עבור לתוכן

מתקין חלמאי של בזק

Featured Replies

פורסם

שלום,

עברתי לאחרונה דירה, דיברתי עם בזק שיבואו להתקין לי בדירה החדשה את התשתית. בדירה החדשה לא היה לי מושג איזה תשתית קיימת ומה היה שם לפני שנכנסתי אבל ראיתי שיש חיבור טלפון בסלון ושם גם רציתי שהראוטר יהיה.

קרה ולא יכולתי להיות בבית ביום שהמתקין הגיע (חברה שלי היית). חברה שלי התקשרה אליי ואמרה לי שיש בעיה עם השקע הקיים בקיר ושאם בכל מקרה אנחנו רוצים את הראוטר בסלון אז הוא צריך להעביר כבל מבחוץ. אמרתי שבסדר מבחינתי בלי ממש להבין מה המשמעות. מסתבר שהגנוב הזה קדח עם מקדח די גדול חור בקיר אז הוא גילה שהחור נמוך מידי אז הוא קדח עוד חור שיוצא ישירות החוצה משם הוא העביר את הכבל כל הדרך לסלון עם קליפסים. בקיצור עבודה מאד מכוערת ומאד מזלזלת. המצב כרגע הוא שיש לי חור אחד בבית בלי כלום ועוד חור שעובר בו הכבל וממנו הוא מחובר בקליפסים כל הדרך לסלון. אני זוכר שגם בדירה הקודמת בא טכנאי "ממהר" כזה שכנראה מקבל כסף בקבלנות וצריך לסיים כמה שיותר לקוחות ביום בלי יותר מידי תשומת לב אבל זה כבר ממש מוגזם. יש לי משהו שאני יכול לעשות בנידון?

נ.ב ההתקנה היית אמורה להיות בחינם ובטענה ש"הבניין בין עשרים שנה" וצריך לעשות עבודה הם גם גבו 70 ש"ח.

פורסם

קנה שפכטל ושליכט לבן בטמבוריה.

סתום את החור הישן.

Done.

פעם הבאה כשאתה מזמין מישהו בשכר מינימום לעשות לך משהו בבית, עדיף שתהיה שם איתו.

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה לתקן את זה....הקטע הוא שדבר ראשון מבחינתי לא מעניין כמה בזק משלמים לטכנאים שלהם. דבר שני אני לא חושב שאני יכול להזמין מישהו פרטי\לעשות בעצמי דברים מהסוג הזה שכן אני בדירה שכורה ואין לי מושג איך מתחברים לתשתית של בזק זה עניין שלהם עם הארונות תקשורת וכל הסיפור הזה. השאלה בשורה התחתונה היא אם הטכנאי הזה התעצל ונמנע מלהשחיל כבלים כמו שצריך ועשה עיקוף מאד מכוער, האם יש לי זכות לבוא בטענות לבזק?

פורסם

אתה יכול לבוא בטענות על נזק שיש או שהולך להתרחש כשיבוא החורף כתוצאה מביצוע העבודה בצורה חלמאית :

- האם החורים החוצה בשיפוע כלפיי מטה ? אם לא, הם יביאו לכניסת מי גשמים לתוך הבית. יותר חמור אם הכבל מבחוץ מגיע לחור מלמעלה, כלומר, מים שיורדים על הכבל ימשיכו איתו ישירות לתוך החור

- הם יש איטום בחור ? ללא איטום רטיבות יכולה לחדור לעובי הקיר, ולמשל למלא חללים של בלוקים + להיות פתח לכניסת חרקים

לפני 20 שנה השנה היתה 1995. ב 95 הועברו תעלות בקירות בזמן הבנייה לכל מקום שיש בו נקודות טלפון, אלה לא בתים ישנים שבהם הוסיפו את התשתית אחריי הבנייה. כשהטכנאי אומר "שהבית בן 20 שנה" זאת אינה סיבה למה לא ניתן להעביר כבל, אלא פשוט תירוץ למה עבודה חאפרית כזאת היא (מבחינתו) קבילה : "הבית כבר ישן ולכן אפשר לכער אותו"

אם בנקודה ההיא כבר עמד שקע, יש סיכוי גבוה שיש כבל קיים בתעלה בקיר, ואם לא, יש סיכוי גבוה שיש שם חוט ניילון למשיכה. פתח את השקע ותבדוק. אני מנחש שהטכנאי פשוט התעצל ללכת לחפש איפה התעלה יוצאת בצד השני בשביל לחבר שם...... אם קיימת באמת בעיה, היא יכולה לקרות גם בבית חדש, ואין קשר לבן כמה הבית

תערב את בעל הבית ותן לו לנהל את העניין מול בזק

בזק אחראים על החיבור שמגיע לקופסה הראשית בדירה או לפני הכניסה לדירה. משם והלאה יש לך יד חופשית לעשות כל מה שבא לך (בגדר חיבורי טלפון נורמליים), או לבעל מקצוע פרטי משלך. בזק נותנים לך בצורה "שקופה" להשתמש בשירות שלהם בשביל זה, אבל אתה בהחלט יכול לאמר להם להביא קו עד לקופסה הראשית ולא לגעת בכלום בתוך הבית. לא כולם מבינים בסמכות מי איזה חלק מהמערכת, הם מניחים שגם המערכת שבתוך הבית היא בסמכות של בזק. לבזק נוח לנצל את זה בשביל לא לשאול שאלות אלא ישר להמשיך גם לבצע את החלק של העבודה שאתה יכול לעשות לבד, לפעמים בתשלום נוסף......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים