5 שנים נוספות.

שקלתי את השדרוג ל Skylake - המשמעות היא עלויות של כ-400 ש"ח יותר מול נניח i5 4690, אך זה מחיר שאני מוכן לשלם תמורת דחייה של עוד 1-2 שנים בשדרוג הבא.

מה דעתכם על המפרט הבא ?

הלוח הוא Micro ATX, כך שיתאים למארז הקיים.

אשמח להארות

תודה

מעבדים - Intel Socket LGA1151

CM8066201920404 - Intel - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 1004/984

לוחות אם - Intel LGA1151

GA-H170M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1151 CPU - Intel H170 chipset - mATX...

בקרוב - שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 558/547

זכרונות - DDR4 - לנייח

KVR21N15D8-8 - Kingston - 8GB DDR4 2133Mhz CL15 - 1.2V - 288Pin - KVR21N15D8/8...

אחריות לכל החיים

כמות: - 1 - 296/290

זכרונות - DDR4 - לנייח

KVR21N15D8-8 - Kingston - 8GB DDR4 2133Mhz CL15 - 1.2V - 288Pin - KVR21N15D8/8...

אחריות לכל החיים

כמות: - 1 - 101/290

2154.00 / 2111

נערך על-ידי frikki386

פורסם

למחוק בבקשה

נערך על-ידי Itzik68

פורסם
  • מחבר

ספק FSP GREEN 300

כרטיס Geforce 8400gs שנאלצתי להוסיף מתישהו בגלל בעיות עם הכרטיס המובנה, או חוסר ביציאה דיגיטלית, כבר לא זוכר

על הכרטיס אני כמובן מוותר לטובת המובנה של החדש

פורסם

1. קודם כל - בפורום הזה אתה צריך לענות על השאלון.

2. דיי ברור מדוע היית צריך להוסיף כרטיס מסך נפרד - למעבד Core i5-750 אין ליבה גרפית מובנית, כך שגם אם יש יציאה גרפית בלוח האם היא לא תעבוד עם מעבד כזה.

3. אני חושב שבמקרה שלך עדיף קודם לבדוק מה הגורם לבעיה, ורק אם מתברר שיש בעיה במעבד או בלוח האם יש להחליף את המחשב.

4. במידה ואתה צריך להחליף את המחשב, אז היות וההבדלים בביצועים בין המעבדים המקבילים מהדור השישי (ה Skylake) והדור הרביעי (ה Haswell) הם קטנים, והיות וכבר יש לך זיכרון DDR3 (בהנחה שהוא תקין), הפתרון המשתלם יותר יהיה לקנות שילוש (או למעשה רק לוח אם ומעבד) המבוסס על תושבת 1150 ולא על תושבת 1151.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה.

אני חושד חשד משמעותי בכרטיס המסך הנוכחי.

השאלה אם התוספת בביצועים הגרפיים של הסקייליק, שיכולים לעזור לי במספר תוכנות פה ושם, לא נחשב יתרון ?

או שפשוט כדאי לקנות כרטיס מסך חדש ב 200 שח (בהנחה שהוא הבעייתי) ?

שדרוג לדור 4 או 6 (שאתה טוען שכמעט זהים בביצועים) עם לוח חדש וקצת יותר זכרון - לא יתן לי תוספת בביצועים לעומת המערכת הקיימת ?

תודה שוב

פורסם

1. עדיין לא ענית על השאלון.

2. מה גורם לך לחשוד שהבעיה היא בכרטיס המסך? יכול להיות שיש בעיה בספק הכח, בלוח האם, בזיכרונות, בהתקן האיחסון או/ו במערכת ההפעלה (ייתכנו גורמים נוספים, אבל אין טעם לפרט).

3. אני לא מבין גדול בכל התחום של העריכה הגרפית, אבל אם מבחינת ביצועים המחשב הנוכחי מספק אותך (תתעלם לרגע מהבעיות) אז אתה לא ממש צריך כרטיס מסך חזק או אפילו מעבד חזק. במקרה כזה, אני מניח שאפילו מעבד Core i3 מודרני יספיק לך, ואיתו אתה אמור לקבל ביצועים קצת יותר טובים מהמחשב הנוכחי.

אם זה לא המצב, כלומר אתה צריך שהביצועים בתוכנות יהיו טובים יותר ("המחשב יעבוד מהר יותר"), אז:

א. אם ביצועי התוכנות שבהן אתה משתמש תלויים בכרטיס המסך, אז כנראה ישתלם לך להשקיע בכרטיס מסך טוב (בד"כ כרטיס מסך של NVIDIA). כרטיס מסך של 200 ש"ח במחשב מודרני הוא דיי מיותר, שכן ברוב המקרים תקבל ביצועים הדומים לאלו שניתן לקבל מהליבה הגרפית המובנית במעבד. אתה צריך לבדוק האם הביצועים של התוכנות שלך תלויים גם בכרטיס המסך או רק במעבד.

ב. אם ביצועי התוכנות תלויים במעבד ואתה מבצע "עיבודים כבדים" אז עדיף לך להשקיע במעבד חזק, כלומר מעבד Core i5 ומעלה.

4. בכל דור מעבדים יש שיפור לעומת הדור הקודם. במקרה של הדור השישי, יש שיפור לעומת הדור הרביעי, אבל הוא יחסית קטן, כך שלא בטוח שמשתלם כרגע להשקיע במחשב המבוסס על הדור השישי (זיכרון ה DDR4, לוחות האם והמעבדים קצת יותר יקרים לעומת החומרה המקבילה עבור מעבד מהדור הרביעי).

הערה: רק שיהיה ברור למה אני מתכוון ב"לא משתלם" - שילוש (לוח אם, מעבד וזיכרון) למעבד מהדור השישי יעלה כ 100-400 ש"ח יותר לעומת שילוש מקביל למעבד מהדור הרביעי (תלוי בחנות ממנה אתה קונה ובחומרה המדוייקת), כאשר התוספת לביצועים שתקבל תהיה יחסית קטנה וכנראה לא שווה את תוספת המחיר.

5. אם יתברר שהבעיה היא אכן בכרטיס המסך וגם שביצועי התוכנות שלך מושפעים מכרטיס המסך, אז מכיוון שאתה חייב כרטיס מסך חדש בכל מקרה, יהיה עדיף לך לקנות כרטיס מסך חדש חזק שייתן תוספת ביצועים לתוכנות שלך ולהתקינו במחשב הנוכחי (שוב - צריך לבדוק בדיוק מה מתאים לתוכנות שלך, שכן אין טעם להשקיע בכרטיס מסך יקר אם תוכל לקבל ביצועים דומים עם כרטיס מסך זול יותר). במידה ותחליט שהמחשב כולו עדיין "חלש" מדיי, תקנה מחשב חדש ותעביר אליו את כרטיס המסך החדש שקנית.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

נראה שזוהתה הבעיה:

הוצאתי 2 סטיקים של זכרונות מתוך ה-4 ולא קקרס כלום כבר כ-5 ימים.

האם הרעיון הכי טוב הוא לרכוש זכרונות בלבד כרגע, ולדחות את השדרוג ?

זה אומר שהשדרוג יהיה עם לוח תואם DDR3 ולא DDR4 - עד כמה זה יגביל אותי בעתיד ?

מה דעתכם על שני סטיקים של 8GB מהדגם הבא ?

www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=KVR16N11-8

פורסם

1. אני מציע שתבדוק כל מודול זיכרון בנפרד עם +memtest86 ותראה האם הוא מייצר שגיאות.

אם מודול זיכרון מסויים מייצר שגיאות, אבל באותה התושבת שאר מודולי הזיכרון לא מייצרים שגיאות, הרי שמודול הזיכרון לא תקין.

אם כל מודולי הזיכרון תקינים, הבעיה היא בשילוב בינהם (אולי יש בעיית תאימות), בלוח האם (אולי אחת התושבות לזיכרון לא תקינה) או במעבד (בקר הזיכרון מובנה במעבד).

אם באותה התושבת כל מודולי הזיכרון מייצרים שגיאות, הרי שיש בעיה בלוח האם או במעבד.

אגב, במידה ויתברר שאכן מדובר במודול/י זיכרון לא תקינים, תבדוק האם יש לך אחריות עליהם - בד"כ יש אחריות לכל חיים על הזיכרון, ואז תוכל פשוט לממש את האחריות ולקבל מודולי זיכרון תקינים במקומם.

2. אם אתה מעוניין לקנות זיכרון חדש למחשב הנוכחי, אתה חייב זיכרון DDR3, אבל צריך גם לוודא שהזיכרון החדש יהיה מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים. חוץ מזה יש לציין כי אי אפשר להבטיח ב 100% שלא תהיה בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון הקיימים ומודולי הזיכרון החדשים.

3. אם אתה קונה זיכרון חדש ולא מתכנן המהרה לזיכרון, אין טעם להשקיע בזיכרון יקר העובד בתדר גבוה, עם תיזמונים הדוקים או עם גופי קירור. הזיכרון שקישרת אליו מפלונטר הוא בסדר גמור.

4. אם אתה מעוניין לקנות זיכרון DDR3 ולהעבירו למחשב הבא, שאולי יהיה מבוסס על מעבד מהדור השישי (ה Skylake), אז עדיף לך לקנות זיכרון DDR3L, כלומר זיכרון DDR3 העובד במתח של 1.35V, שכן מעבדי ה Skylake עובדים רק עם זיכרון DDR3 כזה. אם אתה מעוניין להוסיף זיכרון כזה לזיכרון הנוכחי - ראה נקודה 2.

נערך על-ידי smalul

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הלוח נראה בסדר,

כשאני מעביר את הסטיקים התקינים לסלוטים האחרים הכל עובד.

אז אני צריך לקנות DDR3L.

האם המוצר הבא יעבוד לי בוודאות גם במערכת הנוכחית (כזוג יחיד) וגם במערכת SKYLAKE עתידית עם לוח DDR3 ?

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX316LC10FBK2-16

תודה

פורסם

1. אם היית עונה על השאלון, כפי שכתבתי מספר פעמים, היה אפשר לדעת מתי מתוכנן השידרוג/ההחלפה של המחשב.

אם אתה מתכנן לבצע את הקנייה הזו בקרוב, אז לדעתי עדיף כבר לקנות גם זיכרון DDR4 ולא זיכרון DDR3L.

2. מבחינת ההפרש במחיר - שוב, אם היית עונה על השאלון, היה אפשר לדעת מהו התקציב ועד כמה אפשר לחרוג ממנו. אם נסתכל על המחירים של פלונטר:

מבחינת לוחות האם:

לוח GA-H170M-D3H, שבו נעשה שימוש בזיכרון DDR4, עולה 599 ש"ח (קישור).

לוח GA-H170M-D3H-DDR3, שבו נעשה שימוש בזיכרון DDR3L, עולה 588 ש"ח (קישור).

כלומר ההפרש הוא 11 ש"ח בין שני הלוחות הנ"ל, כאשר ההבדל היחיד בינהם הוא סוג הזיכרון הנתמך.

הערה: אני לא אומר שאני ממליץ על הלוח הספציפי הזה, ובחרתי אותו רק מכיוון שבחרת במפרט שבהודעה הראשונה לוח אם דומה. אילו היית עונה על השאלון, היה אפשר לדעת האם יש לך דרישות מסויימות מלוח האם (מספר חיבורי USB, מספר חיבורי SATA, יציאות גרפיות מסוג מסויים וכד') והאם המארז בו תשתמש מגביל אותך מבחינת גודל הלוח, ואז היה אפשר לבחור לוח אם מתאים יותר.

מבחינת זיכרון DDR4:

הזיכרון 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz CL14 HyperX Fury DDR4 Series - HX421C14FBK2/16, שהוא זיכרון ה DDR4 ה"איטי" ביותר, עולה 579 ש"ח (קישור).

הזיכרון 16GB (2x8GB) 2666MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black Series - HX426C15FBK2/16, שהוא זיכרון DDR4 העובד בתדר של 2666MHz, עולה 675 ש"ח (קישור).

מעשית אין הבדל משמעותי בביצועים, כך שאם התקציב בעייתי (ואי אפשר לדעת את זה בגלל שלא ענית על השאלון), אפשר להסתפק בזיכרון הראשון.

מבחינת זיכרון DDR3L:

הזיכרון 16GB (2x8GB) DDR3L 1866MHz CL11 - 1.35v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Black - HX318LC11FBK2/16, שעובד בתדר של 1866MHz, עולה 488 ש"ח (קישור).

יש גם את הזיכרון שאליו קישרת, ה GB (2x8GB) DDR3L 1600MHz CL10 - 1.35v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Black - HX316LC10FBK2/16, שעובד בתדר של 1600MHz ועולה 480 ש"ח (קישור), אך מכיוון שההפרש במחיר הוא רק 8 ש"ח, אני לא ממש רואה סיבה להעדיף אותו על פני הזיכרון הראשון.

מבחינת ההפרשים במחיר:

זיכרון DDR4 שעובד בתדר של 2666MHz לעומת זיכרון DDR3L שעובד בתדר של 1866MHz - ההפרש במחיר הוא 187 ש"ח. ביחד עם הבדל של 11 ש"ח בין לוחות האם הנ"ל, ההפרש הכולל מגיע ל-198 ש"ח.

זיכרון DDR4 שעובד בתדר של 2133MHz לעומת זיכרון DDR3L שעובד בתדר של 1866MHz - ההפרש במחיר הוא 91 ש"ח. ביחד עם הבדל של 11 ש"ח בין לוחות האם, ההפרש הכולל מגיע ל-102 ש"ח.

3. במידה ואתה בכל זאת מחליט לקנות זיכרון DDR3L למחשב הנוכחי, אז תדע שאם הזיכרון הנוכחי הוא לא DDR3L, כלומר הזיכרון לא עובד במתח של 1.35V, כנראה לא תוכל להשתמש בזיכרון הקיים ביחד עם הזיכרון החדש.

4. במידה ואתה מחליט להישאר עם המחשב הנוכחי, עדיין לא ממש הוכחת שהבעיה היא עם הזיכרון החדש, כך שאי אפשר להבטיח לך שגם אם תקנה זיכרון DDR3L הוא יעבוד בצורה תקינה (למעשה אי אפשר להבטיח את זה ברוב המקרים, אך במקרה שלך הסיכוי לבעיה הוא יותר גדול).

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים